Nieuws

Huldiging clubrecordhouders 2018

11 april 2019 door Frank Stam
www.avcastricum.nl
Ook dit jaar zijn de atleten die in 2018 een clubrecord hebben gevestigd tijdens de Algemene Ledenvergadering toegesproken. AVC is trots op deze topatleten, want door hun prestaties wordt de vereniging figuurlijk en soms ook letterlijk op een hoger niveau gebracht. In 2018 hebben 16 atleten in totaal 25 clubrecords gevestigd; 19 indoor en 3 outdoor op de baan en 3 outdoor op de weg. In volgorde van opklimmende leeftijd van de atleet worden de prestaties hieronder kort genoemd.

Minipupillen

Jent de Reuver is met zijn zes jaar de jongste nieuwe clubrecordhouder van 2018. Hij verbrak bij de jongens maar liefst twee indoorclubrecords. Jent stootte de 1kg zware kogel 3,36m weg en liep de 1000m met 3.03,66.

Fay Bergfeld verbrak in 2018 maar liefst vier indoorclubrecords bij de meisjes: 40m 8,44, 600m 2.43,04, kogelstoten (1kg) 2,50m en hoogspringen 0,80m. De 40m is in 2019 met 0,01 verbeterd door Julie Popot (zo gaat dat met records), maar die zal volgend jaar pas gehuldigd worden.
 

C-pupillen

Het kwartet Elin Bernhard, Robyn Besselink, Noa Popot en Sara de Waard verbrak maar liefst twee keer het outdoorclubrecord 4x40m estafette. De eerste verbetering vond in juli plaats, waarbij de in 1996 gelopen clubrecord-tijd van 30,9 seconde (destijds handgeklokt) werd teruggebracht naar 29,08 seconde. Een enorme verbetering op zo’n korte afstand! In september liet dit team zien dat het nog sneller kon met een supertijd van 28,72 seconde. Grote klasse van kleine dames!
 

A-pupillen

Sepp Schulte werd vorig jaar al gehuldigd voor zijn in 2017 gevestigde clubrecords. Hij sloot 2018 - zijn laatste jaar bij de pupillen - af met twee indoorclubrecords door de 2kg zware kogel 8,87m weg te stoten en 4,04m ver te springen. Ik kan reeds verklappen dat we deze routinier ook volgend jaar terug zullen zien, want als kersverse D-junior heeft hij in 2019 al weer een clubrecord te pakken.

 

D-Junioren

Franka Holland heeft een heel speciale prestatie geleverd, door op de 1000m met 3.41,04 een indoor-prestatie neer te zetten die niet alleen de beste AVC-prestatie is bij de D-junioren, maar ook bij de C-junioren… en de B-junioren… én de A-junioren. Ze traint inmiddels bij de TDR-jeugd en ik verwacht dat ze haar record in de komende jaren nog heel vaak aan zal scherpen.

 

B-junioren

Femke Been verbrak in januari 2018 twee indoorclubrecords. Ze liep de 800m in 2.19,76 en de 1500m in 4.53,09, waarbij de laatste prestaties overigens ook een clubrecord bij de A-junioren betekende. Helaas raakte ze vlak voor het NK-junioren geblesseerd, waarna een lang revalidatietraject volgde. Het jaar 2018 moet dus voor Femke, een moeilijk jaar zijn geweest. Maar, inmiddels weer volledig hersteld, heeft Femke in februari 2019 als eerstejaars A-junior weer aan het NK-indoor kunnen deelnemen op de 800m. Hoe dat afliep? Ze werd Nederlands Kampioen!!!

 

A-junioren

Hanke Pijlman is een bijzondere atleet, want hij is één van de weinige atleten die zich tienkamper mag noemen. Hij pakte maar liefst 3 indoor-clubrecords: 60m horden 9,82m, kogelstoten (6kg) 8,60m en polsstokhoogspringen 3,00m. Inmiddels is na jaren van afwezigheid weer een mannenploeg voor de seniorencompetitie ingeschreven en het is superfijn om dan zo’n alleskunner in de gelederen te hebben.

 

Senioren

Senioren zijn onder de baanatleten bij AVC dun gezaaid, maar wát we hebben is het neusje van de zalm.  
 

Michel Butter, is ongetwijfeld ons meest prominente AVC-lid. Hij is de derde Nederlander die onder de 2.10 op de marathon wist te duiken. Hij maakte in februari 2018 op het NK indoor een uitstapje naar de 3.000m, waarop hij zesde werd in 8.15,77, wat een verbetering van het clubrecord betekende. Je verwacht het woord ‘uiteraard’ in de vorige zin, maar de onttroonde clubrecordhouder Niels Verwer was ook geen koekenbakker (EK-deelnemer in 2010 op de 1.500m). De looprecords bij de mannen staan, met dank aan TDR,  dan ook inmiddels waanzinnig scherp. Michel, succes op de marathon van Londen op 28 april!
 

Robin Lagrand was als junior reeds lid van AVC, waarvan diverse clubrecords op het kogelstoten, verspringen en hinkstapspringen het bewijs zijn. Na enkele jaren van afwezigheid keerde hij als senior terug om zich op de sprint te richten. Helaas scheurde hij vorig jaar op de training een hamstring volledig af, waardoor hij letterlijk even pas op de plaats moest maken. Om de smaak van wedstrijden weer te proeven nam hij in december deel aan het Triple Indoor Gala in Alkmaar, waar hij de 7,26kg zware kogel zonder enige specifieke training maar liefst 11,58m ver stootte.

 

Masters

Annette IJzer (V40-44) verbrak haar eigen indoorclubrecord bij het verspringen met een sprong van 3,72m. Zij is net zo’n allrounder als haar zoon Sepp. Annette verbetert zichzelf nog steeds en heeft zich voorgenomen om ooit aan het NK masters deel te gaan nemen. Inschrijven kan nog tot 5 mei 2019!


Kees Vrolijk (M50-54) heeft maar liefst drie wegrecords op zijn naam geschreven. De 5km in 17.52, 10km in 37.36 en de 10 Engelse Mijl in 1.00.59. Daarmee heeft hij een doel voor Michel Butter gesteld, voor over 20 jaar. Ook Kees zal gaan deelnemen aan het NK masters, waarbij hij zich op de outdoorclubrecords op de baan zal richten.


Maria Sofan (V60-65) toonde op de Duinlopermeeting dat ze als trainster niet alleen de theorie, maar ook de praktijk van het kogelstoten tot in de puntjes beheerst. Ze stootte de 3kg wegende kogel maar liefst 5,54 m ver. Ze is een voorbeeld voor de door haar getrainde atleten, van jong tot oud.


Marc van Vliet (M65-69) is tegenwoordig in Zwitserland woonachtig, maar komt nog steeds voor AV Castricum uit. Zijn wedstrijddeelname beperkt hij over het algemeen tot NK’s, EK’s en WK’s waarbij hij diverse medailles in alle verkrijgbare metaalsoorten heeft verzameld op het onderdeel polsstokhoogspringen. In 2018 bracht hij het Nederlands record polsstokhoogspringen in de categorie M65-70 indoor op 3,20m en outdoor op 3,10m, waarmee hij letterlijk en figuurlijk op eenzame hoogte staat. Daarnaast maakte hij een uitstapje naar het verspringen waarbij hij met 4,07m een clubrecord sprong.

 

Overzicht records
Alle oude en nieuwe records zijn hier op de AVC-website terug te vinden. Daarnaast hangen de outdoor-clubrecords ook op het clubrecordbord in de gang bij de kleedkamers. Clubrecords kunnen via de website worden gemeld en zijn uiteraard van harte welkom!

 

Namens de clubrecordcommissie,

 

Frank Stam

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Heel Nederland en de hele wereld maakt een hele bijzondere tijd met veel onzekerheden en beperkingen door. Dit heeft dagelijks effect… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven