Nieuws

Clubkampioenschappen 2018

26 september 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zondag 23 september werd het baanseizoen afgesloten met de Clubkampioenschappen. De AVC Clubkampioenschappen zijn een tijdje weggeweest, maar gelukkig is de wedstrijdcommissie sinds twee jaar weer op volle sterkte en konden er dit seizoen maar liefst vier leuke zomerwedstrijden bij AVC georganiseerd worden. Daarom is allereerst een pluim voor onze wedstrijdcommissie! De mensen die de baanwedstrijden tot in de puntjes voorbereiden zijn Ton Moes, Oscar Wokke, Sam Pepping, Hans Schagen, Kees Rol, Annette IJzer, Simone Kuijs en Maria Sofan. Zij kunnen tijdens de wedstrijddag niet zonder de hulp van de vele vrijwilligers als juryleden, kantinecommissie, EHBO’ers trainers en een flink aantal hulpouders. En heel belangrijk op een wedstrijddag is de ET (Electronische Tijdwaarneming); Ronald Schram en Theo Roes zijn de technici die zorgen dat iedere atleet een prestatie op een honderdste nauwkeurig krijgt.

De weersvoorspellingen waren de hele week niet al te best. De eerder in de week voorspelde wind bleef gelukkig uit. Zondagochtend begon heel even droog, maar al gauw begon het te regenen. De ouders waren voorzien van kaplaarzen, regenponcho’s en paraplu’s, de deelnemers natuurlijk in hun oranje clubtenue. In het clubhuis was het warm en droog, en de rook het naar heerlijk verse koffie. Ondanks het regenachtige weer was het een hele gezellige boel bij AVC. Zo'n 90 deelnemers hadden ingeschreven, voornamelijk pupillen. Alle deelnemers werkten een meerkamp van vier onderdelen af (sprint, springonderdeel, werponderdeel en lange afstand). Wie de meeste punten haalt mag zich het hele jaar clubkampioen noemen.

Meisjes mini
Zeven leuke blonde mini-meisjes aan de start, waarbij Loulou met winst op drie van de vier onderdelen als clubkampioene uit de bus kwam. Bij het verspringen kwam Loulou tot afstand van wel 2,47 meter. Jalou had een mooie prestatie bij het balwerpen (14,52 m), en mocht bij de prijsuitreiking een zilveren medaille in ontvangst nemen. Roos werd derde, zij sprong precies even ver als Jalou (2,33 m). Samantha is een supersnelle sprintster, zij deed de 40 meter sprint in 8.47 seconden. Fae is de allerjongste van het stel. Maar ze liet op de sprint een paar meisjes achter zich. Voor Fay en Ilse was het hun allereerste atletiekwedstrijd, zij zijn nog maar net lid van AVC. Beide meisjes deden het supergoed. Fay werd zelfs 2e op de 600 meter!

Jongens mini
De gouden plak was vandaag voor Hugo! Met zijn enorme worp bij balwerpen (22,83 m) wist hij alle concurrentie af te troeven. Luke heeft het atletiektalent van zijn moeder, en werd heel netjes 2e op deze kampioenschappen. Luke was met 8.13 sec de snelste sprinter van het stel. Tim kwam ’s middags al heel schattig vragen bij het wedstrijdsecretariaat ‘weten jullie misschien of ik iets gewonnen heb?’ Nou Tim, je won een dikverdiende bronzen medaille, met dank aan een geweldige 600 meter in 2.39.63 minuten! Bij Siya ging de 600 meter ook supergoed, hij werd derde in 3.19.63 minuten. Siya haalde maar liefst 4 persoonlijke records deze wedstrijd. Voor Joris en Jent was het hun allereerste wedstrijd. Zij trainen nog maar net met de pupillen mee, en we vinden het natuurlijk heel erg leuk dat ze meteen met de clubkampioenschappen mee wilden doen.

Meisjes pupillen C
Een week geleden werd Noa tweede van Noord-Holland tijdens de finalewedstrijd van de pupillencompetitie in Haarlem. Logischerwijs werd zij zondag ook de clubkampioene bij de meisjes pupillen C. Elin is de specialiste op de 600 meter, zij won in 2.29.06 minuten. Dat belooft wat voor de crosscompetitie komend winterseizoen. En Sara sloot de dag – ondanks de slechte weersomstandigheden – af met en PR op de 600 meter.

Jongens pupillen C
Cian werd evenals vorig jaar clubkampioen, met winst op drie van de vier onderdelen van de meerkamp. Cian had werkelijk een supersprong van 3,45 meter ver in de zandbak. Ook Milan mocht op het podium komen. Hij werd 2e bij deze clubkampioenschappen. Milan was de allersnelste sprinter van deze jongens, hij legde de 40 meter af in 7.75 seconden. Op de sprintonderdelen zijn altijd veel punten te verdienen, dus Liam deed ook goede zaken de tweede tijd van 7.78 seconden. Hij eindigde op een mooie derde plek op de vierkamp. Kjell won het balwerpen met een worp van wel 19,54 meter. Sven zat er niet ver achter met 17,13 meter, een mooie verbetering van zijn PR. Tijs deed als altijd supergoed z'n best, hij werd vijfde op de 600 meter in 2.44.41 minuten. De vader van Sven, en de moeder van Tijs stonden beiden overigens urenlang in de regen als jurylid. Tibor en Leonard zijn nog maar kort lid, en voor allebei was het hun eerste wedstrijd. Leonard vond het vooraf zelfs een beetje spannend, en heeft uiteindelijk heel cool de hele wedstrijd meegedaan.

Meisjes pupillen B
Deze dames waren aan elkaar gewaagd. De clubkampioene werd Elin. Elin was de snelste sprintster, de 40 meter liep ze in 7,42 seconden. Maartje en Gigi mochten ook op het podium komen. Maartje won het balwerpen met een afstand van 19,92 meter. Gigi won juist weer met overmacht de 1000 meter in 4.19.58 minuten. Heidi wist heel knap haar PR op balwerpen met ruim 2 meter te verbeteren naar 12,73 meter. Met ploegleider René hadden deze meiden een hele gezellige dag samen; hun partytent verhuisden zij mee naar ieder onderdeel de vier meiden tilden ieder een poot van de tent. Ook pupillentrainer Thomas (de vader van Heidi) was in zijn nopjes, “ik vind het gewoon heerlijk om zulk weer een hele dag op een sportveld te hangen” riep hij blij.

Jongens pupillen B
Mats mag zich evenals vorig jaar de enige echte clubkampioen noemen. Het was heel spannend, want Samuel was de snelste sprinter (40 m in 7.19 seconden). En Ravi de beste verspringer met een sprong van wel 3,70 meter. Samuel en Ravi waren de nummers twee en drie deze clubkampioenschappen. De winst op de 1000 meter was wel weer voor Mats in 4.10.20 minuten, op zijn hielen gezeten door Jari, Sam, Noah en Samuel. Sam en Ravi hadden exact dezelfde tijd op de 40 meter sprint (7.33 sec). En Luuk – hij zit nog niet zo heel lang op atletiek - werd heel knap 3e bij het verspringen met een sprong van 3,13 meter. Zuma gaat de volgende wedstrijd zeker ook over de 3 meter springen (hij sprong nu 2,95 meter ver). Noah gaat heel goed vooruit, want hij wist maar liefst 3 persoonlijke records te verbeteren. Dat is echt superknap met deze weersomstandigheden. Dexter had een snelle sprint in de benen (7.89 seconden) en er was voor hem een mooi PR op balwerpen. Het favoriete onderdeel van Lars is de 1000 meter. Hij liep naar een mooie tijd van 4.35.65 minuten.

Meisjes pupillen A1
Hier twee leuke meiden die het tegen elkaar opnamen. Bente werd de kampioene, met o.a. een sprong van 1,00 meter hoog (en geloof me, hoogspringen is niet lekker in de regen). En Liz stootte de 2 kg zware kogel naar 3,54 meter, een dik PR.

Jongens pupillen A1
Hier een grote groep van wel 11 jongens aan de start, die stuk voor stuk enorm hun best deden. En wat was het spannend, want tussen de nummers 1, 2 en 3 zat nog geen 100 punten verschil. De meeste punten waren voor Koen, de clubkampioen. Hij won drie van de vier onderdelen (o.a. een mooie sprong van 3,35 meter ver). Melle was de allersnelste op de 1000 meter, hij finishte in 3.50.50 minuten, en mocht op het podium komen voor de tweede plaats. Brons was er voor Imme, met ook een prima prestatie bij kogelstoten (5,99 m). Bandi werd in 4.10.35 keurig 2e op de 1000 meter, helaas net náást het podium van de vierkamp. Geert werd derde bij kogelstoten (5,11 meter). Raoul met zijn spierballen kan ook goed kogelstoten, hij kwam tot 4,15 meter (6e plaats). Justin is klein van stuk, dus die zware kogel is lastig voor hem, maar zijn 1000 meter ging des te beter (4.41.30 minuten). En Noud liep op zijn favoriete onderdeel - de 1000 meter - een tijd van 4.23.19 minuten (4e plaats). Jay deed stoer alle onderdelen mee, presteerde prima en behaalde een puntentotaal van 523 punten. Bij Luuk ging de 60 meter in een snelle tijd van 10.92 seconden.

Meisjes pupillen A2
De ervaren Sanoë is met grote overmacht clubkampioene geworden. Winst op vier onderdelen, met onder andere een 60 meter sprint in 9.78 seconden. Op de tweede plek op het podium Felice. Het was de allerlaatste wedstrijd voor Felice, zij gaat verder met een andere sport. We zullen je missen Felice!

Jongens pupillen A2
Clubkampioen Sepp sprong 4,35 meter ver, precies een evenaring van zijn PR. Mike liep een prima 1000 meter in 3.49.19 minuten. Hij werd tweede in het eindklassement. Voor Lasse was er een mooie bronzen medaille, met onder andere een snelle sprint in 9,81 seconden (2e tijd). Tristan kan heel goed basketballen, en doet sinds een paar weekjes ook aan atletiek. Deze wedstrijd wilde hij graag meedoen, en het ging supergoed. Tristan werd 4e in het klassement. Ilmar gaat goed vooruit, hij haalde persoonlijke records op de 60 meter sprint en op 1000 meter. Dat is natuurlijk heel knap onder deze regenachtige omstandigheden. Hetzelfde geldt voor Joris, met een mooi persoonlijk record op kogelstoten (5,25 meter). Tijdens dit onderdeel was de van Mike zo aardig en behulpzaam om voor iedere deelnemer de kogel droog te maken met een oude theedoek. Daan werd heel netjes 3e bij het verspringen, met een mooie sprong van 3,30 meter (en ook dat was een persoonlijk record).  

Meisjes junioren D
Onze beste allround atlete was Lenneke, met winst op 4 onderdelen. In de regen sprong zij wel 1,30 meter hoog. Voor Cynthia was er een zilveren medaille, met een mooi persoonlijk record op de 100 meter (16.40 sec). De derde plaats op het podium was voor Iris, ze is weer helemaal terug van een langdurige blessure en liep een mooie tijd van 3.02.53 op de 800 meter. Eline krijgt goede training van trainster Maria op het ondedeel discuswerpen. Ze kwam tot 12,43 meter.

Jongens junioren D
Hier drie kanjers aan de start. Hessel won met winst op vier onderdelen deze clubkampioenschappen. Hij liep de 800 meter in 2.52,67, dat is extra knap omdat hij de avond ervoor de Damloop by Night (8 km) gelopen had. Liam doet altijd alle baanwedstrijden mee. Bij verspringen kwam hij tot 3,37 meter. Freek was ook goed op dreef, met een worp van 11,97 meter met de discus.

Meisjes junioren C
Pipp mag zich het hele jaar clubkampioen noemen. Alle onderdelen gingen haar uitstekend af, zo ze had de snelste 100 meter sprint van alle meiden (14,19 seconden). En een mooie tijd van 2.46.38 op de 800 meter (en dat na de Damloop by Night in de regen de avond ervoor). Én een enorme worp met discus van wel 24,07 meter. Het zilver was voor Mathilda, met een sprong van 1,40 meter hoog. Bernou werd derde, de 100 meter sprint ging in 15.41 seconden. Yara kwam netjes tot 12,23 meter met de discus.

Dames senioren en masters
Margy en Annette mochten samen de onderdelen doen. Margy sprong 3,83 meter ver en had een prima tijd op de 100 meter (16,13 seconden). Helaas kon Annette i.v.m. een blessure niet alles meedoen, maar kogelstoten lukte wel en ze kwam tot 6,48 meter. Zowel Margy en Annette werden clubkampioen in hun leeftijdscategorie.

Jongens junioren A, heren senioren, heren masters
Sten en Hanke deden er beiden werkelijk álles aan om clubkampioen te worden. De dag begon goed voor Sten, want juichend kwam hij als eerste over de finish van de 100 meter. Helaas voor Sten trok hij toch aan het kortste eind want Hanke ging hem voorbij in het puntenaantal (onder andere dankzij een sprong van 5,25 meter ver). Igor Smits kwam uit bij de heren senioren. Hij is juniorentrainer, en heeft laten zien dat hij zelf ook erg goed kan atletieken. Zo kreeg hij van een andere trainer de tip om de laatste 150 meter van de 800 meter de sprint in te zetten en Sten en Hanke het nakijken te geven. Ook Igor werd als enige deelnemer bij de senioren de clubkampioen. Bij de heren masters was Albert Kavsek de enige deelnemer. Kogelstoten en verspringen had deze loper eigenlijk nog nooit gedaan, des te stoerder was het van hem om gewoon gezellig mee te doen. Hij deed op de 800 meter in ieder geval niet onder voor de atleten die minstens 30 jaar jonger dan hem zijn.

Toen alle categorieën klaar waren, had het secretariaat even tijd nodig om de uitslagen op een rijtje te zetten. Maar de atleten en publiek hoefden zich niet te vervelen, want er stond een leuke Zweedse Estafette op het programma. En zo gingen diverse teams van onder andere jeugdtrainers en meisjes junioren D van start. Vanwege de regen zat het grootste deel van het publiek inmiddels binnen, maar dat mocht de pret niet drukken. De meisjes D vestigden zelfs een baanrecord. Deze zal genoteerd worden bij de oudere categorieën, omdat Zweedse Estafette geen officiële afstand is voor D junioren. Voor volgend jaar kunnen we nu al een tipje van de sluier oplichten: de estafette-special wordt de 4x400 meter. We hebben vernomen dat er nu al een team hiervoor in training is.

En toen zat het baanseizoen 2018 erop! De atleten gaan zich opmaken voor de crosscompetitie, AVC boslopen en misschien hier en daar een indoorwedstrijd.
 
Veel foto's van Dennis, die de hele dag in de regen enorm zijn best deed voor mooie plaatjes, vind je hier.

De uitslagen vind je hier.

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Heel Nederland en de hele wereld maakt een hele bijzondere tijd met veel onzekerheden en beperkingen door. Dit heeft dagelijks effect… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven