Nieuws

Onvergetelijk EK Cross voor Butter, Anderiessen en het supportteam

11 december 2018 door Paula Vrolijk - de Vries
www.avcastricum.nl
TILBURG – Het Safaripark Beekse Bergen was dit weekend omgetoverd tot het decor voor de SPAR EK Cross. Een bijzonder moment voor de Nederlandse geselecteerden atleten om in eigen land de eer hoog te houden.

Het was ook speciaal voor het thuispubliek dat in grote getalen op het evenement was afgekomen. De twee TDR-atleten Michel Butter (ook lid van AV Castricum) en Bram Anderiessen liepen voor de ogen van het eigen meegebrachte supportteam beide een geweldige wedstrijd.

Een sfeerimpressie
Kortstondige regenbuien maakte het parcours drassig en moeizaam voor de atleten, het toekijkende publiek bleek er geen last van te hebben. De supporters konden zich snel verplaatsen naar verschillende delen van het parcours om zo de wedstrijden goed te kunnen volgen. Het programma zat goed in elkaar en de verschillende races waren geweldig om naar te kijken. Hoewel je lang in de rij moest staan voor een bakje koffie was de sfeer uitstekend.

Door de ogen van Butter en Anderiessen. 
“Dit was mijn tweede EK Cross, heb alles gegeven en ben erg tevreden met mijn 11e plaats. Het was een hele zware race maar ik heb er echt van genoten,” aldus Anderiessen (lid van TDR en AKU). "Als atleet is het echt heel indrukwekkend om elke ronde langs je supportteam en alle Nederlandse fans te komen, wat een boost geeft dat!"


Butter: "Hoewel dit niet mijn beste prestatie is op een EK cross ben ik zeer tevreden met mijn 28e plaats. Ik ben trots dat ik al voor de 12e keer op een EK cross voor Nederland mag uitkomen. De sfeer, die was echt top, wat een geweldige ervaring, nog niet eerder meegemaakt. Ik wil graag iedereen bedanken en in het bijzonder het TDR supportteam."

Een blik vanaf Holland Hill
In het midden van het terrein, op een heuvel, hadden de Nederlandse supporters zich geschaard en het was ook hier waar het “supportteam” van TDR zich begaf. “Vanaf hier kan je alles heel goed zien’’ schreeuwt een supporter om boven het kabaal van de toeters uit te komen. "Het is best wel sensationeel dat we als TDR team met zijn allen hier staan om onze teamgenoten te ondersteunen", zegt Edwin de Vries (TDR en AV Castricum). "Natuurlijk zijn er ook andere wedstrijden waar we elkaar aanmoedigen, maar niet op deze schaal en met zoveel bombarie. Ik denk dat dit uniek is, niet bij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd, maar ik heb dit op nog geen enkel Atletiektoernooi meegemaakt, wat een geweldige sfeer!” 
“Ik hoop dat de Atletiekunie en de organisatoren dit ook hebben gezien en dat dit inspiratie is voor de toernooien die wij in Nederland nog gaan organiseren", aldus een enthousiaste Jurjen Polderman.

Dit artikel is geschreven door Team Distance Runners


 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven