Nieuws

Regenachtige Damloop decor voor een mooie wedstrijd

27 september 2018 door Paula Vrolijk - de Vries
www.avcastricum.nl

Het is een klassieker in de wegatletiek en voor vele recreanten een “must do”, de Dam tot Damloop. Dit jaar was de weersverwachting niet al te goed, maar dat weerhield niet veel atleten om PR’s te lopen. Namens TDR stonden er maar liefst 10 atleten aan de start in Amsterdam en finishten in Zaandam 5 atleten met een persoonlijk record.


Michel Butter 4de Nederlander

Michel Butter (AVC / TDR) stond als een van de favorieten voor het Nederlandse podium aan de start. Tijdens de wedstrijd voegde Butter zich in grote groep van 10 man, waar hij zich de eerste 10 kilometer gedeisd houdt. Gezien de marathonvoorbereiding was een opbouwende race belangrijk. De laatste 5 kilometer liet Butter zich meer zien en trok hij de hele groep uit elkaar met een harde versnelling. De Nederlanders Futselaar en Ali Mohamed konden mee met de versnelling en wisten Butter het laatste stuk er net af te sprinten. Choukoud werd eerste Nederlander ver voorin het veld, waardoor Butter als 4de Nederlander eindigde in een tijd van 48’48”. Dit is anderhalve minuut sneller dan de Tilburg Ten Miles. Dit geeft een positieve indruk over de voortgang van zijn marathonvoorbereiding. “Ik ben blij met mijn vooruitgang, het geeft veel vertrouwen voor de Amsterdam Marathon,” aldus een tevreden Butter.
 

Teamgenoot Edwin de Vries (AVC / TDR), die ook volop in zijn marathonvoorbereiding zit, was nog wat vermoeid van de zware trainingsweek en finisht in een tijd van 50’41”.
 

Sten Stoltenborg liep een hele sterke wedstrijd. Na zijn hoogtestage in Sankt Moritz boekt de Hoofddorper een flinke vooruitgang, dit jaar was hij alweer 2 minuten sneller dan vorig jaar. Stoltenborg kwam in een zeer net PR van 52’03” over de finish in Zaandam. “Ik kan altijd echt genieten van een wedstrijd in de regen. Ik was behouden gestart en had veel strijd in de laatste kilometers die ik in mijn voordeel kon beslissen”, aldus een zeer tevreden Stoltenborg. Ambroise Uwiragiye komt met 52’19” niet ver achter Stoltenborg over de streep.

Bram Anderiessen debuteerde op de 10 Engelse mijl, hij liep als training een opbouwende race en wist na 10 kilometer te kunnen versnellen. Anderiessen finisht in een tijd van 54’01”.
 

Ummels loopt dik PR

Bij de vrouwen is het Bo Ummels die hogen ogen gooit. De langeafstandloopster loopt een opbouwende race en finisht in een persoonlijke record van 57’03”. Ummels is goed in vorm voor de halve marathon van Breda. “Na een korte periode van alternatief trainen ben ik enorm blij met dit resultaat. Ik heb veel zin in de halve marathon over 2 weken in Breda,” aldus een opgetogen Ummels.

Tweelingzus Britt heeft de Dam tot Damloop als harde training benadert en loopt een mooie tijd van precies 1:00’00”. Eva van Zoonen, winnares van het brons op de NK halve marathon, loopt ook een PR , die aangescherpt is naar 1:00’47”. Lotte Krause, die een opbouwende trainingswedstrijd liep, mocht haar klokje stilzetten op 1:02’03”. Inge de Jong genoot misschien nog het meest van iedereen en dat mocht maar liefst 1:02’10” duren. 
 

Prestaties AVC-atleten


Kees Vrolijk wint zilver bij masters 55 jaar en ouder
Twee voormalig jeugdtrainers van AVC hebben, nu ze geen training meer geven, meer tijd om te trainen en dat is te zien aan hun prestaties:
Kees Vrolijk was bij de masters M55+ tweede in een tijd van 1.00.59. Richard Dijkhuizen finishte een minuut na hem in een tijd van 1.02.24. Nienke Kluft leverde een fantastische prestatie, zij had eind januari haar heup gebroken en is sinds een maand weer begonnen met hardlopen. Ze was bijzonder blij dat ze nu al zo’n snelle tijd op de klok wist te zetten. Ze liep een prachtige tijd van 1.11.28. Eileen Groenland had ook een hele mooie tijd, zij finishte in 1.10.38. Krijn Snuif liep ook een mooie tijd, hij deed er 1.06.30 over om bij de finish te komen. Mark Kuijs liep een tijd van 1.22.16.
Uit de groep van trainer Jacco Verhulst liepen nog een aantal atleten mee: Jeroen Van Der Voort, 1:18:53; Sjoerd Huisinga 1:18; Alex Schermer 1:04:13; Bas Briefjes, 1:09:20; Jorick Scheerens 1:14:44, Sergio Felter 1:15:2

Nel Grootjen wint zilver bij dames 60 jaar en ouder
Nel Grootjen werd heel knap tweede bij de 60+ vrouwen in een tijd van 1.22.03.

Bianca Oorthuizen vertoont mooie progressie, van Start-to-Run naar Dam-tot-Damloop!
Bianca is vorig jaar bij AVC begonnen met het Start to Run-programma. Piet Hein Twisk en Monique van Wijngaarden leerden haar om 25 minuten achter elkaar hard te lopen. Na de 7 weken training met de Start to Run-groep, beviel het Bianca zo goed dat ze lid werd van AVC en op woensdag en zaterdag bij de groep van Wim Noom ging lopen plus op maandag bij Jean Brakenhoff. Daar werd ze klaargestoomd om de Dam-tot-Damloop te kunnen doen, ze had een mooie tijd van 01:33:06. Ze heeft het gevoel dat het nog sneller kan, dus het volgende doel is de de halve marathon van Egmond! Daarom traint ze sinds begin september mee in de groep van Ari Smit, voor de Egmond stage!

Gezien het zeer grote aantal AVC-leden dat meedeed aan de Dam-tot-Damloop, is het helaas niet mogelijk om alle namen in het verslag te vermelden. 
 

Op de foto links staat Bianca Oorthuizen. Op de foto hieronder staan v.l.n.r. Nienke Kluft, Richard Dijkhuizen, Mark Kuijs en Eileen Groenland.Het artikel over TDR is geschreven door Sten Stoltenborg (TDR PR-Commissie)


 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Heel Nederland en de hele wereld maakt een hele bijzondere tijd met veel onzekerheden en beperkingen door. Dit heeft dagelijks effect… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven