Nieuws

Crosscompetitie Streekbos Bovenkarspel -- ‘1e plaats voor Franka!’

11 november 2017 door Paula Vrolijk - de Vries
De eerste voorrondewedstrijd van de regio crosscompetitie zit er weer op! Op zaterdag 4 november had organiserende vereniging SAV een leuk crossparcours uitgezet in het Streekbos van Bovenkarspel. Door maar liefst 531 deelnemers werd in alle jeugdcategorieën hard gestreden om de ereplaatsen. AV Castricum was uiteraard goed vertegenwoordigd met een flinke afvaardiging junioren en pupillen. Onze jeugd heeft prima prestaties laten zien, met een geweldige eerste plaats voor Franka Holland!

Voor het wedstrijdverslag van de junioren, trainend bij de TDR jeugd, klik hier.
 

Junioren B
De vrienden Zipp en Martijn lopen en trainen graag samen. Ook deze wedstrijd over 3000 meter besloten zij samen te starten en te finishen. Dat deden zij in 13.14 minuten en 13.16 minuten. 
 
Junioren C
Pipp (foto) heeft al eerder laten zien dat zij goed kan crossen. Zaterdag eindigde zij op een keurig 8e plaats in het loopgeweld. Haar vriendin Mathilda was natuurlijk ook van de partij, zij werd 22e op deze 2000 meter.
 

Junioren D2 – Winst voor Franka Holland!
In een geweldig en tactisch gelopen race wist Franka (foto bovenaan artikel) de winst te pakken voor AVC! Zij liep maar liefst 8 seconden uit op de nummer twee. De strijd tussen de nummers 3, 4 en 5 hing op een enkele seconde. Cynthia wist beslag te leggen op een uitstekende 5e plaats. 
Bij de jongens D-2e jaars hadden we Hessel in de strijd. Hij deed eveneens goede zaken met een 9e plaats.
 

Junioren D1


Hier had AVC een volwaardig meidenteam aan de start, met Deirdre, Bo en Eline. Deirdre – diep geconcentreerd aan de start – was het eerste AVC meisje, en legde 1500 meter af in 6.23 minuten, goed voor een 14e plaats. Bo wordt ook blij van crossloopjes, zij werd netjes 18e in 6.38 minuten. Met Eline op een 38e plaats was het meidenteam weer compleet.
Rens (foto) doet alle wedstrijden altijd mee, zo ook de crosscompetitie. Hij eindigde op de 17e plaats.


Pupillen mini


Drie stoere jongens – Noël, Hugo en Siya – gingen als eerste pupillen van start op het crossparcours. Noël en Hugo hebben al een jaartje meegetraind bij de pupillen en wisten wat hen te wachten stond. Zij werden keurig 7e en 9e. Siya zit nog maar net op atletiek, en is zelfs een jaar jonger dan de rest. Hij deel al heel goed mee, en liep de 600 meter in 3.57 minuten.
 

Pupillen C
Ook de meisjes pupillen C kunnen hard rennen; Noa eindigde als 8e (terwijl ze sprinten stiekem veel leuker vindt), en Robyn kan goed voetballen maar ook hard rennen! Zij kwam op haar eerste cross heel netjes als 13e binnen van de wel 28 atleetjes.
Liam was het eerste AVC jongetje met een mooie 8e plek. En de bosloop vorige week ging ook al zo goed Liam, met een medaille! Kjell werd 14e en zat in een groepje jongens die ongeveer allemaal tegelijk over de finish kwamen. Milan was helemaal zonder ouders naar de wedstrijd gekomen, hij kon meerijden met Noa want hij wilde erg graag meedoen. Dat vinden we een goede instelling Milan! Hij eindigde op een 19e plaats. Tijs, Julian en Sven liepen gezellig samen op, in 5.15, 5.16 en 5.21 minuten kwamen zij over de finish. En met Micha was het jongensteam weer compleet binnen.

Pupillen B
Elin en Maartje kwamen samen over de finish, zij legden het 1000 meter parcours af in 4.54 en 4.55 minuten. Voor Heidi was het haar eerste crosswedstrijd, haar vader Thomas was trotse ploegleider van dit meidenteam. Een goede reden voor Heidi om extra hard te rennen! Liv kwam in 5.21 minuten over de finish.
Bij de jongens hadden we een ploeg van wel negen atleten oranje AVC shirt aan de startlijn staan. Ilias, nog herstellende van een periode waarin hij zich niet fit voelde, kwam hij als eerste AVC’er binnen op een prima 11e plek. Gevolgd door Samuel op een 15e plek. Jari en Noah zaten er weer vlak achter, zij liepen 4.40 en 4.42 minuten over de 1000 meters (18e en 19e). Wout, Zuma en Lars liepen even later ook mooi samen richting finish. Ravi finishte in 5.10 minuten, en zijn beste vriend Matthijs in 5.48 minuten. 
 

Pupillen A1 – derde plaats voor Melle!
Bente en Anna H steunen elkaar door dik en dun, zo ook op deze cross wedstrijd. Op een 20e en 21e plek kwamen zij binnen. Voor Moira was het een eerste keer dat ze meedeed aan een cross. Het ging gelukkig hartstikke goed, ze legde de 1000 meter af in 5.02 minuten.
Na zijn medaille bij de crossfinale vorig winterseizoen, heeft Melle ook vandaag laten zien wat hij waard is. Een mooie 3e plek op slechts vier seconden van de nummer 1. Bandi heeft ook sterk gelopen, voor hem was de 13e plek in het veld van wel 43 deelnemers. Geert werd 22e en kwam met een flinke groep jongens tegelijk op de finishlijn afgerend. Koen werd 28e in 4.33 minuten. Fabrice en Raoul finishten in 4.35 minuten en 4.37 minuten. En met Kevin was het AVC team weer helemaal compleet.
 

Pupillen A2
Sanoë volgt wat extra looptrainingen zodat ze goed beslagen ten ijs komt op de cross wedstrijdjes. Ze werd 14e in 4.27 minuten (1000 meter). Felice liep een mooie tijd van 4.45 minuten.
Lasse was de eerste AVC’er op de 14e plek. Ook Mike volgt net als Sanoë sinds kort wat extra looptrainingen, want hardlopen is toch wel zijn favoriete onderdeel. Met 4.04 minuten werd hij 17e in dit sterke veld. Joris deed het ook uitstekend op zijn eerste crosswedstrijd, hij werd 20e. Voor Jannick is meedoen belangrijker dan winnen, en ook al wordt hij laatste dat maakt hem helemaal niets uit. Hij was de hekkensluiter, en blij met zijn tijd van 5.25 minuten.

Speciale dank aan alle trainers en hulpouders voor de enthousiaste begeleiding voor, tijdens en na de wedstrijden! Hanke, fijn dat je de honneurs waar wilde nemen bij de begeleiding van de AVC junioren. Op naar de volgende cross op 16 december in Bakkum. We kunnen niet wachten!
 


Uitslagen
Voor de uitslagen, tussenstanden en ploegenklassementen, klik hier.

Foto´s
Voor een leuke fotoserie van Dennis, klik hier.
Voor de foto’s van René, klik hier.


 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven