Nieuws

Ondertussen in de Juichzone

14 januari 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Terwijl zo'n 16.000 deelnemers de jaarlijkse strijd met de elementen aangingen, was het ondertussen in de gezamenlijke Juichzone van AV Castricum en Camping Bakkum enorm gezellig. Veel supporters, AVC leden, jeugdleden met hun ouders en andere dorpsgenoten verzamelden hier om de lopers van de NN Egmond Halve Marathon aan te moedigen.

Vanaf de start in Egmond gingen de lopers gelijk het strand op, en na 7 km van Egmond naar Castricum door de duinen via Camping Bakkum terug naar Egmond aan Zee. Ongeveer halverwege, op zo'n 10 kilometer na de start, passeerden de vele lopers de Juichzone op de camping. De sfeer zat er al snel goed in; de DJ zorgde voor opzwepende muziek, en onze AVC mascotte had veel bekijks en fotomomentjes. Het was al snel gezellig druk. De camping had gezorgd voor winterkost in de vorm van broodjes Unox, warme chocomel en glühwein.

De kinderen vermaakten uitstekend op het naastgelegen voetbalveld en speelveld, totdat de speaker omriep dat de eerste lopers in aantocht waren. Want vooraan in het deelnemersveld werden natuurlijk onze plaatselijke held Michel Butter en zijn traininigsmaatje en AVC atleet Edwin de Vries verwacht. Al snel werd duidelijk dat Michel Butter vlak vóór de Juichzone uit de wedstrijd was gestapt vanwege een stijve hamstring. Het wachten werd beloond met de Nederlandse topatlete Andrea Deelstra helemaal aan kop van de wedstrijd. Met snel daarna de achtervolgende vrouwen. Gauw volgde ook de kopgroep met de Afrikaanse mannen, met in hun kielzog de Egmonder Ronald Schröer en AVC-atleet Edwin de Vries. Ronald en Edwin zouden later als eerste en derde Nederlander eindigen, een prachtige prestatie.

Nadat de topatleten met een toch altijd weer verbazingwekkende snelheid gepasseerd waren, volgden nog duizenden hardlopers waaronder veel AVC atleten. Alle lopers, topatleet of niet, werden hard toegejuicht door de steeds enthousiaster geworden menigte toeschouwers. Richard Dijkhuizen had zijn AVC clubshirt aangetrokken, daardoor was hij goed herkenbaar voor zijn fans. De aanmoedingen hielpen hem naar een knappe 4e plaats in het klassement mannen 45 jaar. Kees Vrolijk was een van de volgende AVC'ers die de Juichzone passeerde. De speaker riep zijn naam, en zijn allergrootste fans Sepp en Koen kregen een high-five van hun oude trainer. Albert Kavsek loopt normaal niet verder dan 800 meter, maar maakte dit keer een uitstapje naar Egmond. In de Juichzone gaf hij de AVC mascotte een flinke knuffel voordat hij verder op weg ging naar Egmond. Pupillentrainer Sten van der Moer kwam ook al snel voorbij, het was zijn allereerste halve marathon en heeft naar eigen zeggen enorm genoten van de Juichzone. 

Verderop stond onze pupil Heidi vol spanning op haar vader (en pupillentrainer) Thomas Prinsen te wachten. Ze had haar moeder meegenomen, en ook AVC vriendinnetje Elin met haar moeder. Toen de bezemwagen in zicht kwam, vroeg het hele stel gezellig keuvelend zich pas af of ze Thomas dan misschien toch gemist hadden. Thomas zat op dat moment al lang en breed in de sporthal van Egmond, te genieten van zijn prachtige tijd. Bestuursleden Iain Taylor en Paula Vrolijk werden hard aangemoedigd door collega- bestuurslid Ronald Schram. En voor onze voorzitter Joop Beentjes was het een hele speciale editie, hij deed namelijk voor de 40e keer mee. Fris en fruitig passeerde hij de Juichzone. Mirjam van der Linden had 'Egmond' op haar bucketlist staan. Ook zij nam in de Juichzone tijd voor een fotomomentje en een knuffel met de AVC mascotte.

Hans Beentjes en Frank van Esch wisten de speaker van de camping nog veel meer namen van AVC lopers in te fluisteren. De AVC mascotte deelde intussen honderden high-fives uit. Camping Bakkum, bedankt voor de samenwerking; het was weer een geweldig feestje!

Voor een fotoserie vanuit de Juichzone, klik hier (foto's van Dennis en Annette).

Bert Oudendijk maakte mooie foto's een stukje verderop in het duin. Klik hier voor zijn album.

Lees hieronder het artikel over de overstekende Schotse Hooglanders, met Kees Vrolijk en Richard Dijkhuizen aan het woord (Noord-Hollands Dagblad).

Lees hieronder het artikel over de 40e deelname van Joop Beentjes (Noord-Hollands Dagblad)

  

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Heel Nederland en de hele wereld maakt een hele bijzondere tijd met veel onzekerheden en beperkingen door. Dit heeft dagelijks effect… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven