Nieuws

Een sportief en gezond 2019!

02 januari 2019 door Joop Beentjes
www.avcastricum.nl
Allereerst wil ik mede namens het bestuur iedereen een sportief en vooral ook een gezond 2019 wensen. Het geeft altijd een warm gevoel als je ziet hoeveel leden, ouders van kinderen en ook verschillende niet-leden zich weer inzetten voor onze vereniging. Ook de leuke ongedwongen sfeer is kenmerkend voor onze vereniging en dit wordt ook vaak genoemd door bezoekers van onze club. Het aantal leden blijft groeien. Van Start to Run deelnemers, de Egmondstage maar ook bij de jeugd en bij andere trainingsgroepen is er sprake van toename van nieuwe leden die onder begeleiding van gekwalificeerde trainers hun prestaties of hun conditie willen verbeteren.

De technische commissie heeft de trainingsstructuur voor de jeugd en wedstrijdgerichte atleten aangepast en we constateren dat dit een zeer positieve verbetering is. De seniorentrainers hebben een bijscholing gehad van 3 avonden. Het doel hiervan was om onze trainingen beter op elkaar af te stemmen en om het niveau van de trainingen te verbeteren. Verschillende assistent-trainers hebben het certificaat “assistent trainer” van de Atletiekunie behaald en wij hebben ons trainerscorps kunnen uitbreiden met een aantal goed opgeleide en gemotiveerde (assistent)trainers.

 

De baanwedstrijden en de Strand & Duinlopen hebben in onze regio een zeer goede reputatie opgebouwd dankzij de inzet van een goed ingewerkt team vrijwilligers. Er is een uitbreiding van juryleden gerealiseerd d.m.v. een cursus op onze baan. Daarnaast  hebben we nu ook een extra officiële starter die een speciale opleiding (met best wel zware eisen) vanuit de Atletiekunie heeft gevolgd. De regionale jeugdcross die wij mochten organiseren op het terrein van Kennemerduincamping Bakkum werd wederom geroemd vanwege de vlekkeloze organisatie en het fantastische parcours.

 

De prestaties van onze atleten zijn het vermelden waard met meerdere verbeteringen van clubrecords en met o.a. gouden medailles. We constateren dat het niveau van onze (jeugd)atleten groeit en het enthousiasme bij de jeugdteams erg goed is.

 

De komende periode staat bij veel atleten voor deelname aan de Halve marathon van Egmond. Michel Butter en Edwin de Vries behoren tot de nationale top en zullen ook daar weer proberen een goede prestatie neer te zetten. Dat geldt natuurlijk ook voor veel AVC ers die de afgelopen maanden hiervoor extra hebben getraind. Bij de juichzone op het terrein van Kennemerduincamping Bakkum kunnen we iedereen aanmoedigen.

 

Als bestuur zijn we trots op onze bloeiende vereniging waar iedereen, jong en oud, recreatief of prestatiegericht kan sporten. We zijn trots op zo veel gemotiveerde trainers en op alle vrijwilligers die zich frequent inzetten. Wij bedanken alle deze vrijwilligers voor hun onmisbare bijdrage aan onze actieve vereniging en vanzelfsprekend ook onze trainers en de assistent-trainers voor hun positieve bijdrage. Vind je het leuk om een bijdrage te leveren als (assistent) trainer, jurylid of als vrijwilliger meld je dan aan bij een van onze bestuursleden, trainers of organisatoren van wedstrijden/Strand & Duinlopen.

Ben je nu pupil, junior, recreant of prestatiegerichte atleet, je zal altijd wel een doel voor jezelf hebben en wij hopen dit samen mogelijk te maken.

Wij wensen iedereen heel veel succes hierbij.

 


Namens het bestuur  

Joop Beentjes - voorzitter AV Castricum 


 
www.avcastricum.nl
Zeven weken geleden startte een groep beginnende hardlopers met het Yakult Start to Run programma. In zeven weken leerden zij 25… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Op zaterdag 19 oktober 2019 organiseert AVC speciaal voor haar leden een training trailrunning. Deze trainingen worden gegeven… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Atletiek Vereniging Castricum is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Het regende zaterdag 12 oktober indoor-clubrecords bij de pupillen in Assendelft! Maar liefst 9 prestaties waren clubrecord-waardig,… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven