Agenda activiteiten

Bevrijdingsvuurestafette 2020: van Wageningen naar Castricum

Datum 4 - 5 mei 2020
Tijdstip 21:00 - 13:15 uur
Locatie van Wageningen naar Castricum
Website bekijken
Maximaal aantal deelnemers 50
Om ons op 5 mei solidair te verklaren met allen die voor onze vrijheid strijden en hebben gestreden, doet AVCastricum mee met de Bevrijdingsvuurestafette. 
5 mei is De Dag van de Bevrijding, maar ook De Dag van de Vrijheid. Wij realiseren ons op die dag dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, dat het de verantwoordelijkheid is van iedereen om vrijheid in stand te houden en te delen. Het is een dag waarop mensen zich ook solidair tonen met mensen die nu niet in vrijheid leven.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat ons land bevrijd werd. Dit wordt gevierd met veel festiviteiten, muziek en een braderie. Ook worden er tussen de 50 en 100 oorlogsvoertuigen verwacht die een route gaan rijden langs Uitgeest, Akersloot, Limmen, Heiloo, Schoorl, Egmond, Bakkum en Castricum.


Wie gaat er mee de uitdaging aan: 130 kilometer van Wageningen naar Castricum?
In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 mei 2020 doet een hardloopteam van AV Castricum mee met de Bevrijdingsvuurestafette. Na de Dodenherdenking op 4 mei, wordt om middernacht het bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen. Dat vuur wordt vervolgens uitgedeeld aan alle deelnemende hardloopteams. In totaal 2.000 lopers gaan het vuur dan verspreiden over Nederland. Klik hier voor een sfeerbeeld van de Bevrijdingsvuurestafette van vorig jaar. 

Wat doen wij?
Ons AVC-team loopt met het vredesvuur van Wageningen naar Castricum. Wij vertrekken op 4 mei rond 21:00 uur met een touringcar vanaf AVC naar Wageningen. Onze route van ongeveer 130 kilometer start bij 'Hotel De Wereld' in Wageningen. Na een tussenstop bij AV Castricum eindigt onze tocht op de Brink in het centrum van Castricum. Daar overhandigen we de fakkel met het vredesvuur aan burgemeester Toon Mans.

Hoe gaan we dat doen?
De lopers van het AVC-team lopen in groepjes van 2 – 4 atleten steeds een afstand van 2 kilometer. Dan worden ze afgelost door de volgende groep. We verwachten dat elk groepje minimaal 4 estafettebeurten krijgt. De hele route wordt begeleid door voorfietsers.

Meedoen?
Alle leden mogen meedoen! Deelname kost € 27,50. Daarvoor krijg je een speciaal loopshirt. En € 2,50 doneren we aan de Invictus Games.

Communicatie met de deelnemers:
Informatie met de deelnemers verloopt via mail en Whatsapp, dus we vragen je om je je mailadres en je mobiele nummer aan ons door te geven.

Organisatie
De organisatie is in handen van Beene Vis, René Daalmans, Jonn Oudejans en Miriam Boorsma. Zij zijn te bereiken via e-mail: bevrijdingsvuur@avcastricum.nl.

Betaling:
De inschrijvingskosten voor deze loop bedragen € 27,50. 

Bijdrage:
  • Lid
    • € 27,50
Aantal inschrijvingen: 17
Inschrijven is mogelijk tot 01-03-2020
Log in om in te schrijven op deze activiteit
Terug naar boven