Nieuws

CD junioren competitie in Purmerend

03 juli 2018 door Maria Sofan
www.avcastricum.nl
Zaterdag 30 juni - met het warme zomerweer - vond voor de CD junioren de derde en laatste competitiewedstrijd plaats in Purmerend. NEA Volharding tekende voor de prima organisatie.

Trainster Maria Sofan schreef het volgende verslag: Aan de wedstrijd hebben vijftien AVC atleten deelgenomen, met verassend goede resultaten. Bij de meisjes junioren D wist Lenneke Pettinga op zowel de 1000 meter en hoogspringen een 4e plaats te behalen. Op de 1000 meter nam Lenneke vanaf begin tot het einde de leiding in haar serie op zich, en kwam in 3:43.74 minuten over de finishlijn. Met hoogspringen ging de lat tot 1.35 meter, en dat was een PR voor Lenneke.

Lotte Kronenberg is terug op de atletiekbaan na een paar jaren afwezigheid. Als vanouds sprintte zij de 60 meter in 9.45 seconden naar de streep. Met bovendien 1.25 meter bij hoogspringen kon zij tevreden terugkijken op haar eerste wedstrijd als junior. Cynthia Huis in ’t Veld werd met 3.50.52 minuten ze 2e in haar serie op 1000 meter. De 60 meter horden liep Cynthia in 13.42 seconden, en dat was ook goed voor een 2e plaats in haar serie.

Bo de Wilde deed 4:03.85 over haar 1000 meter, de discus kwam tot 11.02 meter en Bo sprong 1,00 meter hoog. Iris Kleverlaan ging in 14.23 seconden over de 60 meter horden, maar moest door haar blessure de 1000 meter laten schieten. Famke Nijssen wist met de discus 10.94 meter te halen en ze eindigde als 16e. Eline Booms stootte de kogel van 2kg zwaar wel 6,51 meter ver, wat goed was voor een PR. Bente Montezinos Mul en Lisa Thomson hebben met verspringen - respectievelijk 3.41 meter en 3.26 meter - veel punten voor hun team gehaald.

Bij de meisjes junioren C met Bernou van Dam, Mathilda Way en Pipp Pauzinga waren de spanningen hoog: Pipp liep 2.46.17 op de 8oo meter en eindigde als 6e in de klassement op deze afstand. De kogel van 3 kg stootte Pipp wel naar 9,35 meter, goed voor een 5e plaats. Bernou kon door een blessure alleen meedoen aan kogelstoten (6,74 meter). Mathilda eindigde met 1,50 meter hoog als 2e, dit was een knappe evenaring van haar PR.

Bij de jongens junioren D ging de estafette helaas niet door, want Sem Verkaart was ziek en Hessel de Vries kampt al een tijdje met een knieblessure. Freek van Veen , Liam Hoevers en Rens Denneman hebben hun best gedaan om veel punten voor het team te behalen. Freek eindigde met 17.58 meter op speerwerpen als 12e , Rens met discuswerpen (13.21 m) als 9e . Liam kwam bij kogelstoten tot 5.57 meter en haalde een PR bij hoogspringen (1.15 meter).

Maria sluit af: “Dennis, Janine, ikzelf en de aanwezige ouders hebben genoten van alle prestaties. Dank aan Judith voor haar bijdragen als jurylid (bijna alle wedstrijden van dit seizoen). Ook dank aan Dennis onze AVC-fotograaf, en Janine voor haar steun en toeverlaat aan alle atleten die meedoen aan de wedstrijden!”

Klik hier voor alle uitslagen.
Klik hier voor alle foto's van Dennis. 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven