Nieuws

Nationale CD Indoor - clubrecords voor Franka en Sepp

21 januari 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Het afgelopen weekend stond voor een aantal AVC atleten in het teken van de Decathlon Nationale CD junioren Indoor in het Omnisport in Apeldoorn. Omnisport is hét atletiekstadion van Nederland, hier loopt Dafne Schippers haar NK wedstrijd over enkele weken. Natuurlijk gaat alles heel officieel op zo’n grote wedstrijd: deelnemers moeten zich een uur van te voren gemeld hebben, ouders betalen entree om vanaf de tribune naar hun eigen kind te mogen kijken en vlak voor aanvang van de onderdelen verzamelen de atleten zich in de 'callroom'. Hoe dan ook een hele ervaring om mee te maken.

Op zaterdag was de wedstrijd voor de D junioren, met Lenneke Pettinga en Sepp Schulte namens AVC aan de start. De dag voor Lenneke begon met verspringen, ze kwam tot een mooie afstand van 3,84 meter. Zelf daarover nét niet helemaal tevreden, richtte ze zich op de 1000 meter. In de eerste serie liep ze een hele dappere strijd tegen de andere atletes. Met enkele inhaalmanouvres (niet in de bocht maar op het rechte eind) en een goed vlak ingedeelde race, kwam ze net drie seconden tekort voor het AVC clubrecord. Lenneke eindigde netjes op een 22e plaats in het eindklassement, met een tijd van 3:43,03 minuten. Prima gedaan Lenneke!

Sepp begon de dag met kogelstoten. Zijn tweede wedstrijd als junior D met de 3 kg kogel. Met een mooi PR van 7,54 m in de kwalificatieronde wist hij zich als 5e te plaatsen voor de kogelfinale later op de dag. Boven verwachting, want Sepp kwam eigenlijk voor zijn favoriete onderdelen hoogspringen en 1000 meter. Het hoogspringen ging uitstekend, met 1,45 m hoog was dat een evenaring van het AVC clubrecord uit het jaar 2000. Het was erg spannend want er waren op het laatst nog maar vier atleten over. De winnaar sprong 1,50 m hoog. De nummers twee, drie en vier allen 1,45 meter. Door een foutsprong in de eerste poging op 1,45 m viel Sepp helaas net naast het podium, maar werd hij heel knap vierde op dit nationale toernooi.

De kogelfinale en 1000 meter wedstrijd waren exact op hetzelfde tijdstip gepland. De loopnummers liepen wat uit qua tijd, dus dan eerst maar kogelstoten. Een prima stoot van 7,84 m (wéér een PR) in zijn derde poging. Snel schoenen uit en spikes aan, want de organisatie kwam Sepp halen voor zijn 1000 m in de laatste serie. Sepp had zichzelf als doel gesteld een verbetering van zijn PR naar 3:20 minuten (dat betekent vijf rondjes van 40 seconden). In een vlakke en prima ingedeelde race liep hij naar een tijd van 3:20,99 minuten, een 7e plek in het eindklassement. En weer kwam iemand van de organisatie Sepp halen bij de finish, want de beste acht finalisten uit de kogelfinale kregen nog eens drie pogingen. Gauw spikes weer uit, schoenen aan, met verhit hoofd en nog vol adreanline van de 1000 m had Sepp een enorme worp van wel 8,16 meter (wéér verder). Goed voor een 7e plaats in het kogelstoot-eindklassement.

Inmiddels was het 18.30 uur; de Burger King om de hoek van het stadion deed goede zaken met bijna 1200 deelnemers aan dit indoorweekend. Ook Lenneke en Sepp lustten wel een dik-verdiende hamburger na zo’n enerverende wedstrijd. Moe, maar zeer tevreden en voldaan keerden zij na een lange dag huiswaarts.

Op zondag was het de dag voor de C junioren. Trainer Eugène van Kruchten was aanwezig met een viertal AVC atleten, trainend bij TDR Jeugd. De TDR Jeugd richt zich op de looponderdelen, in dit geval de 800 meter wedstrijd.

Franka Holland traint sinds een paar maanden bij TDR Jeugd. De eerstejaars C-juniore liep in een tijd van 2:41,48 naar een nieuw AVC clubrecord. Trainer Eugène is van mening dat Franka nog veel harder kan, want ze had een laatste ronde van 32’ (de andere rondjes gingen in 40-44 seconden). In een mooie strijd en sprint in de laatste ronde wist ze mooi haar serie te winnen. Met meer ervaring op de moeilijke 800 meter en specifieke trainingen bij TDR Jeugd gaat ze leren hoe ze zo’n 800 meter moet indelen. Dat belooft wat, want Franka eindigde nu al op een fraaie 15e plaats in het eindklassement.

Ook 2e jaars C-juniore Ruth Spijker liep een mooi PR in een tijd van 2:46,63, goed voor een 24e plaats. Yoni Bas eindigde in 3:04,74 minuten.

Milo Dekker ging van start bij de jongens. Ook hij was op clubrecordjacht, en had bijna het stokoude clubrecord van de oudste zoon van zijn coach te pakken. Op een haar na miste hij het; zijn 800 meter ging in 2:22,67. Volgende wedstrijd lukt het je zeker Milo!

Al met al was het een leuk, leerzaam en geslaagd indoorweekend voor onze junioren!

   


 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Heel Nederland en de hele wereld maakt een hele bijzondere tijd met veel onzekerheden en beperkingen door. Dit heeft dagelijks effect… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven