Nieuws

AVC Strand- en duinloop 2 december

27 november 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zondag 2 december organiseert Atletiek Vereniging Castricum de tweede van de vier Strand- en duinlopen van dit seizoen. Sinterklaas heeft aan AV Castricum laten weten dat twee Pieten aanwezig zullen zijn om alle deelnemers aan te moedigen!

Voor beginnende en gevorderde hardlopers
Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4,1 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Zeeweg, en de route voert door het duingebied. De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 10,1 km of 15 km. Deze beide routes voeren door het duingebied en over het strand, en zijn een uitstekende voorbereiding op de halve marathon van Egmond.

De Strand- en duinlopen staan in de regio bekend als een gezellig en kleinschalig evenement, met bij iedere loop zo’n 300-400 hardlopers van jong tot oud aan de start.

Jeugd
Ook aan de jeugd is gedacht. De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna’s Hof. Het leuke hier is dat ouders gewoon met de kinderen meekunnen lopen (graag wel even inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen).

Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen voor de 2,3 km of 4,1 km. Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

Wijzigingen in parcoursen
Vanwege de vele nieuwe veeroosters die PWN heeft geplaatst is de route van de 4 km omgelegd zodat de roosters worden vermeden; daardoor is de route nu 4,1 km lang geworden.

De route van de 15 km is veranderd omdat die voor een groot deel over het verharde fietspad ging (vanaf strand Heemskerk) en nu buigt hij eerder af het duingebied in. Aan het eind van de lange afstand is daardoor - en door de nieuwe roosters/hekken - ook een lusje aangepast, waardoor de 10 km nu 10,1 km lang is geworden. De 15 km is in afstand gelijk gebleven.

Verder is de route voortaan overal met gele pijlen (op paaltjes) aangegeven, en niet meer met lint.  

Let op; PWN heeft een aantal nieuwe veeroosters aangelegd in het duingebied. De lange afstanden zullen er een aantal passeren.

Inschrijven
Van te voren inschrijven voor de loop is aan te raden, dat kan tot en met vrijdagavond 30 november via deze website.

Inschrijven op de dag zelf kan ook, dat is alleen iets duurder.

Start
Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum.
De korte afstanden (2,3 km en 4,1 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.45 uur. Na afloop kun je terecht in het gezellige clubhuis van AV Castricum voor een hapje of drankje. Tevens is douchegelegenheid aanwezig.

(de foto van de lopers op het strand is gemaakt door Nico Lute; de foto met de Pieten is gemaakt door Bert Oudendijk)


  


 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven