Nieuws

Cross competitie Anna Paulowna

12 november 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 10 november was de eerste wedstrijd van de cross competitie in Anna Paulowna. Met zo’n 40 pupillen, 18 junioren en 16 atleten van TDR Jeugd was AV Castricum goed vertegenwoordigd. Rondom de grasbaan van AV Dokev was een leuk parcours uitgelegd met strobalen en een echte heuvel.

Junioren
De oudste junioren beten het spits af. De A/B junioren gingen als eerste samen van start. Bij de jongens junioren A was er een fraaie 2e plaats voor Duncan Steenbakker van TDR Jeugd. Hij liep de 3000m cross in een tijd van 10.28 minuten. Zijn ploeggenoten Timo Stegink, Koen Grandiek, Tijmen Hoedjes, Kick Castricum, Joep Welsch en Lars Thodé volgden allen binnen nog geen minuut. Bij de jongens junioren B was de tweede plaats voor Jesse Scheltema, in een tijd van 10:48 minuten op de 3000 m. Voor het team jongens junioren A/B van AV Castricum was er een eerste plaats in het ploegenklassement.

Het team meisjes junioren A/B bestond uit Cheryl Konijn, Richelle Kanis en Lotte Poelman, en ook hier werden snelle tijden gelopen door de dames van trainer Eugène van Kruchten, met een tweede plaats in het ploegenklassement.

Vervolgens was het de beurt aan de C juniores. Bij de wedstrijd over 2000 meter liep Pipp Pauzenga naar een fraaie 6e plaats. Franka Holland kwam er vlak achteraan, zij werd 10e. Ploeggenootje Marlotte Vliese werd 13e. Superleuk dat deze drie AVC juniores – die zó ontzettend goed liepen in Anna Paulowna - zijn uitgenodigd om vanaf heden mee te gaan trainen met de TDR Jeugd! Zij gaan samen trainen met Lieke Radsma (zij werd 16e), Juul Schuit (17e) Ruth Spijker (19e) en Yoni Bas (29e). Deze vier snelle meiden zijn onlangs ingestroomd vanuit het TDR Running Talents project bij TDR Jeugd. De C juniores eindigden op de derde plek in het ploegenklassement.

Bij de meisjes junioren D2 een prima meidenteam aan de start met Lenneke Pettinga, Iris Kleverlaan, Bo de Wilde en Eline Booms. Lenneke zat goed voorin, en wist knap als 5e over de streep te komen. Iris ging ook als een speer, zij werd 8e. Al snel gevolgd door Bo op de 12e plek. Met Eline op de 21e plek was dit team weer compleet. En wat goed, een tweede plaats in het ploegenklassement!

Sepp Schulte pakte de winst bij de jongens D1. Tactisch gelopen wist hij enkele honderden meters voor de finish de koppositie over te nemen, en met een flinke versnelling deze tot het eind vast te houden. Een goed begin van het crosseizoen voor Sepp. Zijn trainingsmaatjes Mike Osendarp en Lasse Opdam vochten zelfs onderling tot op de meet om de beste plek; Mike werd 13e en Lasse 14e. Lasse had werkelijk alles gegeven, en mag tevreden terugkijken op deze cross. Kjeld Acda zit nog maar net op atletiek, dit was zijn eerste wedstrijd. Hij bouwde de race goed op, en wist prima tot het einde vol te houden. Goed gedaan Kjeld! De instructies voor Ilmar Schramp aan de start waren om vooral zijn eigen race te lopen. Dat deed Ilmar uitstekend, hij werd 31e en deed net iets minder dan 11 minuten over de 2 kilometer. Geweldig dat de jongens een tweede plaats in het ploegenklassement haalden!

Pupillen
’s Middags was het tijd voor de pupillen, te beginnen met de mini’s. Of zelfs supermini’s want 5-jarige Mees L’abee is nog een jaar jonger dan de rest en deed voor het eerst aan een wedstrijd mee. Het ging geweldig goed met Mees, want hij werd 9e. Bij de meisjes een heus team aan de start met Fae Tuijn, Julie Popot, Roos Bekker en Nienke Engel. Het kon ook niet anders dat dit toffe meisjesteam als eerste in het ploegenklassement eindigde! Fae was het snelste AVC meisje, en kwam als 3e over de finish. Voor Roos, Julie en haar klasgenootje Nienke was het de allereerste wedstrijd. Nienke kwam breed lachend over het laatste heuveltje naar de finish toegerend. Omdat ze zo blij was mag de mascottebeer Cas een paar dagen bij Nienke logeren. De meiden staan helemaal bovenaan in het ploegenklassement.

Voor de start van de jongens pupillen C had team AVC even een stressmomentje. De vader van Hugo Binkhorst was namelijk in de bonen, en had zijn auto naar het Streekbos van Grootebroek gereden in plaats van Anna Paulowna. Het was heel spannend of ze op tijd zouden komen. Trainer Sten stond klaar om het startnummer op Hugo’s buik te prikken, en Annette hield intussen de startcommissaris aan de praat. Gelukkig kwam Hugo nét op tijd aangesneld, en kon hij van start om op een 24e plaats te eindigen. Dylan L’abee en Noël Camps eindigden keurig in de middenmoot als 14e en 15e. Dylan zit nog maar net een paar weken op atletiek. Duuk Snijders was de beste AVC’er op de 12e plek. Zijn 1000 meter ging in 5:21 minuten, een prima prestatie. 

Bij de meisjes pupillen C hebben we een leuk meisjesteam. Ilse de Waard was erg trots dat ze als eerste AVC meisje over de streep kwam. Loulou Martens zat er maar één seconde achter. Jalou en Samantha hadden wat moeite met inhalen op de smalle paadjes en bleven daarom gezellig bij elkaar lopen, zij werden 18e en 19e. Linn Bekker traint nog maar nét met de pupillen mee. Deze eerste wedstrijd was daarom natuurlijk een beetje spannend voor haar, maar zeker weten dat het de volgende keer al weer een stuk makkelijker gaat. De meisjes eindigden als derde team in het ploegenklassement.

Bij de jongens B pupillen hadden we een aantal kanjers aan de start die allemaal héél erg hun best gedaan hebben. In de grote startgroep van wel 36 atleten was Milan Ansari de sterkste AVC’er op de 12e plek. Liam Verduin liep de 1000 meter in 5:01, een prima tijd gezien de scherpe bochten, strobalen en heuveltjes op het parcours. Tijs Spelbos had een paar weken geleden in Schoorl een prima kidsrun gelopen, en ook vandaag in Anna Pauwlowna was er geen reden tot klagen, hij finishte in 5:36 minuten. Al met al eindigden de jongens als 6e in het ploegenklassement.

Bij de meisjes B een groepje van 4 vriendinnen die heel graag weer met elkaar naar de finale willen; standje oorlog dus, en rennen maar. De zesde plek van Elin Bernhard was goed voor de punten. Sara de Waard, Robyn Besselink en Noa Popot zaten vervolgens dicht bij elkaar en kwamen als 9e, 11e en 13e binnen. Echt super, want er deden wel 34 atleetjes mee in deze categorie. Joehoe, een eerste plaats in het ploegenklassement!

Samuel Möhlmann en Wout Wieringa (jongens pupillen A1) kwamen vlak na elkaar over de streep, netjes vóór de middenmoot als 17e en 19e. Mats Venselaar liep de kilometer in 4:59 minuten. En met Lars Schramp enkele seconden later was het team weer compleet. De jongens eindigden als 6e in het ploegenklassement.

Gigi Martens heeft werkelijk top gelopen bij de meiden pupillen A1, zij werd 5e! Heidi Prinsen liet ook enorm veel atletes achter zich, ze werd 19e in 4:57 minuten. Elin Binkhorst kwam vlak achter Heidi binnen en deed exact 5 minuten over haar kilometer. Maartje was er zoals altijd natuurlijk ook bij in dit leuke meidenteam. Zij finishte in 5:22 minuten. Sofie Fransen traint nog maar sinds kort met de pupillen mee, des te leuker is het dat ze deze eerste crosswedstrijd van het seizoen al meteen mee kon doen, zij werd 33e. En wauw, een tweede plaats in het ploegenklassement.

Ook bij de jongens A2 pupillen een mooi jongensteam aan de start, met als kopman Melle Bernhard. Als 5e kwam hij over de streep in een deelnemersveld van wel 45 atleten. Koen Spelbos en Noud van Saase kwamen in exact dezelfde tijd binnen 4:23 minuten, en hebben het uitstekend gedaan. Bandi Leijen volgt sinds kort wat extra looptrainingen, en dat begint zijn vruchten af te werpen. Ook hij is keurig voor de middenmoot binnen. Raoul de Wilde liet zich niet gek maken door het loopgeweld en liep zijn eigen race. Hij kwam binnen in 5:21 minuten. De jongens werden vierde in het ploegenklassement.

Bij de meisjes A2 gingen Amber Ahannach, Lea Hoffman en Bente Denneman vrolijk van start. Voor Amber en Lea was dit zelfs hun eerste wedstrijd, want zij zijn nog niet zo lang lid. Amber met haar lange benen en grote passen was het eerste binnen van het drietal, zij werd 15e in 4:37 minuten. Lea werd 21e, en Bente kwam er vlak achteraan als 24e. Zesde werden deze meiden in het ploegenklassement.

Trainers Eugène (TDR Jeugd), Maria, Dennis en Toby (junioren), Sten, Hanke, Lucas, en Mathilda (pupillen) zijn uiterst tevreden met de goede opkomst en supertrots op de prima prestaties! Zij hebben enorm veel zin in de volgende cross, op onze eigen camping Bakkum georganiseerd door AV Castricum (15 december).

Voor alle foto’s van Annette klik hier.
Voor alle foto's van Dennis klik hier.
Voor alle uitslagen, tussenstanden en ploegenklassementen, klik hier.

 

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven