Nieuws

Geslaagde hardloopclinic voor de pupillen

30 september 2018
www.avcastricum.nl
Op woensdagmiddag 26 september organiseerde Joyce van Tunen van Team Sportservice een superleuke hardloopclinic bij AV Castricum. Joyce is sportbuurtcoach en had niemand minder dan Sanne Wolters-Verstegen en haar coach Peter Wolters bereid gevonden om deze clinic te begeleiden!

Sanne is 17-voudig Nederlands kampioen op verschillende hardlooponderdelen en heeft deelgenomen aan het WK en EK. Sanne is gespecialiseerd in het heel hard lopen van de 800 meter. Zij loopt een rondje atletiekbaan sneller dan 1 minuut!

Er waren ongeveer 25 kinderen, zowel van AVC als daarbuiten, die graag van Sanne wilden leren om zo hard mogelijk hard te lopen. Gelukkig had Sanne tijdens de clinic haar stem weer een beetje terug, die ze daarvoor een paar dagen kwijt was, waardoor ze de groep als introductie enthousiast kon vertellen over haar carrière en de sport. Voordat daadwerkelijk getraind werd, wilden veel deelnemers even met Sanne op de foto en werd een leuke groepsfoto gemaakt.
 

Tijdens de clinic deden Peter en Joyce met de groep op een speelse manier veel verschillende oefeningen en kregen de kinderen goede hardlooptips. Zo lagen er platte hordes waarover gesprongen en gesprint werd, liepen de kinderen in tweetallen als kruiwagen zo snel mogelijk naar de overkant en werd er bokgesprongen. Peter coachte de groep uitgebreid op de estafette, waarbij veel is geleerd over snel wisselen bij een wisselpunt. In tweetallen werd tegen een ander tweetal gestreden om een zo snel mogelijke estafette te lopen.    
 

De clinic eindigde met het hardlopen van een rondje atletiekbaan, waarbij de kinderen natuurlijk allemaal super hun best deden om het in sneller dan een minuut te rennen, net als Sanne dat kan. Peter klokte bij iedereen de tijd en die was bij allemaal onder de 2 minuten, dus dat is ook al ontzettend knap! De groep gaf als een groot compliment aan de trainers dat ze de kinderen veel geleerd hadden en duidelijke uitleg hadden gegeven. Een uurtje vol inspiratie en passie voor atletiek!    

Dit artikel is geschreven door Lotte Bernhard.


 
www.avcastricum.nl
In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 mei 2020 doet een hardloopteam van AV Castricum mee met de Bevrijdingsvuurestafette. Na de… Meer >
 
www.avcastricum.nl

Trailrunning Clinic

19 oktober 2019
Trailrunning is 'lopen over paadjes'. Een vorm van (hard)lopen dus, maar anders dan trainingen op de atletiekbaan of… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Op zondag 27 oktober 2019 klinkt het startschot van een nieuw Strand- & Duinloopseizoen voor AV Castricum. Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zeven weken geleden startte een groep beginnende hardlopers met het Yakult Start to Run programma. In zeven weken leerden zij 25… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven