Nieuws

Clubrecords voor Tim, Noa, Jasmijn, Robyn en Elin

22 juni 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 15 juni vond de derde en laatste ronde van de pupillencompetitie plaats bij AV Nova in Warmenhuizen. Zo’n 55 AVC pupillen zetten er hun beste beetje voor, met voor sommigen het doel de felbegeerde finaleplek veilig te stellen. De dag begon heel regenachtig, met veel plassen op de baan en veel mensen schuilend voor de druppels in de kantine. Gelukkig hadden een aantal trainers opbeurende inzichten als: "er valt meer naast je dan op je", "tussen de druppels is het droog, probeer dus tussen de druppels te blijven staan" en "wat nu valt, valt zometeen niet"... Dat laatste klopte hélemaal, want al snel stopte de regen met vallen en brak zelfs de zon door!

Meisjes mini
De meisjes mini zijn groots in hun prestaties! We mochten hen op deze heugelijke dag in Warmenhuizen wel drie (!) keer op het podium zien schitteren. De dag begon in de regen, maar dat liet de grote lach op de gezichten van de mini’s niet verdwijnen. Bij de estafette noteerden zij een mooie tijd van 37,59s. De meiden waren nog nét iets sneller dan het mannen pupillen mini team. Nienke verbrak haar persoonlijke record op die lange 600m, 3.19,17. Roos startte in dezelfde serie en vloog weg en was niet meer te stoppen. Onder luid applaus van alle trainers liep zijn naar een zeer verdiende 3e plaats met een tijd van 2.43,13. Julie liep de tweede tijd op de 40m, in 8,35s. Nét een stukje sneller was Fae, die snelde naar 8,17. Zowel Julie als Fae lieten een fantastisch sterke meerkamp zien, waardoor ze op het eretoneel mochten plaatsnemen. Fae werd 1e met 628 punten, Julie volgde met 568.

Jongens mini
Bij de jongens mini hadden we wel 6 stoere mannen aan de start staan, die hun uiterste best gingen doen om de finale op 14 september te halen. Mees wierp een dik PR bij het balwerpen, naar 9,21 meter. Onze Skip verbrak voor het eerst de 2 meter barrière, hij sprong bij het verspringen naar 2.11 meter. Daan, onze fantastische starter op de estafette, liep samen met het team naar een 37,71 seconden. Gabe verbrak zijn PR dik bij het verspringen en vloog naar 2.39 meter. Tim, die een zeer nette 5e plaats op de meerkamp haalde, ging wel heel snel van start op de 600 meter. Het tempo bleef hoog bij Tim en hij noteerde 2.16,97, wat goed is voor een clubrecord! Het oude clubrecord was pas drie jaar oud en stond op 2.20,07. Gefeliciteerd Tim. We mogen zeer tevreden terugkijken op afgelopen seizoen met de mini pupillen (sommigen zijn zelfs supermini, een jaar jonger dan de rest). Alle mini’s zijn dit seizoen weer boven zichzelf uitgestegen en het zou de trainers niks verbazen als we deze twee teams in september terugzien in de regiofinale! Voor nu is het duimen!

Meisjes pupillen C
Ons meidenteam wist met enorme voorsprong het ploegenklassement te winnen. Jalou zorgde voor de meeste punten met een knappe 4e plaats op de meerkamp, én werd winnares bij balwerpen met een afstand van 16,45 meter. Loulou is de snelste sprintster van de AVC meiden, haar 40 meter ging in 8,19 seconden. Marlin is onze kanjer op de 600 meter, want voor haar lag er een mooie zilveren medaille klaar aan de finish (2.27,03). Yfke kan ook uitstekend uit de voeten op deze lange afstand, want zij werd 6e in een tijd van 2.35,35. Isabel sprong wel 2,13 meter ver. Marlene haalde wel drie persoonlijke records! Op de 40 meter sprint (9,17 seconden), en ook bij verspringen en de 600 meter. En ook voor Emma was er een PR en wel op de 600 meter. Zij liep een tijd van 2.43,30

Jongens pupillen C
Onze topper Luke scoorde goed op alle onderdelen; een 1e plaats op ver, een 2e plaats op de sprint en een 2e plaats bij balwerpen. Hij moest in het eindklassement net zijn meerdere erkennen in de concurrent van AV Hylas, die een iets hoger puntentotaal had. Luke mocht een fraaie beker voor de tweede plaats mee naar Uitgeest nemen. Zijn vriendje Hugo was de tweede AVC’er. Hugo wierp de bal bijna 20 meter ver. Bij Jip ging de 600 meter erg goed, hij liep deze in 2.37,17. Dylan beleeft erg veel plezier aan atletiek, en de wedstrijden gaan hem steeds beter af. Dylan werd knap 7e bij balwerpen (15,25 meter, een PR!).

Meisjes pupillen B
Een wedstrijd met een super resultaat voor deze meisjes pupillen B met een clubrecord op de 4×40 meter estafette met een tijd van 27,34 seconden! Deze groep meiden heeft nu bij de meisjes pupillen C én de meisjes pupillen B het clubrecord, dankzij allemaal supersnelle sprintsters, scherpe wissels en zeker ook een hele goede sfeer onderling! Vandaag stond voor de meiden voor het eerst hoogspringen op het programma van een competitiewedstrijd, wat dit groepje leuk én spannend vond... En wat deden ze het fantastisch alle zes! Noa sprong 1,05m, Robyn en Elin 95 cm, Jasmijn Cecile en Sarah 85 cm. Robyn eindigde met kogelstoten als 4e van alle meisjes pupillen B met een afstand van 4,70 meter. De 1000 meter liep Robyn net onder de 4.30 minuten (9e plek), de 40 meter liep ze in 7,73 seconden. en door alle goede prestaties eindigde Robyn op de 8e plek op de meerkamp. Cecile zit dit seizoen voor het eerst op atletiek en doet alles al heel goed mee. In 8,15 seconden sprintte Cecile over de finishlijn en ook de 1000 meter liep Cecile lachend over de finish. Leuk dat er weer bij was deze wedstrijd Cecile! Jasmijn stootte de kogel wel 4,39 meter ver, sprintte de 40 meter in 7,80 seconden, en eindigde hiermee op een keurige 15e plaats in het eindklassement. Goed gedaan! Sara ging ook al zo goed met kogelstoten (net over de 4 meter), sprintte de 40 meter in 8,05 seconden en liep de 1000m ondanks dat ze héél nodig moest plassen in een mooie 4:35 minuten! Noa ging op de meerkamp met een gouden beker en met 3 PR's naar huis: met het hoogspringen, kogelstoten (5,16m) en op de 1000m (4:39 min)! En Noa liep de allersnelste tijd van de meisjes pupillen B op de sprint met 6,82 sec. Elin rende in 4:10 min naar een bronzen medaille op de 1000 meter, sprintte de 40 meter in 7,48 sec. en eindigde met de meerkamp op een mooie 7e plek!

Jongens pupillen B
En wéér een beker voor AVC! Liam behaalde de derde plaats op de meerkamp. Liam sprong wel 1,10 m hoog wat hem veel punten opleverde. En het was nota bene pas de eerste keer dat de jongens pupillen B gingen hoogspringen op een competitiewedstrijd. Djuri kan niet alleen heel goed voetballen, atletieken kan hij ook! Voor Djuri was er een 10e plaats op de meerkamp (6e bij het hoogspringen met 1,00 meter). Cian wist op de 4 meter sprint in de top-10 te eindigen in een tijd van 7,32 seconden. Tijn liep een uitstekende 1000 meter in 4.12,65 minuten. Kjell en Tijs zijn beresterk, zij stootten de 2 kg zware kogel wel 5,24 meter en 4,48 meter ver. Voor Sven was het de laatste AVC wedstrijd, hij gaat volgend seizoen op voetbal. Veel plezier Sven, we zullen je missen!

Meisjes pupillen A1
De A1 meiden begonnen deze dag weer met een estafette die foutloos verliep en waarin ze de 2e plaats behaalden in 41,75. Vervolgens naar het verspringen waar op een gladde baan toch super prestaties werden afgeleverd, PR’s voor Gigi, Heidi, Elin en Evi. Sophie was wat angstig voor uitglijden maar sprong toch nog heel dicht naar haar PR. Bij het sprinten was de zon goed doorgekomen en liepen de meiden uitstekend series. Bij het technisch moeilijke onderdeel kogelstoten hebben werden de laatste krachten aangesproken en ook hier werden PR's gebroken. Al met al een dag met uitstekende prestaties waarbij 2 meiden op alle de 3 onderdelen en 2 meiden op 2 onderdelen PRs hebben gezet.

Jongens pupillen A1
Een leuk groepje van zeven AVC’ers aan de start. Met de beste klassering op de driekamp voor Mats, hij werd 11e. Sam haalde een PR op de 60 meter sprint (10,06 seconden). Samuel heeft het kogelstoten goed onder de knie, want hij kwam wel tot 6,24 meter met die zware kogel (7e plaats). Ravi heeft wat last van een blessure, dus doet een beetje rustig aan. Wel goed dat je er was Ravi! Wout en Lars haalden allebei een PR op de 100 meter (4.19,41 minuten voor Wout en 4:34,38 voor Lars). En ook Noah moet het hebben van zijn favoriete onderdeel, de 1000 meter. Zo liep ook hij een mooi PR van 4:05,96 minuten.

Meisjes pupillen A2
Anna stond tot haar grote verbazing opeens in de halve finale bij de clubkampioenschappen tennis. Met zo’n goede klassering kon ze de tenniswedstrijd niet voorbij laten gaan, en moest ze helaas de atetiekwedstrijd laten schieten. We zijn eigenlijk heel benieuwd hoe het afgelopen is Anna? Maar gelukkig waren er nog vier meiden over die samen estafette konden lopen. Het estafetteteam met Bente, Amber, Weisje en Moira eindigde op een keurige derde plek. Amber werd zowel 5e bij het balwerpen (23,28 meter) als de 60 meter sprint (9,72 seconden). Voor haar een mooie 7e plaats op de meerkamp. Bente zat er vlák achter, op de 8e plek. Bente werd netjes 7e bij het verspringen (3,62 m). Weisje haalde heel knap persoonlijke records op wel 3 onderdelen (1000 meter, verspringen en balwerpen). En met Moira was het meidenteam weer compleet; complimentjes voor Moira met persoonlijke records op balwerpen en 60 meter sprint.

Jongens pupillen A2
We hadden deze dag een klein groepje A2 jongens pupillen die er met elkaar een gezellige dag van maakten tussen het wachten door, vooral met verschillende Fortnite dansjes en lekkere tussendoortjes...! Fabrice sprong een PR met verspringen van 3,59m en sprintte in 9,96 sec ook een PR op de 60 meter! Bandi wierp de bal naar 18,77m en haalde daarmee ook een PR binnen. Bandi is een echte lange afstandloper en liep de 1000 meter in 3,40 minuten (7e plek) in een nek aan nek race met Melle die nog aan het herstellen is van zijn achillesspeesblessure. Melle eindigde als 5e op de 1000 meter en haalde een PR met balwerpen (19,33m). Melle, Fabrice en Bandi eindigden dichtbij elkaar in het eindklassement op een 9e, 10e en 12e plaats. Noud kwam later op de wedstrijd aan, waardoor Noud het verspringen miste. Noud had vooral weer veel zin in de 1000 meter en kreeg het wéér voor elkaar om deze afstand onder de 4 minuten te lopen! Justin sprong net niet zijn PR met verspringen (2,63), 5 centimeter onder zijn record van vorige wedstrijd. Justin haalde wel twee mooie PR's op de 1000 meter en de 60 meter sprint!

De pupillentrainers zijn supertrots op alle mooie prestaties! Vanwege het slechte weer konden de twee wedstrijden in Amsterdam niet doorgaan. Deze wedstrijden zullen worden ingehaald op 29 juni. Het blijft daarom nog even spannend welke individuele atleten en welke ploegen zich geplaatst hebben voor de finale. Houd de website in de gaten!

Voor alle uitslagen, klik hier.
Voor ploegenklassementen en standen van de gehele pupillencompetitie, klik hier.

Met dank aan ploegleiders Sten, Lotte en René voor hun input bij dit artikel!

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven