Nieuws

Bevrijdingsvuurestafette - wie loopt er mee?

12 oktober 2018 door John Oudejans
www.avcastricum.nl
John Oudejans uit de groep van Jacco doet een oproep aan alle AVC'ers om mee te doen (als loper óf als vrijwilliger) aan de Bevrijdingsvuurestafette in mei 2019. Speciaal voor diegenen die de bijeenkomst van 25 september gemist hebben, plant John Oudejans een nieuwe bijeenkomt op 6 november.

Deze bijeenkomst is op 6 november, om 21.00 uur in het clubhuis van AVC.

Nog even de uitleg van John over zijn plannen:

Binnen het team van Jacco Verhulst, heb ik een voorstel gedaan om met de club mee te gaan doen aan de Bevrijdingsvuurestafette 2019.

Uit het team van Jacco Verhulst, heb ik al een aantal lopers om aan deze unieke loop mee te gaan doen. Nu, heb ik ook van andere teams binnen AVC, begrepen dat zij geïnteresseerd zijn om mee te doen. Hiervoor wil ik een niuewe bijeenkomst organiseren, waar ik deze geïnteresseerden voor wil uitnodigen.

Het doel is om met onze vereniging het bevrijdingsvuur uit Wageningen op te halen en naar Castricum te brengen. Dit gebeurt in estafettevorm, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Roparun. Met dit evenement starten we met onze groep in defilé, vanwaar we met een brandende fakkel het bevrijdingsvuur naar Castricum te brengen. De fakkel halen we op bij ’Hotel De Wereld’ (daar waar de vrede is getekend).

Deze ceremonie wordt begeleid door oorlogsveteranen en allerlei hoogwaardigheidsbekleders. Na de 2 minuten stilte, wordt het bevrijdingsvuur ontstoken, waarna dit ‘vuur’ mag worden opgehaald. Met een brandende fakkel gaat de estafetteloop van start en lopen we naar Castricum. De afstand tussen Wageningen en Castricum is plus minus 125 kilometer. Met de brandende fakkel lopen we gezamelijk Wageningen uit, om uiteindelijk door het ‘4 en 5 mei comité’ in Castricum te worden onthaald. Veteranen en de burgemeester zullen daarbij hopelijk aanwezig zijn. 

Ik heb deze loop eerder gelopen, en uit ervaring kan ik vertellen dat het een bijzondere loop is. Het is geweldig om dit met onze groep te doen, de route die je loopt en de ceremonies zullen ervaringen zijn die je nog lang bij blijven!

De organisatie is nog maar aan het begin. Om dit door te laten gaan, hebben we behalve lopers, ook andere vrijwilligers nodig:
• Het vervoer naar Wageningen en retour. Denk hier aan bijvoorbeeld busjes of misschien zelfs een touringcar.
• Fietsen en fietsers, om de lopers te begeleiden met licht en navigatie.
• Verzorging, eten, drinken, massages en EHBO.
• Sponsors en/of bijdragen van de deelnemers.
• Teamshirts.
• Media aandacht; de Castricumse kranten, sociale media, fotografie en/of film. Wie is hier handig mee?
• Informeren van de gemeente Castricum, bevrijdingsorganisatie en de Burgemeester van Castricum.
• De inrichting van de estafetteloop.

De route is +/-125 km. Ik wil deze route samen met een aantal AVC’ers op de motor rijden ter controle en voorbereiding. Wie mee wil, kan zich bij mij aanmelden.

Voor meer info, zie ook: https://bevrijdingsvuur.nl/

Graag tot 6 november om 21.00 uur! Kun je er niet bij zijn op 6 november, maar wil je aanmelden of meer informatie, mail me dan via Johnoudejans@casema.nl.


Hieronder zie je wat foto's van de loop uit 2013:
 
www.avcastricum.nl
Op zaterdag 8 februari hoor je meer over de Bevrijdingsvuur estafette: een grote groep AVC-leden gaat in estafettevorm 130 km… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Op zaterdag 7 maart 2020 begint het nieuwe Start to Run-programma. Zeven weken lang worden beginnende lopers begeleid, zodat ze op de… Meer >
 
www.avcastricum.nl

Ouders trainen met pupillen

18 januari 2020
Zelfverzekerd stonden de AVC pupillen zaterdag 18 januari klaar voor de pupillentraining. Dit in tegenstelling tot hun ouders, die… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zaterdag 11 januari kwamen weer veel AVC jeugdatleten in actie bij de 2e wedstrijd van de regionale cross competitie in Obdam. Veel… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven