Nieuws

192 deelnemers aan de start van de 3e Parnassia Groep Cross

17 maart 2019 door Paula Vrolijk - de Vries
Zondag 17 maart stond de derde editie gepland van de Parnassia Groep Cross, die georganiseerd wordt door AV Castricum en de Parnassia Groep. De samenwerking tussen AV Castricum en de Parnassia Groep betreft een maatschappelijk doel zoals participatie en het  bevorderen van gezondheid. Er deden 20 medewerkers en cliënten mee van de Parnassia Groep plus veel atleten van AV Castricum en andere verenigingen.

’s Ochtends vroeg regende het nog hard, maar toen de eerste deelnemers hun startnummer kwamen halen brak de zon door. Een groot verschil met de temperatuur bij de wedstrijd van vorig jaar toen het erg hard vroor. Gelukkig bleef de zon schijnen en bleef het de hele ochtend droog.

Er waren leuke prijzen beschikbaar gesteld door de sponsoren: Nautilus aan Zee (het duurzaamste strandpaviljoen van Nederland) in Egmond aan Zee, had twee dinerbonnen van 50 euro beschikbaar gesteld voor de winnaars bij de 10 km. Bakkerij Bak’m en Bakkerij van Vessem hadden een taartje beschikbaar gesteld voor de winnaars van de 4,1 km.

Laurens Hendriks, directeur van de Parnassia Groep NH heette de deelnemers welkom en wenste hen succes bij de start. De deelnemers genoten van de leuke route die was uitgezet. Na de start gingen de lopers circa 150 meter over de atletiekbaan en dan door het normaal altijd gesloten hek het terrein van landgoed Duin en Bosch op. Eerst een stuk over een zandvlakte, daarna een asfaltweg en daarna via spannende, smalle, kronkelende en heuvelachtige paden weer terug richting de atletiekbaan waar de finish was. De deelnemers aan de 10 km liepen twee rondes, waarvan een deel langs de huizen van Nieuw Koningsduin.
Er deden ook een aantal dames mee van Mom in balance, dit is een trainingsgroep speciaal voor zwangere dames of dames die herstellen van een bevalling.

Pupillen 2,5 km
Om 10.15 uur begonnen de deelnemers van de 2,5 km en de 4,1 km. Bij de jongste deelnemers - de jongens pupillen C en mini - was Joris Kaandorp de eerste in 13.54, op 2 seconden achter hem kwam Jip de Ruijter van AV Castricum binnen. Bij de meisjes in deze categorie was Yfke Hoffschult van AV Castricum de eerste, zij liep een tijd van 13.29.

Bij de jongens pupillen AB was Rens Denneman de eerste die over de finish kwam, hij liep 10.55 en had daarmee een grote voorsprong op de andere deelnemers. Milan Ansari van AV Castricum werd tweede in 13.21.
Bij de meisjes pupillen AB was de eerste plaats voor Bente van Spanje, zij liep 16.06. Beau Schilder van AV Castricum finishte na haar in 20.12.

Junioren 2,5 km

Sepp Schulte van AV Castricum kwam als eerste over de finish in 10.25, een knappe prestatie omdat hij de dag ervoor al had meegedaan aan de crossfinale in Warmenhuizen, waar hij een prachtige vierde plaats behaalde. De nummers twee en drie waren ook van AV Castricum: Sven Schilder werd tweede in 13.30 en Kjeld Acda derde in 13.49. Bij de meisjes werd Floortje Twisk eerste, zij liep 14.28. Als tweede eindige Lotte Kronenberg van AV Castricum in 15.59 en Lottie Twisk werd derde in 16.07.

Junioren CD 4 km

In deze categorie waren Guus en Joep Hoekstra van AV DEM de nummers 1 en 2, Guus finishte in 21.13 en Joep in 21.44. De derde plaats was voor Sem van ’t Hof, hij liep 22.07.

Mannen recreanten 4 km
De eerste plaats was voor Arne Lubbers van AV Castricum, hij finishte in 21.06. Maarten Bax kwam vlak na hem binnen in 21.22 en Niels Cool twee seconden daarachter in 21.24.

Vrouwen recreanten 4 km
Tessa van der Vlugt was de snelste vrouw, zij finishte in 23.05. Daarna kwam Michelle van Dorth als tweede binnen, in een tijd van 24.48. De derde dame was Simone de Groot, zij liep een tijd van 25.40.

Mannen tot 40 jaar, 10 km

Mohamad Maso won deze afstand, hij finishte in 38.44. Mohamed is een zeer goede triatleet. Hij valt elke avond in slaap met maar een gedachte: deelname aan de Olympische Triathlon, hij hoopt in 2020 mee te doen in Tokyo. Dan is hij 27 jaar en op de toppen van zijn kunnen. Lees meer over hem, zijn vlucht uit Syrië en zijn passie voor de triathlon op onze website .

Als tweede finishte Oscar Wokke in 39.27. Martijn van Leeuwen eindigde als derde in deze categorie met een tijd van 43.03.

Mannen 40 jaar en ouder, 10 km

In deze leeftijdscategorie was de overwinning voor Edwin Aardenburg van AV DEM, hij finishte in 39.41. Walter de Graaf van AV Castricum finishte in 40.26 en vlak daarachter de nummers 3 en 4: Richard Dijkhuizen van AV Castricum in 40.35 en Jaco de Kraker in 40.37.

Vrouwen tot 40 jaar, 10 km

Esmee Bakker (KAV Holland) finishte mooi binnen de 50 minuten, wat een knappe prestatie is met zo’n zwaar heuvelachtige parcours. Haar tijd was 49.00 minuten. De tweede plaats was voor Lia op den Velde die 51.32 op de klok zette. De derde plaats was voor Yvonne Poel, die 54.46 liep.

Vrouwen 40 jaar en ouder, 10 km

Linda Valent (loopgroep Aart Stigter) liep een razendsnelle tijd, in 44.40 was zij alweer bij de finish. De tweede deelneemster was Mariska Bouwer (AV Trias), zij liep 49.23. De derde plaats was voor Ria Stam van AV Castricum, zij liep 50.46.

Uitslagen
De uitslagen staan op uitslagen.nl.

Foto's
Nico Lute heeft mooie foto's gemaakt, bekijk ze hier
Annette IJzer heeft ook mooie foto's gemaakt, bekijk ze hier.

Linda Valent (foto Nico Lute). De foto van Mohamed Maso is ook door Nico Lute gemaakt.
Linda Valent

Op donderdag 18 april 2024 vindt om 20.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats. Het bestuur nodigt alle leden, trainers, ouders van… Meer >

Een aantal leden van onze vereniging doet mee aan de Triatlon Castricum. Wellicht zijn er ook leden die het leuk vinden om te gaan… Meer >