Nieuws

Bevrijdingsvuur estafette 5 Mei 2019: 'Vier de Vrijheid’

29 april 2019 door John Oudejans
www.avcastricum.nl
In de nacht van zaterdag 4 mei naar zondag 5 mei, loopt een hardloopteam van AV Castricum mee met de Bevrijdingsvuurestafette. Tijdens deze estafette loopt ons team 125 kilometer van Wageningen, om hiermee het bevrijdingsvuur naar Castricum te brengen. Na de dodenherdenking op 4 mei, wordt om 12:00 uur 's nachts het bevrijdingsvuur ontstoken en uitgedeeld aan alle deelnemende hardloopteams, bestaande uit meer dan 2000 lopers, die het vuur over Nederland verspreiden.

Het AV Castricum Bevrijdingsvuurestafetteteam bestaat uit 24 lopers, zij worden tijdens de loop geassisteerd door 4 fietsers. De deelnemers zijn: 


Deelnemers
René Daalmans, Jacco Verhulst, Martijn Kooijman, Eileen Groenland, Jeroen van der Voort, Thijs Putter, Alex Schermer, Hans & Ingrid van der Werf, Bob Klaasse, Simone Weeda, Sergio Felter, Caroline den Bakker, Miriam Boorsma, Annelies Veldt, Rick Molenaar & Ester van Ouwerkerk, Marion Dijkhuizen & Stan, Sander Haasbroek, Pieter Rustenburg, Frans Schermer, Jan Bodewes, Beene Vis, Hanneke Sliedrecht, Rogier Tetterode Ravestein, Aron Stam en organisator John Oudejans.
 

Leuk weetje
AV Castricum trainer en teamlid Jacco Verhulst is een oorlogsveteraan, hij heeft gediend tijdens de Golfoorlog, in Irak.
 

Wanneer en waar
Op zaterdag 4 mei, om 21:00 uur vertrekt het Bevrijdingsvuurestafette loopteam, van het AVC terrein, per touringcar naar Wageningen. Tijdens dit vertrek worden zij uitgezwaaid door AVC voorzitter Joop Beentjes, burgemeester Toon Mans en het veteranencomité.

Op zondag 5 mei loopt het team door Castricum en komt omstreeks 11:00 uur aan bij het clubgebouw van AV Castricum. Hier worden zij opgewacht door Joop Beentjes en getrakteerd op een door de Rabobank verzorgde lunch. Onder begeleiding van politie, brandweerauto en 2 militaire voertuigen, vertrekt het bevrijdingsvuur team om 12:30 uur, van het AVC terrein richting het ‘Horecaplein’(Overtoom). Ze lopen via de Bakkummerstraat en de Oldebarneveldweg en bij de finish draagt het Bevrijdingsvuurestafetteloopteam het bevrijdingsvuur over aan de burgermeester.

Kom het team begroeten!
AVC-leden die hen willen begroeten zijn op zondag 5 mei om 12.45 uur van harte welkom op het Horecaplein.

De route

Het team loopt een route die start bij hotel ‘De Wereld’ in Wageningen, waar de Duitse krijgsmacht capituleerde en de vrede werd getekend door Prins Bernhard. Vanuit Wageningen loopt het team in de richting van Rhenen, langs het slagveld en de militaire begraafplaats ‘Grebbeberg’, over de Utrechtse heuvelrug, naar Zeist. Van Zeist richting Hilversum, langs de ‘Korporaal Van Oudheusdenkazerne. Deze kazerne is bekend vanwege zijn rol in ramp met de MH17. Vervolgens loopt het team door ‘Het Gooi’, richting Weesp om hier het Amsterdam Rijnkanaal over te steken om in Diemen te komen. Via de Schellingwoudebrug in Amsterdam, steekt het team het IJ over, om via een deel van de ‘Dam tot Dam’ route in Zaandam te komen. Via de Zaanstreek gaan we door naar Assendelft, via de Stelling van Amsterdam, lang ‘Busch en Dam’, naar station Uitgeest, waar we door lopen naar Castricum, om bij AV Castricum aan te komen.

Hier kun je de route zien die het team gaat lopen.

Filmpje
Bekijk het hele estafetteteam in dit filmpje.

Het Bevrijdingsvuurestafette loopteam bedankt onderstaande organisaties

  • De vrijwilligers en leden van AV Castricum, voor de facilitatie en ondersteuning.
  • Automobielbedrijf Martijn Kooijman voor de sponsoring en het beschikbaar stellen van een ‘bezemwagen’. Met dank aan AV Castricum lid Martijn Kooijman.
  • Rabobank voor beschikbaar maken van catering.
  • Sponsor Van Ouwerkerk Administratieve en Financiële Diensten. Met dank aan AV Castricum leden, Rick & Ester.
  • Sponsor Stratex Operationele Oplossingen. Met dank aan AV Castricum lid, Aron Stam.
  • Tops Sports Wear voor het verzorgen van teamshirts.
  • Het veteranencomité van Castricum, in het bijzonder Hans Walrave.
  • De gemeente Castricum, in het bijzonder Peter Jaap Don.

 

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven