Nieuws

Mooie prestaties cross finale!

18 maart 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 16 maart streden de jongste atleten van Atletiek Vereniging Castricum, samen met ruim 1200 andere jeugdatleten uit de atletiekregio’s 1 t/m 5 (de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), om de beste plaatsen in de districtsfinale van de Atletiekunie Crosscompetitie seizoen 2018-2019. Zo’n 50 pupillen en junioren van AVC waren hiervoor uitgenodigd op basis van hun goede prestaties in drie Noord-Hollandse voorronden. De organiserende vereniging AV Nova in Warmenhuizen had een pittig parcours uitgezet met drassig grasland, scherpe modderige bochten en een pittig heuveltje. De stormachtige wind op het open terrein maakte deze finale tot een echte sportieve uitdaging. De ploeg jongens junioren A/B (Duncan Steenbakker, Timo Stegink, Joep Welsch en Jesse Scheltema) stonden op de hoogste trede van het erepodium. De meisjes mini pupillen – met Nienke Engel, Julie Popot, Fay Bergfeld en Fae Tuijn – mochten een beker voor de tweede plaats in het ploegenklassement in ontvangst nemen.

TDR Jeugd – eerste plaats voor ploeg jongens junioren A/B
Djoao Lobles ging hard van start en pakte gelijk de koppositie. Noah Baltus en Timo Stegink volgden in het kielzog. Baltus nam de kop over en liep het laatste rondje naar een grote voorsprong op de rest van het veld. Baltus kwam als eerste over de finish in een tijd van 17’48”. Duncan Steenbakker kwam sterk terug en slaagde erin om een vierde plek te pakken bij de jongens junioren A. Steenbakker liep een tijd van 18’30”, waarmee hij de als vijfde eindigende Stegink 10 seconden voorbleef. Lobles viel terug naar een zesde plaats in een tijd van 19’01”. Joep Welsch eindigde op de zevende plaats bij de jongens junioren A. Jesse Scheltema liep een sterke race en deze jonge atleet pakte de zesde plaats bij de junioren B. Het team van AV Castricum, bestaand uit Steenbakker, Stegink, Scheltema en Welsch, wist een eerste plaats te pakken in het ploegenklassement. De wedstrijd werd vervolgd door de meisjes junioren A en B. Eline Runderkamp nam direct na de start de leiding van de wedstrijd. Runderkamp wist het tempo hoog te houden en kwam als tweede meisje junior A over de finish, in een tijd van 12’45”. Cheryl Konijn startte iets meer in de achterhoede maar wist zich naar voren te werken. Hierdoor eindigde Konijn als derde meisje junior A, in een tijd van 13’11”.

CD Junioren
Bij de junioren meisjes C waren onze ogen gericht op het AVC team bestaande uit Pipp Pauzenga, Franka Holland, Marlotte Vliese en Ruth Spijker (allen trainend bij de TDR Jeugd). Als team eindigden deze meiden op een vierde plek in het ploegenklassement. Franka was het eerste AVC meisje dat over de finish kwam, op een verdienstelijke 13e plaats. Gevolgd door Marlotte op een 15e plaats. Beiden zijn eerstejaars C juniores, we kijken nu al uit naar volgend jaar! Pipp, herstellende van een blessure, eindigde als 36e en Ruth Spijker als 41e.

Bij de jongens junioren C wist Milo Dekker een prima 18e plaats te behalen. Rowan Dekker eindigde als 45e in het loopgeweld. Beide jongens trainen bij TDR Jeugd.

Liam Hoevers hield zich prima staande in de categorie jongens junioren D2; hij werd 39e.

Sepp Schulte besloot het tempo hoog te houden, en heeft het grootste deel van de wedstrijd over 2 kilometer dapper op kop gelopen in de harde wind. Door het zware kopwerk kwam hij nét wat tekort aan het eind, en eindigde op een vierde plaats bij de jongens junioren D1. Zijn ploegmaatjes Mike Osendarp en Lasse Opdam hebben de hele winter hard getraind, waardoor ze deze finalewedstrijd prima presteerden (38e en 44e). Ilmar Schramp traint nog een jaartje bij de pupillen, maar is altijd van de partij in het team jongens junioren D als het op wedstrijden aan komt; voor Ilmar was de 65e plek weggelegd.

Lenneke Pettinga, Iris Kleverlaan, Bo de Wilde en Famke Nijssen hielden de eer voor AVC hoog bij de meisjes junioren D2. Lenneke en Iris liepen samen op, zij eindigden als 24e en 25e en kwamen samen over de finish. Bo en Famke deden hetzelfde, zij eindigden als 45e en 46e en kwamen ook samen over de streep. 

Pupillen – tweede plaats voor ploeg meisjes mini
Vervolgens ging in de middag het programma verder met de pupillen van trainers Kasper en Lucas. De jongens mini pupillen mochten als eerste van start, en heus AVC jongens mini team had zich weten te plaatsen voor deze finale. Onze topper Tim Glorie kwam als eerste AVC’er over de streep, hij werd 21e . Hij liep de 1 km cros in 4:53 minuten. Jent de Reuver had zijn oranje AVC muts op, zodat het publiek hem goed kon herkennen, hij werd 28e. Joris le Mair was mooi op tijd aanwezig met het oog op een goede voorbereiding is het halve werk, Joris eindigde als 36e. Mees l’Abée is nog maar nét 6 jaar oud - zo supermini dat hij nét niet wegwaaide – hij eindigde als 37e. Deze crossfinale was een hele ervaring voor onze jongste pupillen.

Feest bij de meisjes mini, want Fay Bergfeld behaalde een geweldige 4e plaats! Fay mocht op de grote podium komen om een beker in ontvangst te nemen. Maar dat was nog niet alles! De mini meisjes met Fay Bergfeld, Fae Tuijn, Julie Popot en Nienke Engel wisten een dik verdiende tweede plaats in het ploegenklassement te behalen. Trainer Kasper was apetrots, en de meiden zelf natuurlijk ook. Ze mochten een hele mooie beker mee naar Castricum nemen. Fae, helemaal in stijl met oranje haarband, werd heel knap 8e in het loopgeweld. Julie zorgde voor de broodnodige punten door op de 20e plaats te eindigen, en met de altijd vrolijke Nienke was dit team weer compleet. Complimenten ook voor Roos Bekker, die in de voorronden prima gepresteeerd heeft voor het team, maar helaas bij de finale niet aanwezig kon zijn.

Bij de jongens pupillen C hadden we het drietal Dylan l’Abée, Duuk Snijders en Hugo Binkhorst aan de start. Dylan eindigde als 51e, als eerste AVC’er. Duuk was tien minuten eerder per ongeluk al van start gegaan bij de jongens mini. Trainer Lucas riep hem nog terug, maar hij was zo gefocussed op het rennen dat hij de wedstrijd bij de jongens mini’s uitgelopen heeft. En wat doe je dan? Dan ga je gewoon stoer nóg een keer van start in je eigen startgroep, de jongens pupillen C. Duuk je bent een bikkel! Hugo, met trainingsmaatje Kjell en zus Elin betrokken een vakantiehuisje in de buurt van Warmenhuizen. Dé ideale voorbereiding; ’s ochtends even relaxen in het zwemparadijs en ’s middags knallen op de finale. Het heeft gewerkt, want de benen voelden goed en Hugo liep een tijd van 6.43 minuten op de 1 km cross.

Bij de meisjes pupillen C mocht Loulou Martens de eer van AVC verdedigen. Dat deed ze héél goed, want Loulou werd 19e van de wel 51 atletes.

Noud Sallehart was de snelste AVC’er bij de jongens pupillen B. Hij werd 48e (en deze topper deed zondag gewoon weer mee aan de Parnassia Groep Cross!). Zijn vriendje Cian McGlone eindigde 5 seconden later op de 58e plek. En Kjell Oudegeest kwam als 80e over de finish in deze enorme startgroep.

Elin Bernhard was nog maar net een weekje hersteld van een vervelende griep, juist daarom was haar 26e plek extra knap bij de meisjes pupillen B. Robyn Besselink had het zwaar in de modder, voor haar de 41e plaats. Sara de Waard volgde als 59e en Noa Popot als 61e. Ook Noa had het zwaar onderweg, want als je zo ongeveer de beste sprintster van Noord-Holland bent is crossen extra heftig (maar wel heel goed voor je ontwikkeling als atleet).

Bij de jongens pupillen A1 gingen Sam Glorie en Noah Beentjes van start voor hun 1500 meter cross. Zij kwamen in een groepje binnen van wel 15 atleten die allemaal binnen zes seconden van elkaar eindigden. Sam als 49e en Noah als 52e in het klassement. Totaal deden er wel 86 atleten mee in deze startgroep.

In de drie voorronden had Gigi Martens uitmuntend gelopen, met als gevolg dat alle meisjes A1 gezellig mee mochten als heus finaleteam. En ook deze finale ging het Gigi geweldig af, want zij eindigde als 9e. Wat een mooie top-10 klassering Gigi, ze behoort hiermee tot de snelste loopsters van de regio! Ploeggenootje Evi Drommel eindigde op de 64e plaats. Met Elin Binkhorst (73e) en Maartje Wit (74e) was dit leuke meidenteam weer compleet

Evenals z’n zus was ook Melle Bernhard pas geleden geveld door een naar griepvirus. Hij was nog niet helemaal de oude, maar natuurlijk ging Melle van start in deze finale. Hij eindigde als 19e van de 87 jongens. Noud van Saase is in een jaar tijd enorm vooruit gegaan; waar hij vorig jaar nog als 71e eindigde werd hij dit jaar netjes 58e. Bandi Leijen werd 80e en Koen Spelbos – die eigenlijk nog niet volop kan trainen na een ongelukje met zijn knie – werd 84e.

Het was een leuke en sportieve dag. Alle trainers zijn dan ook heel trots op alle junioren en pupillen die meegedaan hebben aan deze finale!

Voor alle foto’s (gemaakt door Ronald Steenbakker, Francois Popot en Annette IJzer), klik hier.

Kijk op www.tigch.nl voor de uitslagen en klassementen (nog niet up to date). De uitslagen van het individuele klassement zijn al te vinden op www.uitslagen.nl

Op naar het nieuwe seizoen, met weer leuke en gezellige wedstrijden tijdens de zomercompetitie. De trainers hebben er nu al zin in!

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven