Nieuws

TDR heerst op middellangeafstand bij NK junioren

17 juni 2018 door Frank Stam
Emmeloord – Team Distance Runners (TDR) was met een grote groep van 21 talentvolle junioren uit de regio goed vertegenwoordigd op het NK Junioren dat in het weekend van 15-17 juni 2018 in Emmeloord plaatsvond. Hiermee werd met name op de middellange afstanden uitstekend gepresteerd.

Na veel trainen was het zover, één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar; het NK Junioren. Met prachtige weersomstandigheden en sterke concurrentie wist de jeugd van TDR uit te blinken en werden er mooie prestaties gelopen.

Maar liefst tien TDR-atleten wisten de finale op de 800m te bereiken. Bij de jongens junioren A resulteerde dat in goud voor Bram Anderiessen in 1’51”55 en brons voor Brian Versluis in 1’53”19. Jens van Gelderen werd in dezelfde finale met 1’56”83 vierde, voor Timo Stegink (vijfde in 1’57”30) en Hugo Roelofsen (zevende in 1’59”69, na als tijdsnelste geplaatst zijn te worden in een tijd van 1’58”39). Mats Heine had de TDR-dominantie bij de A-junioren nog groter kunnen maken, maar kwam in de serie met een tijd van 1’59”40 net tekort voor de finale.

Bij de jongens junioren B werden drie finaleplaatsen afgedwongen, waarbij Djoao Lobles op overtuigende wijze in 1’54”96 het goud bemachtigde en Noah Baltus in 1’58”43 het zilver. Daar achter maakte Joep Welsch indruk door op zijn eerste Nederlands Kampioenschap de vijfde plaats te behalen in een tijd van 2’01”25. Ook bij de meisjes junioren A werden op de 800m finaleplaatsen behaald, waarbij Nina Baltus in een nieuw persoonlijk record van 2’15”18 vierde werd en Ilse Kamphuis in 2’21”56 vijfde.

Op de 1500m drong Koen Grandiek in een tactisch sterk gelopen race met 4’10”43 de finale binnen bij de jongens junioren A. In de finale kwam hij helaas te kort om voor de podiumplaatsen te strijden en werd hij in 4’12”94 tiende.

Een andere opmerkelijk prestatie werd geleverd door A-junior Mariska Poel, die de 1500m (4’54”63) combineerde met de 5000m, waarop ze zevende werd in een tijd van 19’04”62. Eén plaats daarachter vestigde Noa Zoon met 19’55”93 een persoonlijk record in een solo race.

Overige prestaties:

Meisjes junioren A: ​Sophie de Ruijter ​400m​ 1’12”59 (17e)

Meisjes junioren: A​ Febora Ridder​​ 800m​ 2’22”33 (14e, persoonlijk record)

Meisjes junioren A: ​Maaike Bakker ​​800m ​2’32”75 (20e)

Jongens junioren A​: Hidde Zeestraten​ 400m​ 52”90 (14e, persoonlijk record)

Meisjes junioren B​: Lotte Poelman ​​200m ​28”84 (42e)

Meisjes junioren B: ​Mellani Goezinnen​ 1500m ​5’14”98 (18e)

Jongens junioren B​: Kick Castricum​​ 1500m ​4’24”76 (25e)

Dit artikel is geschreven door Cheryl Konijn en Frank Stam

Op donderdag 18 april 2024 vindt om 20.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats. Het bestuur nodigt alle leden, trainers, ouders van… Meer >

Een aantal leden van onze vereniging doet mee aan de Triatlon Castricum. Wellicht zijn er ook leden die het leuk vinden om te gaan… Meer >