Nieuws

Prachtige resultaten tijdens Pupillenfinale

17 september 2018
www.avcastricum.nl
Een vijftien-tal AVC pupillen hebben tijdens de competitiefinale op zaterdag 15 september in Haarlem prima prestaties laten zien. Zij kwamen thuis met een beker, twee medailles én een clubrecord. Aan deze finale deden de beste pupillen uit heel Noord-Holland mee, die zich geplaatst hadden (als ploeg of individueel) na de drie voorrondes eerder dit seizoen.

De dag begon met een heus openingsdefilé. Maar liefst 400 atleetjes presenteerden zich onder luid applaus aan het publiek. De AVC ploeg liep trots een ronde over de baan - natuurlijk voorzien van verenigingsvlag, mascotte en vaandel - onder leiding van trainer Hanke Pijlman. Vervolgens kon gestart worden met de estafettes en de driekamp, bestaande uit sprint, springen (verspringen of hoogspringen) en werpen (balwerpen of kogelstoten).

De trainers hebben met de finalisten extra goed geoefend op estafettes. Alle wissels gingen zaterdag dan ook supergoed, en er werden snelle tijden gelopen. De meisjes mini waren in dezelfde samenstelling bijna 3 hele seonden sneller dan tijdens de laatste voorronde. De jongens B ruim 1 seconde sneller, ook in dezelfde samenstelling. En als klap op de vuurpijl wisten de meisjes C hun eigen clubrecord te verbeteren naar 28.72 seconden. Oefening baart kunst! Superleuk om te zien dat de extra estafettetrainingen zo goed gewerkt hebben. 

Bij de mini meisjes wist Jalou de bal wel 17,30 meter te werpen. Dat was goed voor een 5e plek (ja Jalou, er zijn in Noord-Holland maar vier meisjes die verder werpen). Charlotte eindigde heel knap als 9e met balwerpen (13,90 meter). Bij Samantha ging de 40 meter sprint supersnel, zij werd 15e in 8.11 seconden. Roos kan supergoed verspringen, en eindigde net in de top-10 met 2,41 meter. Fay is met haar 6 jaar de jongste van het stel. Haar 40 meter sprint ging in 8.76 seconden. Fay is een jaar jonger dan de rest en heeft deze zomer al veel wedstrijdervaring op kunnen doen; een heel groot voordeel als ze volgend jaar nóg een jaar bij de mini-pupillen uitkomt. De prestaties van deze vijf mini-meisjes waren goed voor een knappe 5e plaats in het ploegenklassement. Heel goed gedaan meiden!

Ook de jongens pupillen B stonden met een complete ploeg aan de start. Sam, Mats, Samuel, Ravi en Wout stegen boven zichzelf uit; na de drie voorrondes waren zij geplaatst als 7e ploeg, maar ze eindigden zaterdag knap als 4e. Ravi was de beste AVC'er. Hij sprong wel 3,41 meter ver, en eindigde uiteindelijk op een 15e plek in het klassement. Samuel kwam er vlak achteraan op de 19e plek. Hij kwam bij kogelstoten tot de respectabele afstand van 5,63 meter. Voor Mats was het alweer zijn derde pupillenfinale. Hij had er zin in, en bleef slechts enkele centimeters verwijderd van zijn persoonlijke records verspringen en kogelstoten. Sam had zijn opa meegebracht als supporter. Gehuld in een oranje trainingspak (dé AVC kleur) liep Sam trots mee in het defilé. De onderdelen gingen ook goed, ze liep Sam de 40 meter sprint in 7.46 seconden. Wout had wat last van zijn voet, maar kon gelukkig toch alles onderdelen meedoen. De kogel stootte hij tot 4,90 meter.

Driemaal feest was het bij de meisjes pupillen C; de dag begon dus zoals gezegd met een uitstekend gelopen 4x40 meter estafette, waarbij Noa, Sara, Elin en Robyn hun eigen clubrecord met 0.3 seconden wisten te verbeteren. Aan het eind van de dag mochten de vier meiden stralend op het podium komen om een beker in ontvangst te nemen voor een fantastische 3e plaats in het ploegenklassement. De 8-jarige talentvolle Noa begon de dag in de wetenschap dat een podiumplaats binnen handbereik was, maar ze moest het wel waarmaken onder wedstrijdspanning. Met tweede plaatsen op zowel verspringen (3,63 meter) en balwerpen (22,22 meter) en een snelle 40 meter sprint was haar zilveren medaille veilig gesteld. Ploegmaatje Elin zorgde voor een flink aantal punten voor het team door 2,82 meter ver te springen en eindigde op de 18 plaats in het klassement. Robyn liep de 40 meter sprint in 7.89 seconden, een prachtig persoonlijk record. En Sara haalde een mooi persoonlijk record bij versprigen met 2,75 meter. 

Sepp had zich individueel geplaatst voor deze finale, en sloot zijn pupillentijd af met een mooie 3e plaats in deze Noord-Hollandse finale. Bij hoogspringen kwam Sepp tot 1,40 meter (gedeeld 1e plaats) en hij stootte de 2 kg kogel tot 9,04 meter. Hij behaalde maar liefst 1745 punten, slechts vier punten verschil met de nummer twee. Vanaf komend winterseizoen zal Sepp uitkomen bij de junioren.

Pupillentrainers Sten en Hanke zijn natuurlijk apetrots op hun pupillen. Deze resultaten zijn de kers op de taart voor de trainers!

Voor alle mooie foto's van deze prachtige dag, klik hier.
Voor alle uitslagen, klik hier.
 

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven