Nieuws

Cross in Wieringerwerf - modder en mooie prestaties

27 januari 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 26 januari liepen de junioren en pupillen van AV Castricum hun derde wedstrijd in de crosscompetitie, de laatste kans om de finale te halen. Alle atleten die aan minimaal twee westrijden meegedaan hebben, maken namelijk kans om door te gaan naar deze regiofinale in maart.
 

Vanuit Castricum is het naar Wieringerwerf ongeveer een uur rijden, naar een soort niemandsland, met uitgestrekte velden, de IJsselmeerdijk, weilanden en wat bos. Een bijzondere omgeving. Het parcours ligt er mooi bij, een écht cross-parcours. Want door de dooi en regen was de ondergrond zacht en vooral modderig…

Junioren
Als eersten mochten de oudste junioren, de jongens A/B gezamenlijk van start voor hun race over 5000 meter. Joep Welsch liep bij de A junioren sterk naar een tweede plek (19:08 minuten). We zijn benieuwd of hij deze goede vorm ook kan laten zien op het NK Indoor (800 meter is wel iets anders dan een 5000 meter cross, maar met de inhoud zit het supergoed). Lars Thodé eindigde op een vierde plaats.

Bij de meisjes junioren A/B was het Femke Been die als eerste A-juniore na 3000 meter over de streep kwam. Zij finishte in 12:04 minuten, een uitstekende come-back na maanden van blessureleed. Cheryl Konijn en Ilse Kamphuis werden respectievelijk 2e en 4e bij de A juniores. Ilse is nog maar net hersteld van een blessure, en kon in Wieringerwerf voor het eerst weer van start op een wedstrijd. Voor de B-juniores Richelle Kanis en Selma Heijdra was een 4e en 6e plek weggelegd in het loopgeweld.

Milo Dekker verdedigde de eer van AVC bij de jongens junioren C. Hij werd knap vierde in een veld van 23 atleten.

Trainer Eugène van TDR Jeugd was erg in zijn nopjes met de prestaties van Marlotte Vliese en Franka Holland. Deze meiden zijn nog maar eerstejaars C juniores, en eindigde op een prachtige derde en vierde plek. Marlotte, sterk vechtend voor een eerste plaats, liep zelfs dapper een stuk op kop. Dat belooft wat als deze twee meiden volgend jaar 2e jaars C juniores zijn. Pipp Pauzenga heeft een aantal weken rust moeten nemen in verband met een blessure. Het was tot een paar dagen geleden nog spannend of ze mee kon doen. Maar het is gelukt, na nog maar twee looptrainingen gedaan te hebben haalde Pipp een 7e plaats en kon zo haar finaleplaats zeker stellen. Ruth Spijker was het volgende AVC meisje wat over de finish kwam. Haar 2000 meter cross ging in 8:47 minuten, goed voor een 9e plaats. Cynthia Huis in ’t Veld is ook altijd enthousiast als het op crossen aankomt; voor haar een nette 14e plek. Op de voet gevolgd door Juul Schuit op de 15e plaats. Yara Wishaupt en Lisa Arts hebben het crossen ook ontdekt, leuk dat jullie er weer bij waren meiden, het niveau op de crossen is superhoog maar jullie hielden je prima staande! Met Yoni Bas tenslotte, was de delegatie meiden junioren C van AV Castricum weer compleet, die met elkaar een prachtige 1e plaats in het ploegenklassement haalden.

Liam Hoevers ging van start bij de jongens junioren D2. Hij heeft zelf niet door hoe goed hij loopt, maar zijn trainers wel! Liam werd namelijk keurig 6e in het klassement.

Voor Sepp Schulte was er een fraaie eerste plaats bij de jongens junioren D1, dit was zijn derde winst op rij bij de drie voorrondes. Zijn tijd op de 2000 meter cross was 7:44 minuten. Zijn ploegmaatjes Lasse Opdam en Mike Osendarp liepen mooi samen op. Lasse was niet helemaal fit, maar hij ging ervoor (16e). En Mike werd met een mooie eindsprint nipt 17e. Tussen Ilmar Schramp en Joris van Haaster was het stuivertje wisselen onderweg, waarbij Ilmar nét de langste adem had op weg naar de eindstreep.

De meisjes junioren D2 hebben een gezellig ploegje met elkaar. Er was allereerst een knappe 4e positie voor Lenneke Pettinga. Super gedaan Lenneke! En vol trots vertelde trainster Maria dat Iris Kleverlaan zo móói en makkelijk loopt. Iris werd vandaag knap 9e op de 1500 meter cross. Spannend was het vooral voor de moeder van Iris, die met haar electrische auto naar deze uithoek van Noord-Holland gekomen was (waar natuurlijk geen laadpaal te vinden was). Famke Nijssen heeft ook laten zien dat ze goed kan crossen, zij werd 14e in 7:16 minuten. Lisa Thomson doet al weer heel wat jaartjes aan atletiek, en is er meestal bij op de wedstrijden. Lisa werd vandaag 17e. En Bente, die gezellig met Famke was meegereden, liep ook een prima wedstrijd. Haar tijd was 7:44 minuten. 

Bij de meisjes D2 verdedigde Sanoë Penha de eer van AVC. Met een weekendje bij oma op Texel voor de boeg – want Wieringerwerf was al aardig op weg naar Den Helder - moest er wel eerst nog even gelopen worden. Dat ging heel goed, want ze werd 11e in 6:50 minuten.

De aanwezige juniorentrainers – Eugène, Maria, Janine, Toby en Dennis – zijn erg trots op de mooie prestaties van de AVC junioren. Binnenkort zal bekend worden welke teams en welke individuele atleten zich geplaatst hebben voor de finale van 16 maart in Warmenhuizen.

Pupillen
’s Middags ging de wedstrijd verder voor de pupillen, met als allereerste start de jongens en meisjes mini’s pupillen. Het is supertof dat wij als vereniging zoveel mini pupillen hebben, zo konden we mooie teams maken. Bij de jongens mini was het Tim Glorie die als eerste AVC’er als vierde plaats over de streep kwam. Joris le Mair – enkele weken geleden in Castricum nog allerlaatste – heeft zich enorm verbeterd want hij werd 11e en liet een flink aantal jongetjes achter zich. Jent de Reuver wilde ook nog wel een keertje knallen op de cross, met uitzicht op een mooie finalewedstrijd. Jent werd 12e, vlak achter Joris. Mees L’abée tot slot, een jaar jonger dan de rest, heeft ook weer wat wedstrijdervaring op kunnen doen. Volgend jaar is jouw jaar Mees! Maar eerst gaan deze jongens als team naar de feestelijke finale in Warmenhuizen.

Bij de meisjes mini stonden twee schattige kleine meisjes - Fay en Fae - aan de start namens AVC. Fay Bergfeld eindigde op een geweldige eerste plaats! En ze was ook nog gevallen onderweg, weer opgestaan, en heel hard doorgerend om 1e te worden. Wat een klasse! Fae Tuijn is ook al zo’n toppertje, ze eindigde als 4e meisje en kwam breed lachend het laatste rechte stuk naar de finish opgerend. 

De jongens C pupillen hebben ook een heus team met Dylan L’abée, Duuk Snijders en Hugo Binkhorst. Dylan was de eerste AVC’er, hij liep de 1000 meter cross in exact 5 minuten. Een prima tijd voor 1000 meter als je nog maar 7 jaar oud bent. Duuk kwam exact op tijd in Wieringerwerf aan. Met zijn startnummer in de zak van z’n oranje AVC trui ging hij van start, want er was geen tijd meer om het nummer op te spelden. En Hugo had na de cross nog wat energie over, want hij deed verwoede pogingen om in een boom te klimmen.

Bij de meisjes pupillen C deed Loulou Martens na afloop een poging om haar sportschoenen van de modder te ontdoen. Het was onbegonnen werk, want de modder plakte overal. Loulou werd knap 8e. Ilse de Waard had met haar zus Sara wat last van wedstrijdspanning; de zusjes stuiterden de hele ochtend door het huis. Maar het was nergens voor nodig, want Ilse wist beslag te leggen op de 17e plaats. 

Bij de jongens B pupillen een enorm veld van wel 40 atleten. Cian Mc Glone kwam als 18e binnen. Op de voet gevolgd door Kjell Oudegeest (20e), die onderweg bijna de sloot in gleed. Liam Verduin en Noud Sallehart eindigden in exact dezelfde tijd (5:50 minuten over de 1250 meter cross). Noud was erg blij dat hij kon sporten, want zijn voetbalwedstrijd in de ochtend was afgelast (atletiek gaat áltijd door Noud). Tijs Spelbos was met zijn nieuwe vriend naar Wieringerwerf gekomen; een schattig zwart/wit gevlekt puppie hondje stond op Tijs te wachten bij de finish.

Bij de meisjes pupillen B liep Robyn Besselink een ijzersterke race; na 11e en 14e in de voorronde werd Robyn deze derde wedstrijd knap 9e. Sara de Waard werd 21e en Jasmijn Kloek volgde op de 24e plek. 

Sam Glorie was de eerste AVC’er bij de jongens A1 pupillen, op een 18e plek. Noah Beentjes en Mats Venselaar volgden snel op de 21e en 22e plek. Met weer een paar seconden later Wout Wieringa en Samuel Möhlmann (24e en 25e). De vrienden Lars Schramp en Luuk van der Bunt waren gezellig samen naar Wieringerwerf gekomen, en zorgden ook dat ze bij elkaar in de buurt bleven lopen. Lars werd 28e en Luuk 30e.

Bij de meisjes A1 pupillen heeft Gigi Martens een prima prestatie laten zien door als 5e te eindigen van de wel 33 atletes. Evi Drommel zit nog niet een zo heel lang op atletiek, zij werd 24e. Gevolgd door Elin Binkhorst op de 25e plek. Met Maartje Wit op de 32e plek was het team weer compleet. 

Bandi Leijen volgt al de hele winter wat extra looptrainingen, en dat begint zijn vruchten af te werpen: een knappe 8e plaats bij de jongens A2 pupillen (van de wel 45 atleten). Noud van Saase zat in een groepje van wel 4 jongens die allemaal dezelfde finishtijd noteerden. Noud eindigde als 21e netjes in de middenmoot. Geert Beukers en Imme de Reuver liepen met elkaar op en werden 25e en 26e. Luuk Reurts was na afloop erg trots op zijn prestatie (35e) en zijn vaantje.

De dag werd afgesloten met de race van de meisjes pupillen A2. Bente Denneman had drie trainers (Kasper, Lucas en Hanke) voor zichzelf, en kreeg de beste warming-up van de dag. Daardoor liep ze ook een prima wedstrijd, en eindigde als 25e (7:34 minuten over de 1500 meter cross).

De pupillentrainers Hanke, Lucas en Kasper zijn apetrots op hun pupillen die de modder van Wieringerwerf wisten te trotseren. Zij kijken terug op drie mooie voorrondes, met uitstekende prestaties. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke ploegen en welke individuelel atleten zich geplaatst hebben voor de finale op 16 maart in Warmenhuizen. We kunnen alvast verklappen dat we met een recordaantal ploegen en atleten naar deze feestelijke finale gaan!

Uitslagen:
Voor alle uitslagen, klik hier.
Voor alle eindklassementen en competitieregelementen, klik hier.

Foto’s:
Voor de foto’s van Ronald (AB junioren), klik hier.
Voor de foto’s van Dennis (CD junioren), klik hier.
Voor de foto’s van Annette (pupillen en CD junioren), klik hier.

   

 

 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven