Nieuws

22 jaar oude clubrecord uit de boeken

09 juli 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 7 juli vond in Heiloo de derde competitiewedstrijd van dit seizoen plaats. Zo’n 50 enthousiaste pupillen van Atletiek Vereniging Castricum zetten hun beste beentje voor op de estafette, driekamp en lange afstand. Het estafette-team meisjes pupillen C, met Noa Popot, Elin Bernhard, Sara de Waard en Robyn Besselink zorgden voor een stunt door het 22 jaar oude clubrecord op de 4x40meter estafette uit de boeken te lopen. Het oude record stond op 30.90 seconden, de meisjes wisten dit flink te verbeteren naar 29.08 seconden. 

Maar er gebeurde natuurlijk nog veel meer: 

Mini pupillen
Samantha sprong 2,58 meter ver, dat was maar 1 cm verwijderd vanaf de eerste plaats. Haar vriendinnetje Charlotte werd 3e bij het balwerpen met 11,30 meter. Jalou zat er vlak achter op een vierde plek met 10,56 meter. En Roos had een snelle 40 meter sprint in de benen in 8.40 seconden. De nog maar 5-jarige Fae gaat goed vooruit en wist op alle onderdelen haar PR te verbeteren, zo liep zij de 600 meter in 3:09,37 minuten. Tess doet nog maar een paar weekjes met de trainingen mee, en ze wilde erg graag ook al aan de wedstrijd meedoen. Het ging al supergoed, zo sprong zij al 1,92 meter ver. In het ploegenklassement eindigden de mini meisjes op een prima 2e plaats.

Pupillen C
Bij de jongens was het sprintkanon Liam onze beste AVC’er op de meerkamp (7e). Op de 40 meter sprint werd hij 3e in 7,28 seconden. Milan had en enorme worp bij balwerpen van wel 17,14 meter. Kjell sprong precies 3,00 meter ver, een enorm PR en de eerste keer de 3 meter gehaald. Goed zo Kjell! Voor Djuri was het zijn allereerste atletiekwedstrijd. Djuri blijkt heel hard te kunnen rennen want hij won een medaille op de 600 meter in 2;22,21 minuten. Tijs kwam bij het balwerpen tot wel 14,60 meter. Sven wist zijn PR op de 600 meter nét weer iets scherper te stellen naar 2:49,08. En ook voor Micha waren er maar liefst twee persoonlijke records bij verspringen en balwerpen.

De meisjes C pupillen zijn een heerlijk fanatiek groepje, met Noa, Elin, Sara, Robyn en Janne. Na het geweldige clubrecord op de estafette was er goud voor Noa op de meerkamp. Ze mocht een fraaie beker mee naar huis nemen. Noa liep de 40 meter sprint voor het eerst ónder de 7 seconden (6.98 sec). En ook wist ze het verspringen te winnen met een sprong van 3,45 meter. Elin is ook een prima all-round atlete, zij kwam tot 14,79 meter met balwerpen. Robyn deed het uitstekend bij het verspringen, met een mooi PR van 2,70 meter. Sara zorgde ook voor de nodige punten voor het team door de bal wel 13 meter ver te werpen. Janne deed er zelfs nog een schepje bovenop met 14,72 meter. Alle prestaties waren goed voor een 2e plaats in het ploegenklassement.

Pupillen B
De verrassing van de dag van Ravi, hij won zijn allereerste beker! Bij hoogspringen kwam hij met zijn speciale techniek tot wel 1,05 meter hoog. En ook de 40 meter sprint ging niet verkeerd (4e in 7,06 seconden). Voor Samuel was er een fraaie tweede plaats bij het kogelstoten, hij kwam tot 5,66 meter. Ook Sam sprong 1,05 meter hoog, met veel power in zijn benen koos hij voor de schotse sprong. Sterke Wout werd 3e bij het kogelstoten (5,53 meter), Mats met zijn spierballen werd 4e met 5,07 meter en ploeggenootje Lars 5e met 4,90 meter. Luuk van der Bunt zit nog maar nét op atletiek en had veel zin in de wedstrijd. Het ging supergoed wat hij werd 12e op de meerkamp van de wel 35 jongens. Noah liep een fantastisch persoonlijk record op de 1000 meter, met een verbetering van wel 14 seconden naar 4:16,45. En ook Dexter deed het prima op de 1000 meter, in een tijd van 4:45,54 minuten kwam hij over de streep. De jongens werden knap eerste in het ploegenklassement.

Onder bezielende leiding van ploegleider Thomas ging het de meisjes pupillen B erg goed af deze wedstrijd. Liv - bijgestaan door trainer Kasper op dit moeilijke onderdeel - werd heel knap 3e bij het hoogspringen. Zij kwam tot 1,00 meter hoog. Maartje werd netjes 6e bij het kogelstoten, zij stootte de 2 kg zware kogel naar 4,74 meter. Heidi zorgde voor de punten voor het team door de 40 meter in 8,26 seconden te sprinten. En voor Lynn was het helaas haar allerlaatste atletiekwedstrijd. Zij gaat verder met voetbal. We zullen je missen Lynn!

Pupillen A1
Zo trots als een pauw mocht Koen op het podium komen voor de derde plaats op de meerkamp. Hij werd 2e bij het verspringen in een afstand van wel 3,86 meter, en op de 60 meter sprint werd Koen 3e in 9,77 seconden. Geert deed ook goede zaken op alle onderdelen. Zo stootte hij de kogel naar 5,56 meter en liep hij de 1000 meter in 4:03,52 minuten. Voor Bandi en Imme waren er zelfs medailles op de 1000 meter, zij liepen respectievelijk tijden van 3:51,81 (een dik PR) en 3:59,20 (ook een PR en voor het eerst onder de 4 minuten). Melle haalde een mooi PR op de 40 meter sprint in 9,95 seconden. En Fabrice had zijn dag bij het verspringen, hij sprong een PR van 3,21 meter, bijna 20 cm verder dan zijn vorige record. Luuk Reurts had zin in de 1000 meter en finishte in een nieuwe PR van 4:26,40. Ook van Noud is de 1000 meter zijn favoriete onderdeel. Hij liep een snelle tijd van 4:01,61 minuten, een PR! Voor de jongens A1 was er een uitstekende 2e plaats in het ploegenklassement.

Bij de meisjes stonden Bente en Moira aan de start. Bente eindigde keuring binnen de top-10 van het klassement op de meerkamp, en op de 1000 meter was er voor haar een welverdiende medaille (in 4:27,40 minuten). Ook Moira is er altijd alle wedstrijden bij, ze sprong dit keer 2,85 meter ver (goed voor een 11e plek).

Pupillen A2
Bij de oudste jongens, de pupillen A2 kleurde het podium zelfs tweemaal oranje; het goud op de driekamp was voor Sepp Schulte, dankzij een winnende worp bij balwerpen van 36,96 meter (PR) en een winst bij verspringen in 4,33 meter. De prestaties van Lasse Opdam waren goed voor een derde plaats, onder andere dankzij een snelle 60 meter sprint in 9,46 seconden. Joris doet ook lekker mee, hij kwam tot 17,92 meter bij balwerpen. En Ilmar wilde graag van start bij de estafette, dat deed hij heel goed en hij zorgde voor een stakke wissel. Zowel op balwerpen (12,93 m) als verspringen (2,87 m) kon Ilmar persoonlijke records noteren.

Bij de meisjes A2 werd de eer van AVC verdedigd door Sanoë en Felice. Sanoë werd knap 3e op de 60 meter sprint en ook 3e bij balwerpen (2,32 meter). Op de 1000 meter heeft ze alles gegeven wat resulteerde in een fraaie verbetering van haar PR met wel 12 seconden naar 3:46,72 minuten. Hiervoor mocht ze een mooie medaille mee naar huis nemen. Voor Felice was er een persoonlijk record op de 60 meter sprint (11.07 sec.) en ook bij verspringen (3,04 meter).

Alle trainers zijn supertrots op de pupillengroep die het hele seizoen al boven zichzelf uitstijgt tijdens de wedstrijden. Binnen enkele dagen – als alle uitslagen verwerkt zijn – zullen we weten welke ploegen en welke individuele atleten zich geplaatst hebben voor de finale in september. Deze finale is slechts weggelegd voor de 8 beste Noord-Hollandse ploegen en de 12 beste Noord-Hollandse individuele atleetjes. Spannend…! Houd de website in de gaten.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Voor alle klassementen, eindstanden, en competitie regelementen klik hier.

Voor alle foto’s van Rinse en Annette klik hier (als er ouders zijn met mooie foto’s, laat het weten, dan voegen we ze toe aan het album)

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven