Nieuws

Zilver voor Tijmen Hoedjes bij Damloop by Night

24 september 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
De 18-jarige AVC'er Tijmen Hoedjes liep afgelopen zaterdag de Damloop by Night in Zaandam, samen met zijn maatjes van de TDR-Jeugd. De 5 Engelse Mijl (8 kilometer) legde Tijmen af in een tijd van 28 minuten en 39 seconden. Hij mocht op het podium komen voor een prachtige tweede plaats! We spraken hem na afloop: 

Hoe heb je de Damloop by Night beleefd?
"Het was de derde keer dat ik meedeed maar wel de eerste keer dat het regende. Desondanks stond er veel publiek langs de kant en dat is erg fijn. En ik heb ook erg genoten van de podiumceremonie waar al het publiek ging juichen toen mijn naam werd omgeroepen, echt een gave ervaring!"

Hoe ging het verloop van de wedstrijd?
"Ik liep in het begin wat achteraan omdat ik op de tweede rij stond bij de start. Ik begon mijn race dus met een inhaalrace maar hierdoor kon ik een beetje mijn eigen tempo lopen. Na 1 km kwam ik bij een groepje met andere TDR-atleten met een prima tempo. Ik besloot om na de 3,5 km te gaan versnellen naar de nummer drie en te kijken wat mogelijk was. Ik kreeg het toen na het 4 kilometerpunt wel wat zwaarder, omdat ik toen alleen liep. De aanmoedigingen van het publiek en onze coach hielpen toen goed! Na de 6 km liep ik samen met de nummer 2 en een kilometer voor de finish nam ik een kleine voorsprong op hem en die heb ik uiteindelijk weten te behouden."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik studeer sinds kort Civiele Techniek aan de TU Delft. Ik probeer dit te combineren met trainen bij TDR Jeugd en tot nu toe gaat dit prima."

Hoe lang doe je al aan atletiek en hoe ben je bij AVC en TDR Jeugd terecht gekomen?
"Ik ben vier jaar geleden via het 2e Running Talents-project bij de jeugd van TDR gekomen. Hiervoor deed ik aan hockey en liep ik af en toe hard, maar verder dan 5 km kwam ik nooit. Sindsdien train ik elke dinsdag, donderdag en zondag bij TDR Jeugd. De laatste jaren doe ik daar gemiddeld per week nog 2 duurlopen en 1 extra krachttraining bij."

Op welke prestatie ben je het meest trots?
"Ik vind dit natuurlijk ook een erg mooie prestatie! Maar met mijn PR op de 1500 meter, 4.09,32, gelopen in Heiloo afgelopen zomer, was ik ook blij, omdat dit de eerste keer was dat ik onder de 4:12 liep. Ik liep vier jaar geleden namelijk 5:12 en ik had voor dit seizoen bedacht dat het wel ‘vet’ zou zijn als ik in vier jaar mijn 1500 meter tijd met 1 minuut heb kunnen verbeteren. En dat dit dan ook nog eens gebeurde vind ik wel een prestatie waar ik trots op ben.

Wat zijn je (sportieve) ambities voor de toekomst?
"Ik wil zo lang mogelijk progressie kunnen blijven boeken. Dus ik denk dat ik elk jaar ga proberen om weer meer kilometers te maken zodat de kans op verbetering blijft. Daarnaast wil ik graag ooit nog een keer een medaille op een Nederlands kampioenschap winnen, maakt niet uit op welke afstand (1500, 5000, cross, indoor, etc.). En verder hoop ik ook mijn studie in de toekomst te kunnen afronden."

(bron foto rechts: www.teamdistancerunners.nl)

  

 


 
www.avcastricum.nl
Op zaterdag 7 maart 2020 begint het nieuwe Start to Run-programma. Zeven weken lang worden beginnende lopers begeleid, zodat ze op de… Meer >
 
www.avcastricum.nl

Ouders trainen met pupillen

18 januari 2020
Zelfverzekerd stonden de AVC pupillen zaterdag 18 januari klaar voor de pupillentraining. Dit in tegenstelling tot hun ouders, die… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zaterdag 11 januari kwamen weer veel AVC jeugdatleten in actie bij de 2e wedstrijd van de regionale cross competitie in Obdam. Veel… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Voor bikkels tussen de 4 en 13 jaar oud was er - voorafgaand aan de doorkomst van de halve marathon - op Camping Bakkum een Mini… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven