Algemene informatie

Waarom ga je op atletiek?

Atletiek is heel leuk! Je bent veel buiten. Er zijn veel verschillende onderdelen, dus er is altijd wel iets dat je leuk vindt. Er zijn technische nummers zoals hoogspringen, kogelstoten, verspringen en balwerpen. Er zijn ook loopnummers zoals de 40 of 60 meter sprint, en de lange afstanden 600 of zelfs 1000 meter. Tijdens de trainingen leer je alles, vaak spelenderwijs. Atletiek doe je het hele jaar door. Het is niet alleen een individuele sport. Natuurlijk sport je in de eerste plaats voor jezelf. Je traint om je eigen prestaties te verbeteren. Als dat lukt krijg je daar echt een kick van. Je traint in een groep met kinderen van je eigen leeftijd. Je gaat met je groep naar wedstrijden en tijdens de competitiewedstrijden worden de punten van de hele groep bij elkaar opgeteld. Het is dus erg belangrijk dat je van de partij bent.

Lidmaatschap

Je mag eerst vier weken gratis meetrainen om te kijken of je het leuk vindt bij onze club. Je kunt gewoon een keer langskomen tijdens de training. De pupillen trainen op dinsdag (jongste groep van 17.00 – 18.00 uur, oudste groep van 18.00 – 19.00 uur) en op zaterdag (idem, van 9.00 – 10.00 uur en 10.00 – 11.00 uur) of als er vragen zijn een mail sturen naar Annette IJzer via pupillen@avcastricum.nl.
Zorg verder voor gemakkelijke kleding en schoenen waar je op kunt sporten. Als je besluit om lid te worden van AVC, word je ingeschreven en aangemeld bij de Atletiekunie.

Wat zijn pupillen en junioren, welke leeftijdsgroepen?

Pupillen zijn de jongste kinderen bij ons op de club. De leeftijd varieert van 5 tot en met 11 jaar. Hierna ga je door naar de junioren.
In de rubriek ‘Lidmaatschap’ vind je de exacte categorie-indeling.

Hoeveel leden zijn er?

Er zijn ongeveer 60 pupillen en 30 junioren. AVC heeft in totaal ongeveer 500 leden, variërend van 5 tot 90 jaar.
 

Kleding

Je hebt lekker zittende kleding nodig, waar je gemakkelijk in beweegt.
 

Clubtenue

Voor wedstrijden heb je clubkleding nodig: oranje AVC-shirt en een witte korte broek (tight). In de winter kun je een lange tight aan, deze hoeft niet wit te zijn.

Iedere nieuwe pupil krijgt een clubshirt. Hiervoor ontvang je een afhaalbewijsje zodra je lid bent geworden van AV Castricum. Het officiële clubtenue is te verkrijgen via de webshop van Oosterbaan Sport- en Wandelschoenen in Alkmaar, of in de winkel van Oosterbaan in Alkmaar aan de Kitmanstraat. Soms kun je ook van oudere leden iets overnemen. De Jeugdcommissie organiseert twee maal per jaar een ruilbeurs voor tweedehands sportkleding, clubkleding, schoenen en spikes.
 

Schoenen

Je hebt goede loopschoenen nodig om blessures te voorkomen. Koop ze bij een sportwinkel. Voor sprinten, verspringen, hoogspringen, en de langere looponderdelen op de baan kun je eventueel spikes gebruiken. Dit is niet verplicht. Spikes zijn lichte sportschoenen met een soort spijkertjes (spikes) onder de schoen. Je hebt dan meer grip op de baan. Ook kun je spikes dragen bij de cross wedstrijden in de winter.
 

Als je overgaat van de pupillen naar de junioren, wat verandert er dan?

Je krijgt andere trainers en andere trainingstijden. De junioren trainen twee keer per week (maandag 19.00 tot 20.30 uur en woensdag in twee groepen van 18.30 tot 19.30 uur en van 19.30 tot 20.30 uur).
Er is in oktober altijd een afscheidsetentje met de pupillen die overgaan naar de junioren. Dan komt ook een trainer van de junioren iets vertellen over je nieuwe trainingsgroep. Balwerpen wordt speerwerpen. Je leert voortaan ook discuswerpen en hordenlopen.

Terug naar boven