Nieuws

Athletics Champs voor AVC pupillen

28 juni 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 23 juni was het zover; AV Castricum organiseerde voor het eerst een Athletics Champs wedstrijd voor pupillen. Met zo’n 100 enthousiaste deelnemers, leuke onderdelen, goede hulp van vrijwilligers én een prima atletiekweertje werd het een geslaagde ochtend!

Om stipt 10.00 uur liet Sten luid en duidelijk de toeter horen, en kon van start gegaan worden met het eerste onderdeel, de teamestafette. Bij Athletics Champs komen de pupillen namelijk uit als team (met jongens en meisjes van verschillende leeftijden, en soms ook verschillende verenigingen door elkaar).

De teamestafette is een spectaculair onderdeel voor het publiek, en de pupillen werden dan ook hard aangemoedigd. Vervolgens werkten de teams nog zes leuke onderdelen af, in rondes van 20 minuten. Zo gingen alle pupillen nerf gooien (vortex), dit lijkt al een beetje op speerwerpen. En stond hordenlopen op het programma (niet van die hoge gelukkig).

De jongste pupillen mochten een fietsband zo ver mogelijk wegslingeren, wat weer het beginsel is van discuswerpen. En heel stoer was het polsstok-verspringen in de zandbak, waar soms afstanden van meer dan 4 meter gehaald werden. En bij hurkhoogspringen was erg leuk om te zien dat sommige kinderen hun knieën en voeten bijna tot hun neus kunnen optrekken om over de lat te komen.

En omdat de pupillen in 20 minuten tijd zoveel mogelijk pogingen krijgen als zij willen, lukte het hen regelmatig om nét weer even boven zichzelf uit te stijgen. De ochtend werd afgesloten met het onderdeel ‘meters maken’; een duurloopje van 4 minuten voor de jongste pupillen en 6 minuten voor de oudste pupillen. Moe en voldaan na afloop van deze sportieve ochtend kregen alle deelnemers na afloop een heerlijke appel aangeboden van Wesley groenten fruit en delicatessen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo hadden de pupillen natuurlijk goed getraind op de Athletics Champs onderdelen, of zelfs eerder dit voorjaar al een wedstrijd meegedaan. Maar ook een aantal vrijwilligers en ouders volgden een speciale jurycursus via de Atletiekunie, en kregen we goede organisatorische hulp van andere verenigingen.

De smaak te pakken? Op zaterdag 29 september staat er nog een Athletics Champs wedstrijd op het programma bij AV Haarlemmermeer in Hoofddorp. Noteer ‘m vast in je agenda. Na de zomervakantie starten we met de inschrijving.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Voor mooie foto’s van Bert Oudendijk, klik hier.

Het leuke nieuws is dat de Clubrecordcommissie besloten heeft om ook de clubrecords en baanrecords van Athletics Champs bij te gaan houden. Je kunt op de link klikken of er misschien ook een clubrecord of baanrecord op jouw naam staat!

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Op zaterdag 7 maart 2020 begint het nieuwe Start to Run-programma. Zeven weken lang worden beginnende lopers begeleid, zodat ze op de… Meer >
 
www.avcastricum.nl

Ouders trainen met pupillen

18 januari 2020
Zelfverzekerd stonden de AVC pupillen zaterdag 18 januari klaar voor de pupillentraining. Dit in tegenstelling tot hun ouders, die… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zaterdag 11 januari kwamen weer veel AVC jeugdatleten in actie bij de 2e wedstrijd van de regionale cross competitie in Obdam. Veel… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Voor bikkels tussen de 4 en 13 jaar oud was er - voorafgaand aan de doorkomst van de halve marathon - op Camping Bakkum een Mini… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven