Nieuws

Athletics Champs bij AV Zaanland voor pupillen

11 juni 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 9 juni vond de tweede Athletics Champs van dit jaar plaats bij AV Zaanland in Zaandam.

Met een groepje van twaalf pupillen was AV Castricum van de partij op deze leuke atletiekochtend, op het programma stonden diverse atletiekonderdelen. Luuk, Noud en Sepp zaten - samen met jongens en meisjes van andere verenigingen - als pupillen A in het blauwe team. De dag begon met een team-estafette tegen het rode en gele team. Daarna volgden onderdelen als een nerf zover mogelijk werpen (vortex), 60 meter horden en sling (een soort discus met een handvat) werpen.
Het team van Luuk, Noud en Sepp had het heel goed gedaan want zij wonnen het klassement. Zo spront Luuk 3,05 meter ver. En gooide Sepp de nerf voorbij het meetlint (die 40 meter lang was) naar 42 meter. Noud deed het super op de duurloop waarbij de pupillen in 6 minuten tijd zover mogelijk rennen, hij legde een respectabele afstand van 1350 meter af.

Kjell, Hugo, Liam, Milan en Sven zaten in het gele team met de mini/C/B pupillen. Vooral het hoogspringen was heel spannend, want dat hadden deze jonge pupillen eigenlijk nog nooit gedaan op een wedstrijd. Liam kwam heel knap tot wel 0,85 cm hoog. Hugo wist de nerf tot wel 17 meter te werpen, zijn vriendje  Kjell zelfs nog een meter verder. Milan legde bij het onderdeel 'meters maken' in vier mintuten 925 meter af, hard aangemoedigd door Sven. Sven koos er namelijk voor de duurloop te laten schieten en alle deelnemers heel hard aan te moedigen. Even daarvoor had Sven de zware medicinebal tot 3,90 meter gestoten. Een erg leuk onderdeel was de pendel-estafette, een estafette tegen de andere teams met hindernissen onderweg. De winst van de dag bij de mini/C/B pupillen was voor dit gele superteam!

Noah, Mats, Heidi en Elin zaten gezellig in team groen (mini/C/B pupillen), met jongens en meisjes van andere verenigingen, Sten als jurylid en Thomas als ploegbegeleider. Ook voor hen stond hoogspringen op het programma, wat bij allevier van onze AVC pupillen verbazingwekkend goed ging. Heidi had een prima techniek en sprong 0,85 m hoog. Noah zelfs 0,95 meter. Elin sprong bovendien wel 2,80 meter ver. En Mats kwam tot 950 meter bij het onderdeel 'meters maken' en had een mooie eindsprint. Noah, Elin en Mats (en ook Milan) gooiden als een van de weinigen van de mini/C/B pupillen de nerf over de 20 meter.

Het was een gezellige ochtend met mooi zomerweer, met voor iedereen een medaille als afsluiting. Athletics Champs is het nieuwste concpept van de Atletiekunie, het zijn leuke en sportieve wedstrijdjes waarbij de pupillen als team meedoen; meisjes en jongens van verschillende leeftijden en categoriën door elkaar, dus ieder team heeft kans om te winnen. 

De volgende Athletics Champs wordt georganiseerd bij onze eigen vereniging AV Castricum. Alle pupillen zijn hiervoor ingeschreven, want het is grotendeels tijdens de trainingsuren van de pupillen (10.00 uur - 13.00 uur; ben je er niet bij laat het dan even weten aan Annette). 

Uitslagen vanuit Zaandam zijn hier te vinden.

  
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven