Nieuws

Hagelbuien en mooie prestaties bij pupillencompetitie

18 april 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Het is haast niet meer voor te stellen, maar zaterdag 13 april – de dag van de eerste pupillencompetitiewedstrijd bij AVC – zag onze baan meerdere malen wit van de hagelstenen. Kinderen schuilden onder fleecedekentjes, en de Electronische Tijdwaarneming moest worden stilgelegd omdat door de hagelstenen de sensoren van slag raakten. Maar wat kunnen we terugkijken op een mooie wedstrijddag, met 280 inschrijvingen waarvan wel 80 enthousiaste AVC pupillen (twee records op zich!), en een legioen aan behulpzame vrijwilligers.

Jongens mini pupillen
Kleine Tim werd 1e op de 600 meter in 2:30,04 minuten, en 2e bij het verspringen (2,68 meter). Tim behaalde een mooie 4e plaats in het klassement op de meerkamp. Joris werd heel knap 6e op de 40 meter sprint in 8.56 seconden. En Skip, die nog niet zo heel lang meetraint, werd zelfs 5e bij balwerpen met wel 14,30 meter.
Gabe had het zo naar zijn zin tijdens de proeflessen atletiek, dat hij erg graag met de wedstrijd mee wilde doen. Gelukkig kon hij nog ingeschreven worden. Bij het verspringen werd Gabe prachtig 7e met een afstand 2,17 meter. Tijdens het onderdeel sprint begon het flink te hagelen. Gabe vond het wel stoer die hagelbuien. Maar op een gegeven moment was zijn vader hem kwijt, en vond hem bij zomaar een pupillenmoeder onder een fleecedekentje om te schuilen.
Jent, Daan en Mees zijn supermini’s, want ze zijn een jaar jonger dan de rest. Hoe knap is het dan dat je 7e op de meerkamp wordt (Jent), of 4e bij balwerpen (ook Jent), of 9.41 seconden over de 40 meter loopt (Daan), of wel 1,36 meter ver kunt springen (Mees).

Meisjes mini pupillen
Goud voor Fae! Fae heeft vorig jaar (toen was zij supermini) al wat vlieguren kunnen maken, en mocht zelfs al meedoen met de meisjes mini aan de pupillenfinale. Deze eerste baanwedstrijd was daarom gesneden koek voor Fae, met winst op alle drie de onderdelen van de meerkamp! Julie werd netjes 4e op de meerkamp, onder andere dankzij een 4e plek bij balwerpen (9,67 meter). Fay is onze loopster, de 600 meter was voor haar met goud in 2:38,05 minuten.
Roos was wat verdrietig omdat zij geen estafetteteam had, maar kon zich gelukkig snel weer vermannen. Heel knap Roos, met 2 x een 7e plaats op zowel de sprint als verspringen. En Nienke vindt meedoen belangrijker dan winnen, en heeft heel veel plezier in alle onderdelen. Nienke stond opgesteld in het estafetteteam, en haar team won ook nog eens! De mini meisjes van AVC werden bovendien eerste in het ploegenklassement.

Jongens C pupillen
Luke heeft duidelijk de atletiekgenen van zijn moeder; voor hem een fraaie tweede plaats op de meerkamp. Gefeliciteerd Luke! Dit sprintkanon liep 7.71 seconden op de 40 meter (2e plaats). Ook zijn vriendje Hugo doet lekker mee in de top-10 in het klassement. Hugo moet het voornamelijk hebben van het balwerpen; hij had een enorme worp van bijna 24 meter. Dit leverde hem maar liefst 370 punten op. Jip was de derde AVC’er in het klassement. Hij liep 2:43,60 minuten op de 600 meter, en sprong wel 2,70 meter ver. Knap van Jip, want hij doet voor het eerst mee aan de baanwedstrijden. Ook Dylan had een keurige 600 meter (13e in 2:46,07 minuten).

Meisjes C pupillen
Ploegleider Bernd zette zijn meiden netjes in een rijtje bij balwerpen en verspringen. Het werd een enorme lange oranje rij, want in team meisjes pupillen C van AVC zitten maar liefst 14 leuke meisjes! Bernd had het hele spul uitstekend onder controle, want maar liefst 5 meisjes eindigden in de top-10 van het klassement. Met als klap op de vuurpijl Charlotte die brons won op de meerkamp. De 600 meter ligt haar minder goed, maar ze is beresterk op de technische onderdelen. Goed gedaan Charlotte!
Roos volgde op de 4e plek, met een sprong van 2,71 meter werd zij 3e bij het verspringen. Loulou sprintte supersnel naar de 2e plek op de 40 meter sprint, geweldig in 7.87 seconden! Yfke zit eigenlijk nog helemaal niet zo lang op atletiek. Ze deed van de winter al lekker mee met de AVC bosloopjes, en zie nu een derde plaats in haar serie op de 600 meter! Jalou werd knap tweede bij het balwerpen (14,32 meter). Omdat ze ’s middags ook een feestje had stopte ze wat eerder met de wedstrijd. We zijn erg benieuwd hoe hoog je volgende keer in het klassement eindigt Jalou!
Marlin was precies een week lid van AVC. Hoe knap is het dan om je serie van de 600 meter te winnen! Haar tijd was 2:36,99. Ook Isabel is er nog niet zo lang bij. Ze deed alle onderdelen mee, en eindigde netjes op een 14e plaats op de meerkamp. Linn sprong wel 2,35 meter ver, en Famke had wat last van haar enkel waardoor ze de estafette en de 600 meter moest missen. Ilse is een goede 600 meter loopster, haar tijd was 2:56,08 minuten. En Emma kan uitstekend balwerpen, haar grote zus Lisa hielp op dit onderdeel bij het jureren. Emma kwam tot 9,97 meter (10e plaats). Vlak daarachter zat Liv met een 11e plaats (9,83 meter). Bij Marlene ging haar 40 meter sprint in 9,42 seconden. Voor dit meidenteam was er bovendien een eerste plaats bij de estafettes én een prachtige eerste plaats in het ploegenklassement.

Jongens B pupillen
Brons voor Liam op de meerkamp, geweldig! Hij werd tweede op zowel sprint (7.53 seconden) als verspringen (3,30 meter). Milan en Cian doen ook goed mee in de top-10. Zo werd Milan 7e op zowel sprint als verspringen. En had Cian een enorme worp bij balwerpen van ruim 20 meter, waar hij 3e mee werd. Kjell werd 10e op de sprint in 7.92 seconden. Sven heeft van zich laten zien op balwerpen, want hij werd 9e in 17,27 meter. En voor Tibor was het zijn eerste atletiekwedstrijd. Het ging supergoed op alle onderdelen, zo sprong hij wel 2,35 meter ver.

Meisjes B pupillen
Noa is natuurlijk op jacht naar een finaleplek. De eerste kaarten zijn geschud, want Noa won de meerkamp met wel 60 punten voorsprong op de nummer 2. Voor Noa was er winst op twee van de drie onderdelen (zowel sprint als verspringen). Elin Bernhard is van alle markten thuis, want zij werd 3e op de 1000 meter in 4:15,66 maar ook 4e op de 40 meter sprint in 7.59 seconden. Robyn is ook een goede all-round atlete en zat op alle vier de onderdelen rondom de 10e plaats. Haar 2,75 meter op verspringen betekende een mooi persoonlijk record. Sara had een prima 1000 meter in 4.34:39 minuten, goed voor de 10 plaats van de wel 31 meisjes.
Voor Jasmijn, Rosie, Beau en Cecile was het de eerste baanwedstrijd, zij zitten nog niet zo heel lang op atletiek. Groot was daarom de verrassing dat Rosie 2e werd bij het balwerpen (16,10 meter), als een duveltje uit een doosje. Jasmijn knalde er een 4e plaats in de serie uit op de 1000 meter (4:22,04 minuten). En Beau sprong zomaar 2,55 meter ver op haar eerste wedstrijd. En met Cecile was dit meisjesteam weer compleet; haar 40 meter sprint ging in 8.94 seconden.

Jongens A1 pupillen
Onze topper Mats behaalde een vierde plek op de meerkamp, supergoed Mats want de concurrentie wordt steeds groter en sterker! En Samuel won spectaculair het kogelstoten met een stoot van 7,06 meter. Mats was tweede op kogel, met een ook niet onverdienstelijke 6,68 meter. Samuel heeft zes weken niet mogen rennen in verband met een blessure, volgende wedstrijd is hij weer topfit en zal de sprint weer als vanouds gaan. Sam liet zich zien op de 1000 meter en ging aanvallend van start. Hij finishte in 4;03,64 minuten, en ontving een medaille voor de tweede plaats in zijn serie. Ravi en Sam zijn de beste verspringers van het hele team, zij kwamen tot wel 3,38 meter en 3,40 meter. En Wout kan goed overweg met de kogel, hij kwam tot 5,69 meter, een mooi PR.
Luuk van der Bunt is een snelle sprinter, hij liep de 60 meter in 10.80 seconden. Noah Beentjes moet het vooral hebben van zijn uithoudingsvermogen; zijn favoriete onderdeel is de 1000 meter waarop hij een tijd van 4:19,36 minuten liep. Lars fietst elke dag in weer en wind naar Limmen op en neer om naar school te gaan. Daardoor heeft hij hele sterke benen en een bereconditie. Hij deed 4:47,14 minuten over de 1000 meter. Jari heeft een jaartje geen wedstrijden gedaan, maar is gelukkig weer helemaal terug op het strijdtoneel. Ook hij had een prima tijd op de 1000 meter (4:19,69 minuten).
Voor het drietal Bruno, Noah Asagbo, Jasper was het vandaag hun allereerste atletiekwedstrijd. En het ging super met deze jongens! Ze deden de hele wedstrijd stoer alles mee, en gaan deze zomer op de trainingen nóg beter de techniek van de onderdelen leren. De eerste persoonlijke records kunnen in ieder geval in de boeken voor Bruno, Noah Asagbo en Jasper.

Meisjes A1 pupillen
Joehoe, een 5e plaats in het klassement voor Gigi! Zij sprong wel 3,37 meter ver, goed voor een 3e plek. En Gigi liep een super 1000 meter in 3:54,39 minuten. Hiervoor kreeg ze een mooie medaille voor de 3e plek. Maar Elin Binkhorst ging ook als een speer, want zij werd 6e in het klassement. Dit was vooral te danken aan haar enorme worp bij kogelstoten (5,69 meter – 3e plaats). Voor Maartje was er ook een fraaie top-10 klassering op de meerkamp. Met als uitschieters haar prestaties op kogelstoten (4e in 5,42 meter) en 60 meter sprint (11.22 seconden).
Voor Evi was het haar eerste baanwedstrijd. Superknap liep zij de 1000 meter in 4:39.23 minuten (13e plek). Gevolgd door Heidi op de 14e plek slechts enkele seconden later. Heidi behaade bovendien een mooi PR op kogelstoten (4,05 meter). Sofie had nog andere plannen dit weekend, en kon daarom maar twee onderdelen meedoen. Sofie sprong 2,77 meter ver, en dat was weer exact dezelfde afstand als Maartje. Sofie vond het eigenlijk best jammer dat ze eerder weg moest, want het was zo’n leuke dag in dit meidenteam!

Jongens A2 pupillen
Bij de jongens pupillen A2 deed een groep van 11 AVC jongens mee, van de in totaal 36 (10- en 11-jarige) jongens! Lasse deed voor het eerst mee aan een wedstrijd en deed dit met enorm veel motivatie en enthousiasme. Lasse eindigde in het eindklassement met de onderdelen kogelstoten (5,76 meter) en de 1000 meter (4:22,03) bij de beste helft van de grote groep pupillen A2 die meededen met deze wedstrijd. Knap op zo’n eerste wedstrijd!
Koen eindigde op een hele mooie 6e plek, met de beste kogelstoot van alle 36 jongens pupillen A2 van wel 7,77 meter. Een mooi PR en een makkelijke afstand om te onthouden!
Er waren veel uitvallers bij de 1000 meter, maar Justin liep deze lange afstand op deze koude lentedag heel stoer in een mooie tijd van 4,5 minuut. Justin wist ook over de 90 centimeter te springen met hoogspringen. Imme werd 9e in het eindklassement en stootte de kogel tot wel 6,96 meter, een 4e plek met het kogelstoten! Luuk Reurts sprintte de 60 meter in 11,22 seconde, sprong 1,00 meter met hoogspringen en stootte de kogel over de 5 meter! De beste hoogspringers van deze groep waren Imme, Melle en Bandi met een hoogte van 1,10 meter (en een gedeelde 6e plaats).
Bandi werd 10e in totaal en liep een hele snelle 1000 meter in 3:50,93 waarmee hij een bronzen medaille kreeg, dik verdiend! Noud liep een mooie 1000 meter in 4:13,56 en sprong met hoogspringen een knap PR van 1.05 meter! Op beide onderdelen werd Noud 12e van de 36 jongens A2 pupillen.
We hadden in deze groep een aantal geblesseerde jongens. Hopelijk zijn Raoul, Fabrice, Geert en Melle volgende keer weer helemaal hersteld. Raoul deed alleen mee met kogelstoten, waarmee hij bijna 5,5 meter stootte. Fabrice en Geert vielen uit na het hoogspringen en kogelstoten. Fabrice sprong over de 90 centimeter en Geert haalde de 1 meter met het hoogspringen. Melle kreeg veel last van zijn achillespees, maar heeft zich nog wel dapper door de sprint en 1000 meter heen gelopen, waar Melle als 8e eindigde. De jongens eindigden op een mooie 2e plek met hun team!

Meisjes A2 pupillen
Amber met haar lange benen was het beste AVC meisje op de meerkamp. Een knappe vierde plek bij het kogelstoten (6,04 meter) bracht haar tot een fraaie zesde plek op de meerkamp. Als klap op de vuurpijl liep zij een verrassend goede 1000 meter in 4:10,08 minuten, dit leverde een medaille op voor de derde plek in de serie. Dik verdiend, want Amber heeft er tot de laatste meter voor gevochten. Ook bij Weisje ging het kogelstoten supergoed, want zij werd 5e met 5,99 meter. Volgende keer gaat ie zeker over de 6 meter Weisje! Op de meerkamp eindigde Weisje als 12e in het klassement.
Bij Bente ging het hoogspringen erg goed, zij wist de hoogte van 1,05 meter netjes te halen. In het klassement werd Bente 14e. Lea was de vierde atlete van ons leuke meisjesteam. Zij wist maar liefst 4 persoonlijke records te halen deze wedstrijd. Zo ging haar 60 meter sprint in 11,57 seconden. De meiden eindigden als team op de derde plaats in het ploegenklassement, met 4764 punten. Helaas ging bij de laatste estafettewissel iets mis, en viel het stokje. De volgende wedstrijd gaan zij met een strakke estafette vast en zeker over dit puntenrecord heen.

De trainers zijn supertrots op alle pupillen die zo ontzettend hun best gedaan hebben!

Voor alle uitslagen, klik hier.
Voor alle tussenklassementen en ploegenklassementen, klik hier.
Voor de foto’s van fotograaf Bert Oudendijk, klik hier.
Voor de foto’s van Francois, klik hier.


 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Heel Nederland en de hele wereld maakt een hele bijzondere tijd met veel onzekerheden en beperkingen door. Dit heeft dagelijks effect… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven