Nieuws

Sint en Piet op bezoek bij junioren

24 november 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zo'n 35 AVC junioren kregen evenals voorgaande jaren bezoek van Sint en Piet. Zij beleefden samen met de trainers Maria, Dennis en Janine een feestelijke en gezellige avond.

Janine en Maria hadden de avond goed voorbereid en hadden onder andere pepernoten, chocomel en komkommer ingekocht. Want er stond voor de junioren een gezellig feest gepland op vrijdagavond 23 november. Rond 19.00 uur waren zo'n 35 junioren aanwezig. Iedereen had drie cadeautjes met een totale waarde van vijf euro meegebracht. Dat waren dus meer wel dan 100 cadeautjes op een enorme grote stapel.

De trainers waren verheugd met deze grote opkomst. Omdat de junioren nu eenmaal erg nieuwsgierig zijn, werden de mooi ingepakte cadeautjes op tafel afgedekt met een groot kleed. Toen kon het dobbelspel beginnen, met de volgende speciale spelregels: de eerste ronde mag je een cadeautje pakken als je een even getal gooit. Je legt het cadeautje onder je stoel. Daarna nog een rondje dobbelen, en mag je bij een oneven getal een cadeautje pakken, totdat de alle cadeautjes op zijn. Maar let op, de cadeautjes mogen niet geopend worden!

Het spel gaat verder met een kaart pakken, en lezen wat er op staat (bijvoorbeeld 'je mag een cadeautje uitpakken' of 'schuif een stoel op'.) Midden in het spel werd luid op de ramen gebonkt en stormde de Sint met zijn Piet het clubhuis binnen. Voor de jongste D-junioren was dit totaal onverwacht; de oudere junioren hadden al eens eerder kennisgemaakt met dit malle stel. Trainster Maria kreeg als welkom twee dikke zoenen van Piet, en liep de rest van de avond met Piet's lippenstift op haar wang.

Zo hielpen Sint en Piet met het gooien van de dobbelsteen, maakte Piet een rondedansje met Pipp en Hanke, mocht Chiem bij Sint op schoot komen om een liedje te zingen en werd Iris streng toegesproken dat ze niet zo hard mocht lachen om de Goedheiligman. 

Uiteindelijk mochten de junioren alle cadeautjes uitpakken en ze konden onderling ruilen. Het feest eindigde met de uitdaging van Piet om een rondje te gaan rennen tegen de junioren op de baan. Piet maakte een valse start en vertrok aan kop van de groep. Hoe het afliep weten we niet, want de baanverlichting viel plotseing uit en werd meteen pikdonker op de baan. 

Het was een geweldig leuke avond, een tikkeltje chaotisch maar in een feestelijke sfeer. Iedereen heeft genoten van warme chocolademelk, pepernootjes en allerlei lekkers verzorgd door Janine en Annette. 

Bedankt Sint en Piet, tot volgend jaar!

Voor alle foto's van Dennis, klik hier.


 

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 mei 2020 doet een hardloopteam van AV Castricum mee met de Bevrijdingsvuurestafette. Na de… Meer >
 
www.avcastricum.nl

Trailrunning Clinic

19 oktober 2019
Trailrunning is 'lopen over paadjes'. Een vorm van (hard)lopen dus, maar anders dan trainingen op de atletiekbaan of… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Op zondag 27 oktober 2019 klinkt het startschot van een nieuw Strand- & Duinloopseizoen voor AV Castricum. Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zeven weken geleden startte een groep beginnende hardlopers met het Yakult Start to Run programma. In zeven weken leerden zij 25… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven