Nieuws

Sportieve afsluiting van het jaar bij de Sylvestercross in Soest

01 januari 2019 door Paula Vrolijk - de Vries
www.avcastricum.nl
Op oudjaarsdag stond een groot aantal AVC-atleten aan de start in Soest bij de Rabobank Sylvestercross. Deze wedstrijd wordt jaarlijks op 31 december georganiseerd. De Sylvestercross staat bekend als een echte zware cross, doordat zowel de start als de finish plaatsvinden in duinzand. Het overige gedeelte van het parcours gaat over onverharde bospaden.

Er stonden bij deze Sylvestercross circa 4000 atleten uit heel Nederland aan de start, waarvan 15 lopers van AV Castricum: 11 junioren en 4 senioren.  


D-junioren 2000 m

De jongste AVC-deelnemers waren Sepp Schulte en Lenneke Pettinga, in de categorie D junioren, 11-12 jaar. Sepp werd 17e in het mulle zand (van de 75 jongens), een prima prestatie want de meeste jongens vóór hem waren 2e jaars D junioren van een jaar ouder. Zijn tijd was 8.23 minuten. Lenneke liep keurig in de middenmoot in het grote en sterke deelnemersveld, zij werd 34e in een tijd van 9.37.

C-junioren 2000 m
Franka Holland, sinds kort trainend bij TDR Jeugd, stond aan de start bij de meisjes C. Zij is ook eerstejaars en liet heel veel deelneemsters achter zich. Ze bereikte een 34e plaats met haar tijd van 9.00 minuten en was daarmee de snelste van de TDR-juniores die meededen. In dezelfde categorie liep Ruth Spijker een tijd van 9.27 waarmee ze 44e werd. Yoni Bas, ook C juniore, liep een tijd van 11.24 en werd daarmee 51e.

B-junioren 3200 m
Bij de meisjes junioren B deed Richele Kanis mee, zij liep een tijd van 15.23 en werd 27e. 

A-junioren 6000 m jongens / 4000 m (meisjes)
Bij de junioren A stond ook een sterke delegatie aan de start van TDR Jeugd/AV Castricum, daarvan was Duncan Steenbakker de snelste, hij liep een tijd van 22.06 en werd daarmee 16e. Vlak na hem finishten Timo Stegink in 23.00 (27e plaats) en Koen Grandiek in 23.07 (29e plaats). Lars Thodé kwam na 26.18 minuten over de finish (44e plaats). Cheryl Konijn liep bij de meisjes junioren A een tijd van 18.28 wat een 16e plaats betekende.

Prominenten: Michel Butter tweede Nederlander
Bij de race voor de prominenten stonden Michel Butter en Edwin de Vries (beiden TDR en AV Castricum) aan de start van een internationaal deelnemersveld. Michel werd tweede Nederlander met een tijd van 35.49, waarmee hij 6e in totaal werd. Edwin de Vries liep 36.54, waarmee hij 16e werd. Hoe snel deze mannen liepen, blijkt wel uit hun tijden per km, Michel liep 3.27 en Edwin 3.33 per km en dat op een zeer heuvelachtig en zanderig parcours! 

Masterscross: tweede plaats voor Inge Felter-de Jongh
Inge Felter-de Jongh en haar man Sergio Felter stonden aan de start, Inge liep een sterke tijd van 25.35 (4.16 per km), waarmee ze tweede werd in de categorie vrouwen van 35 jaar en ouder. Sergio liep een tijd van 41.15 (waarmee hij bij de mannen van 45 jaar en ouder 57e werd). 

Foto's: Annette IJzer. Op de foto's staan resp. Sepp Schulte (2x), Lenneke Pettinga en Franka Holland. De foto van Michel en Edwin is van de website van de Sylvestercross. 
     

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven