Nieuws

600 jeugdatleten naar Camping Bakkum

10 december 2018 door Wim Res
www.avcastricum.nl
Zaterdag 15 december organiseert AV Castricum op het terrein van Camping Bakkum aan de Zeeweg de tweede wedstrijd van de crosscompetitie 2018-2019 voor pupillen en junioren.

De deelnemers, in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar, zijn afkomstig van ruim 15 Noordhollandse verenigingen. Ook AV Castricum zal met een grote afvaardiging aan de start verschijnen, van bijna 70 pupillen en bijna 40 junioren waaronder de talenten van TDR Jeugd.

Speciaal voor jeugdatleten wordt elke winter een crosscompetitie georganiseerd. Crosslopen zijn lopen over onverharde wegen. Met zijn glooiende terreinen leent Camping Bakkum zich bij uitstek voor dergelijke wedstrijden. Een serie van drie wedstrijden gevolgd door een finale moet duidelijk maken wie zich voor een jaar crosskampioen van het district Noord-Holland, Utrecht en Flevoland mag noemen. De finale staat op 16 maart op het programma, en wordt gehouden in Warmenhuizen.

Verschillende afstanden
Om de atleten allemaal een zo gelijk mogelijke kans te geven, worden er in de jeugdatletiek heel wat categorieën onderscheiden. Dit betekent dat er maar liefst 17 keer een startschot klinken zal. AV Castricum heeft op het fraaie campingterrein dan ook een aantal uitdagende en gevarieerde parcoursen uitgezet. De af te leggen afstanden variëren in lengte van 750 meter voor de allerjongsten tot 4.000 meter voor de oudste junioren.

Start om 11.30 uur
De start en finish van alle afstanden vindt plaats tegenover Bakkums Hoeve, de fraaie groepsaccommodatie op de camping. Het programma gaat om 11.30 uur van start met de wedstrijd voor de jongens junioren A en B, dus de 16 tot en met 19-jarigen. Even na 15.00 uur zal de wedstrijd met een loop over 1.250 meter voor de meisjes pupillen A worden afgesloten.

Deelname aan de crosscompetitie is alleen via voorinschrijving mogelijk voor leden van atletiekverenigingen.
Supporters en andere belangstellenden voor dit hardloopspektakel zijn van harte welkom. Toiletvoorziening en catering is aanwezig, en de toegang is gratis.

Starttijden en te lopen afstanden zijn te vinden op het chronologisch overzicht: chronoloog 


 
www.avcastricum.nl
De pupillen hebben een enorme inzet getoond door maar liefst € 1.990 bij elkaar te verdienen voor AVC! Hiervan kunnen we veel… Meer >
 
www.avcastricum.nl
TILBURG – Het Safaripark Beekse Bergen was dit weekend omgetoverd tot het decor voor de SPAR EK Cross. Een bijzonder moment voor… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zaterdag 8 december was de wielerbaan van het Sportpaleis in Alkmaar voor een dagje omgetoverd tot atletiekstadion. Hier vond het… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Liever niet alleen hardlopen? Aanbod om in december gratis mee te trainen bij AV Castricum. AV Castricum biedt hardlopers die… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven