Nieuws

Zonnige 4e Strand- en Duinloop

03 februari 2019 door Paula Vrolijk - de Vries
Op zondag 3 februari stond de 4e en laatste Strand- en Duinloop van dit winterseizoen op het programma. De atletiekbaan was bevroren, dus de lopers moesten op het grasveld naast de atletiekbaan starten. De omstandigheden waren ideaal; de zon scheen en het strand was goed te belopen.

Bevroren atletiekbaan (foto door Eugene van Kruchten)

In totaal waren er 250 deelnemers, waarvan de lopers voor de lange afstanden zich wilden testen voor de Groet uit Schoorl-run die volgend weekend plaatsvindt. Om 10.15 was de start van lopers die zich hadden ingeschreven voor de 2,3 of 4,1 km.

2,3 en 4,1 km
Bij de jongste pupillen (mini en C) werd Jent de Reuver van AV Castricum eerste in een tijd van 13.45. Snelste meisje was Femm Bruin van NOVA, zij won in 12.45.
Bij de iets oudere pupillen (B) stonden er 15 jongens aan de start en 10 meisjes. Bij de jongens was Melle Bernhard van AV Castricum eerste in een tijd van 10.07. Tweede was Sten Out, hij liep 10.46 en Bandi Leijen van AV Castricum werd derde, hij finishte in 10.52. Bij de meisjes was Cheyenne van den Bos van GAC Hilversum eerste, zij liep 11.13. De tweede plaats was voor Elin Bernhard van AV Castricum, zij finishte in 11.23 en 5 seconden daarna finishte Isabella de bruin van GAC Hilversum in 11.28.
Jip de Ruiter van AV Castricum wilde meedoen aan de 2,3 km, maar mistte een afslag, waardoor hij de 4,1 km liep, hij finishte heel knap in een tijd van 25.22.

Bij de jongens junioren C en D was de overwinning voor Milo Dekker van AV Castricum, hij liep een tijd van 8.40. Riemer Kerkstra van AV'23 werd tweede in 9.05 en de derde plaats was voor zijn clubgenootje Taeke Roukema, hij liep 9.10. Bij de meisjes junioren C en D was Franka Holland eerste, zij liep 9.43. Marlotte Vliese eindigde na haar op de 2e plaats met een tijd van 9.54. Vlak na hen finishte Ruth Spijker in 9.59. Deze drie juniores zijn lid van AVC en TDR jeugd.

Bij de mannen won Eelco de Bruin de 2,3 km met een tijd van 11.29. Na hem werd René Binkhorst tweede in 12.30 en derde werd Rutger Kloek in 13.32. Snelste dame was Femke Been van AV Castricum in 9.00. Tweede dame was clubgenote Ilse Kamphuis in 9.29 en derde werd Lotte Poelman (ook van AV Castricum) in 11.45.

Bij de meisjes junioren deden vier atletes mee aan de 4,1 km, allemaal van AV Castricum. De eerste plaats was voor Richelle Kanis (18.28), tweede werd Lenneke Pettinga (19.36), derde Cynthia Huis in t Veld (20.29) en vierde werd Bo de Wilde (21.40).

Bij de mannen recreanten slechts 2 deelnemers, waarbij Lars Thode van AV Castricum won in een tijd van 16.27. Bij de dames werd Chanel Stoop eerste in 22.42. Yvonne Poel werd tweede (23.19) en derde werd Judith Faber (26.09).

8,8 km mannen
De wedstrijdafstand was de 8,8 km. Die werd bij de senioren gewonnen door Vincent Docter van AV Castricum, hij zette een tijd van 34.26 op de finishklok. Tweede werd Jeroen Lute in 35.10 en de derde plaats was voor Thijs Bootsma, hij liep 35.24.
Bij de mannen 40+ was de eerste plaats voor Richard Dijkhuizen van AV Castricum, hij liep en tijd van 34.41. Clubgenoot Alex Schermer finishte vlak daarna in 34.44 en weer 6 seconden later kwam Folkert Brolsma over de finish, in een tijd van 34.50.
Bij de mannen 50+ won Dirk Klaassen van Lycurgus in een tijd van 35.14. De tweede plaats was voor Jaco de Kraker, hij kwam in 35.30 over de finish. Derde werd Hans Lieshout in 37.09.
8,8 km vrouwen
Bij de vrouwen senioren was de overwinning voor Marjolein Bijwaard-Reitsma, zij liep een tijd van 40.25. De tweede plaats was voor Esmee Bakker van KAV Holland, zij liep 43.44 en de derde plaats was voor Eline van Breukelen, zij liep 49.39.
Bij de vrouwen 35+ won Monique Arkenbouw-Andriessen, zij finishte in 39.49. Slechts 6 seconden daarna kwam Judith Peterink van AV Castricum over de finish, in een tijd van 39.57. De derde plaats was voor Doreen Schooneman, ook van AV Castricum, zij liep 46.53.

12,4 km mannen
Bij de mannen 12,4 km was de overwinning voor Thom Ligthart, hij finishte met een tijd van 51.18. Vlak daarachter werd Rowdy Liesker van DEM tweede in een tijd van 51.29 en zijn clubgenoot Dave Molenaar werd derde in 53.03. Zij waren de snelste drie van de 72 deelnemende mannen.
12,4 km vrouwen
Er liep 22 dames mee, van AV Castricum stonden er 3 dames op het podium: de snelste was Eiland Groenland, zij finishte in 56.08. Tweede werd Judith Tamis, zij liep 58.06 en derde werd Mariet Haverkamp die 1.01.45 op de klok zette.

De winnaars van de 12,4 km en de 4,1 km wonnen een heerlijke appeltaart van de HEMA. De snelste drie deelnemers per leeftijdscategorie van de 8,8 km wonnen een geldprijsje.

Volgende wedstrijd
We hopen alle lopers terug te zien op zondag 17 maart, bij de Parnassia Groep Cross, lees meer over deze leuke cross

Foto's
Dennis Huis in 't Veld maakte deze 399 foto's.
Bert Oudendijk maakte foto's, je vindt ze hier.
Annette IJzer maakte deze foto's.

Uitslagen

03-02-2019

Prijsuitreiking 4e Strand- en Duinloop 3-2-2019

Op donderdag 18 april 2024 vindt om 20.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats. Het bestuur nodigt alle leden, trainers, ouders van… Meer >

Een aantal leden van onze vereniging doet mee aan de Triatlon Castricum. Wellicht zijn er ook leden die het leuk vinden om te gaan… Meer >