Nieuws

Podiumplaatsen voor TDR Jeugd op het NK-junioren

door
Het was een spannend weekend voor de junioren van TDR tijdens het NK Junioren in Alphen aan de Rijn. De atleten behaalden, in de hitte, veel finaleplaatsen en als kers op de taart twee mooie podiumplekken.

Het weekend werd gestart met de series van de 800m. Jesse Scheltema pakte in een spannende race een plek in de finale van de jongens junioren B, waar hij de vierde plek opeiste met minimale afstand tot het podium. Scheltema liep een tijd van 2'02"40. Djoao Lobles had een finaleplek bemachtigd bij de jongens junioren A. Lobles domineerde de wedstrijd en won de gouden medaille met een tijd van 1'54"67. In dezelfde finale werd Joep Welsch achtste in een tijd van 2'03"79.

Bij de meisjes junioren A ging het er ook hard aan toe. Ilse Kamphuis behaalde een plek in de finale. Kamphuis werd vijfde in een race die werd beslist door een eindsprint. Haar tijd was 2'24"60. Febora Ridder liep in haar serie een tijd van 2'25"81, een paar seconde boven haar PR, en wist hiermee net niet de finale te bereiken.

Op de 400m maakt eerstejaars C-junior (!) Franka Holland door bij de meisjes junioren B met een PR van 1’02”27 tot de halve finale door te dringen. Een finaleplaats was nu nog te hoog gegrepen, maar van dit talent gaan we ongetwijfeld nog veel horen.

Scheltema behaalde, naast een finaleplek voor de 800m, ook een finaleplek voor de 1500m. Met de vorige wedstrijd nog in de benen wist Scheltema een zevende plek te bemachtigen in een tijd van 4'16"39. Noah Baltus behaalde, als B-junior, een finale plek bij de jongens junioren A. In een spannende eindsprint, waar de eerste drie mannen heel dicht bij elkaar liepen, behaalde Baltus brons in een tijd van 4'09"06. Koen Grandiek liep ook in de finale en werd twaalfde in een tijd van 4'26"34.

Eline Runderkamp liep in de finale van de meisjes junioren A. Runderkamp liep mee in de kopgroep en liep een spannende race. Runderkamp werd vierde met een persoonlijk record van 4'55"04. Ook de B junior Richelle Kanis liep mee met de meisjes junioren A. Met een negende plek liep ze wel elf seconde van haar PR af, Kanis liep in een tijd van 5'09"38.

Rob Nijssen liep de 3000m bij de jongens junioren B, hij werd dertiende met een klein PR van 9'23"43. Ook Duncan Steenbakker deed mee aan de lange afstanden. Steenbakker liep de 5000m bij de jongens junioren A en behaalde de vierde plek in deze zware race, met een tijd van 15'10"64.

Op de foto Duncan Steenbakker. De foto is gemaakt door zijn vader, Ronald Steenbakker.

De toekomststoel

15 april 2024
De Toekomststoel is een lege stoel die overal waar besluiten genomen worden de toekomst vertegenwoordigt. Steeds met de vraag:… Meer >

Bij alle wedstrijden heb je juryleden nodig; mensen die er voor zorgen dat de atleten hun wedstrijden kunnen doen. Een wedstrijd kan… Meer >

Op zondagmiddag 7 april was de boekpresentatie van Kees Rootjes. Veel AVC-leden kennen Kees, hij heeft jarenlang getraind bij ons, was… Meer >