Jeugd

Atletiek, iets voor jou?

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen. Je kunt al meedoen met de pupillen vanaf 5 jaar!
 
De technische onderdelen voor de pupillen zijn:
• Hoogspringen
• Kogelstoten
• Verspringen
• Balwerpen
Voor de junioren komen daarbij:
• Speerwerpen
• Discuswerpen
De loopnummers voor de pupillen zijn:
• Sprinten
• Lange afstand
Voor de junioren komt daarbij:
• Hordenlopen
Atletiek is een veelzijdige sport, er zijn allerlei leuke atletiekonderdelen en ook in de trainingen is er is genoeg afwisseling. Altijd iets dat je leuk vindt om te doen dus. En … dan nog dit;

– Sportpark de Duinloper aan de Zeeweg, midden in het duingebied en nabij het strand; misschien wel de mooiste sportaccommodatie van de regio!
– Team Distance Runners (TDR), met Nederlands grootste hardlooptalenten, gebruikt de accommodatie van AVC als uitvalsbasis. Je kunt je helden zien trainen!
– Het is heerlijk voor de kinderen om, samen met leeftijdsgenoten sportief bezig te zijn in het bos; vooral in de winter wordt meestal in het bos getraind waar de trainers allerlei leuke spellen verzinnen. In de zomermaanden wordt voornamelijk op de baan getraind
– Ook voor kinderen met overgewicht is atletiek is een prima manier van gezond bewegen in de buitenlucht
– Voor de jeugd worden tal van leuke activiteiten georganiseerd; onder andere gezellige filmavonden, een te gek kamp, paaseieren zoeken, ouder-en-kind trainingen, natuurlijk komen rond Sinterklaastijd een paar Pieten op bezoek en wordt de laatste training voor de kerst gezellig afgesloten voor de jeugd en de ouders
– Geringe contributie
– En bovenal een vriendelijke, gezellige en dynamische vereniging!
Tijdens de trainingen leer je spelenderwijs om vaardig te worden in de verschillende onderdelen. Het mooie is dat je atletiek zowel in de zomer als in de winter kunt beoefenen.
Je traint in een groep met kinderen van je eigen leeftijd. Niet alleen om je eigen prestaties te verbeteren, maar ook om in groepsverband mee te doen aan wedstrijden. Het is natuurlijk echt een kick wanneer je een persoonlijk record verbetert of wanneer je als team een mooie estafette loopt. Het is voor je teamgenoten echt belangrijk dat je ook meedoet aan de wedstrijden!
Terug naar boven