Nieuws

Mooie resultaten voor pupillen in Purmerend

04 juni 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 2 juni nam een grote delegatie AVC pupillen mee aan de 2e competitiewedstrijd in Purmerend. We waren dit keer ingedeeld in een zware poule, met onder andere de sterke verenigingen Phanos uit Amsterdam en natuurlijk de organiserende vereniging Nea Volharding.

De ietwat grijze dag begon met de estafettes. Bijna alle teams hadden goede wissels, één gevallen stokje slechts, maar dat kan gebeuren en mocht de pret niet drukken.

Meisjes mini pupillen
Winst voor het sprintkanon Samantha op de 40 meter sprint, in 7.79 seconden. Voor Samantha was er een fraaie tweede plek in het klassement van de meerkamp. Zij voegde er een bronzen plek op de 600 meter aan toe (2:53,29). Roos mocht tot haar verbazing bij de prijsuitreiking ook naar voren komen, want de organisatie had gezorgd voor prijzen voor de nummers 1 t/m 4. Voor haar was er een fraaie prijs voor de vierde plek op de meerkamp. Vooral het verspringen ging goed, Roos sprong 2,42 meter ver. Jalou kwam tot 8,92 meter bij balwerpen. En kleine Fae, nog maar 5 jaar, sprokkelde de nodige punten bij elkaar waardoor het team mini meisjes al met één been in de finale staat in september. De AVC mini meisjes wisten samen namelijk het ploegenklassement te winnen.

Jongens mini pupillen
Hugo en Duuk verdedigden de eer van AVC. Hugo deed dat door het balwerpen te winnen in 18,24 meter, en dat was wel vier meter voorsprong op de nummer 2. Hugo, jij wordt later vast een hele goede speerwerper en discuswerper! Duuk werd 6e op de 600 meter, in 2:54,46.

Meisjes pupillen C
Het hoogte podium kleurde oranje met een eerste plaats voor Noa op de meerkamp. Ze sprong maar liefst 3,61 meter ver. Vooraf vond Noa het erg spannend, want een week eerder op de wedstrijd in Castricum had ze twee ongeldige sprongen en ging de aanloop niet zo goed. Voor Elin was er medaille in de serie van de 600 meter, zij liep 2:25,98. Sara gooide de bal wel 14,43 meter weg, een prima 6e plek op balwerpen.

Jongens pupillen C
Liam was hier de beste AVC’er met een zesde plek op de meerkamp. Vooral zijn 40 meter sprint was snel, de derde tijd in 7.23 seconden. Ook Kjell had een snelle sprint in de benen, hij liep 7.43 seconden. Milan had een superworp met balwerpen; 17,85 meter (6e plek). Milan werd bovendien netjes 5e op de 600 meter. Bij Cian ging het verspringen uitstekend, de 3,06 meter betekende een enorme verbetering van zijn persoonlijk record. En Tijs wist zijn PR op de 40 meter sprint scherper te stellen, in 8.16 seconden. De vader van Sven was jurylid bij balwerpen, en daarom deed Sven extra zijn best. Hij gooide wel 14,91 meter. De jongens behaalden een knappe 2e plek in het ploegenklassement, achter de sterke ploeg van Phanos.

Meisjes pupillen B
Voor Elin met haar lange benen waren er vierde plaatsen op sprint (7.23 seconden) en verspringen (3,36 m). Maartje was het beste AVC meisje met balwerpen (17,28 meter). En Lynn wist haar PR op de 1000 meter met ruim 6 seconden te verbeteren naar 4:55,57.

Jongens pupillen B
In deze categorie wel 8 AVC jongens aan de start. Met een prachtige vierde plaats op de meerkamp voor Samuel, die met zijn 40 meter sprint veel punten binnen wist te halen (7.18 seconden). Sam liep 1000 meter alleen op kop, en had een eindsprint nodig om zijn serie te winnen in 4:00,13. Hij steeg hier boven zichzelf uit door zijn PR met 7 seconden te verbeteren. Ravi sprong nét iets verder dan 3 meter, namelijk 3,05 meter. Noah had zijn haar toepasselijk in de kleur oranje, het heeft geholpen want hij werd 6e bij balwerpen met 19,28 meter. Ook bij Wout ging het balwerpen erg goed, hij kwam tot 17,55 meter. Dexter kon zichzelf in Purmerend verbeteren op verspringen, hij sprong 7 cm verder dan vorige keer (2,72 meter). En Lars heeft zijn snelste tijd ooit gelopen op de 1000 meter (4:41,84). En Mats had zijn dag niet en was niet fit. Na het verspringen en de estafette besloot hij de wedstrijd af te breken. Volgende keer gaan we weer knallen Mats! En wat super, een 2e plaats in het ploegenklassement voor deze jongens!

Meisjes pupillen A1
Drie gezellige meiden in deze categorie. Anna komt terug van een enkelblessure. Daardoor mocht ze nog niet de 1000 meter lopen, maar balwerpen mag wel. En hoe, ze werd 5e in 15,13 meter. Bente deed er nog een schepje bovenop en gooide de bal naar een derde plek (15,69 meter). En op Moira zijn we heel trots omdat zij helemaal laat en aan het eind van de dag, in de allerlaatste serie, als allerlaatste en enige AVC meisje de 1000 meter gelopen heeft in 4:36,93, wat ook nog eens een persoonlijk record was.

Jongens pupillen A1
Koen stond er na twee onderdelen erg goed voor, maar jammer genoeg ging het hoogspringen niet zoals hij had gehoopt. Bij valwerpen daarentegen gooide Koen een topafstand van 25,27 meter (3e). Fabrice was de topper bij hoogspringen; een gedeelde eerste plaats met 1,15 meter. En ook Melle ging heel knap over de 1,10 meter hoog. Ook heel knap van Melle was de 4e plek op de 1000 meter (3:41,37). Imme had pech bij hoogspringen, bij de poging over 1,10 m kwam hij met zijn enkel tegen de paal wat erg pijn deed. Terwijl hij juist even daarvoor nog een PR op de 60 meter sprint had gelopen (10.38 seconden). Evenals Geert, hij haalde namelijk ook een PR in 10.36 seconden. Het favoriete onderdeel van Bandi is de 1000 meter, hij liep 4:02,04. Van Luuk vinden we het zo leuk dat hij altijd lekker aan de wedstrijden meedoet. Balwerpen kan hij erg goed, hij kwam tot 16,49 meter. Justin wist een mooi PR neer te zetten op de 60 meter sprint (12.27 seconden).

Jongens pupillen A2
Sepp haalde twee mooie persoonlijke records (verspringen 4,35 meter - 60 meter in 9,62 seconden). Voor Sepp is de finale in september veiliggesteld, dankzij prima prestaties ook op deze wedstrijd. Mike liep een keurige 1000 meter in 3:47,05 (9e). Voor Lasse en Joris was deze wedstrijd de eerste baanwedstrijd waar zij aan mee deden. Een beetje onwennig soms, want hoe moet je ook al weer kogelstoten. Maar gelukkig kwam het allemaal goed, en liep Lasse zelfs 3:41,20 op de 1000 meter (8e plek), en stootte Joris de 2 kg zware kogel naar 4,74 meter.

Grote dank aan trainers Lucas, Maria en Toby. En natuurlijk aan alle hulpouders voor de begeleiding van de kinderen. En niet te vergeten de juryouders Nienke, Lotte en Wouter.

Bekijk hier nog veel meer leuke foto’s van Cor, Francois en Annette.

Klik hier voor alle competitiestanden en ploegenklassementen. De volledige uitslagen vind je natuurlijk ook op www.atletiek.nu

De derde en laatste competitiewedstrijd is op 7 juli in Heiloo. We hebben er nu al zin in!

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven