Nieuws

CD junioren: CD Evening Games en kamp

01 juli 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
De CD junioren gingen vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni op kamp. Voordat het kamp begon deden ze gezamenlijk mee aan de CD Evening Games, een leuke baanwedstrijd bij AV Castricum. Dit was de vierde en tevens de finale wedstrijd.

Eerder dit seizoen weren er al drie wedstrijden geweest, op vrijdagavonden in de regio. De CD junioren doen een meerkamp van 15 onderdelen over vier avonden, de beste 11 prestaties tellen mee voor het eindklassement. Een aantal atleten (Lenneke, Sepp, Sem, Mike en Eline) hadden alle voorronden meegedaan. Sepp en Lenneke stonden er zelfs erg goed voor na drie wedstrijden, dat wil zeggen op prijzengeld. Want de nummers 1 tot en met 10 per categorie konden een heuse geldprijs winnen. En dat is best een aantrekkelijke aanvulling op het zakgeld.

De wedstrijd ging supergoed voor onze CD junioren! Julia is ons sprintkanon bij de meisjes junioren D. De sprintafstand was deze avond zelfs 150 meter. Julia was het allersnelste AVC meisje met een 11e plaats (150 m sprint in 23.33 seconden). Sanoë, die het hele seizoen voorzichtig is op de lange afstanden in verband met een blessure (die gelukkig inmiddels over is), liep een prachtig PR op de 600 meter (2.02,96 minuten). Eline mag heel trots zijn, want zij presteerde het om wel vier persoonlijke records te halen op de onderdelen. En superleuk Eline dat je er alle wedstrijden bij was.

Famke liep een strakke 600 meter, netjes onder de 2 minuten (1.56,10), goed voor een 11e plek op dat onderdeel. Hiermee was ze het snelste AVC meisje van de avond op dit onderdeel, een complimentje waard! Bo kan ook goed uit de voeten op de langere looponderdelen. Haar 600 meter ging in 2.03,10. Bente en Sophie eindigden de wedstrijd met beiden wel drie persoonlijke records op zak (150 meter, 600 meter en discus). Lisa liep een prima 600 meter in 2.14,20 minuten. Voor Lenneke was het een spannende avond, want zij stond na drie wedstrijden in de top-10. Kon zij dit vasthouden? De onderdelen gingen niet hélemaal zoals ze graag wilden, ze zakte daardoor een paar plaatsjes in het eindklassement. Maar we vinden dat Lenneke supertrots mag terugkijken op de vier avonden CD Evening Games waar ze toch maar mooi een 9e plek in het eindklassement wist te behalen!

Bij de meisjes C had Mathilda een geweldige derde en laatste poging bij verspringen, waarbij zij wel tot 4,45 meter kwam, een mooi persoonlijk record. Bernou sprong in haar 1e én 2e poging exact 4,00 meter ver, dat is pas knap! Voor Yara was het haar allereerste baanwedstrijd, want ze zit nog niet zo heel lang op atletiek. En het ging helemaal niet verkeerd, want op alle onderdelen liet Yara prima prestaties zien! Cynthia en Lisa zijn vooral lange afstandloopsters, en helaas zat dat onderdeel er nou niet bij deze wedstrijd. Maar Cynthia en Lisa deden natuurlijk gewoon alles lekker mee en hadden een hele leuke avond met de AVC meiden. Felien is herstellende van een scheenbeenblessure. Ondanks dat ze de laatste tijd daardoor weinig kon trainen, heeft ze toch mooi op drie onderdelen een persoonlijk record weten te behalen.

Bij de jongens D had Sepp een uitstekende uitgangspositie voor een podiumplek, na de eerste drie wedstrijden stond hij op de eerste plek in het klassement. Met vier onderdelen te gaan op de finalewedstrijd, bleef het natuurlijk wel spannend. Want alles moet goed gaan, en wat doet de concurrentie (waarvan de meesten een jaar ouder zijn)? Maar het ging supergoed, want Sepp sprong een enorm PR van 4,50 meter ver en liep een – voor zijn doen - snelle 150 meter sprint in 22,19 seconden. En als klap op de vuurpijl een 600 m in 1.48,70 (de 4e tijd dit jaar gelopen in heel Nederland door een D1 junior). Al met al meer dan genoeg voor een eerste plaats in het eindklassement. Trainingsmaatje Mike had ook alle vier de wedstrijden van deze CD Evening Games meegedaan. Supergoed, want Mike z’n favoriete onderdeel is eigenlijk de lange afstand. Op de CD Evening Games draaide hij echter z’n hand niet om voor hordenlopen, hoogspringen en speerwerpen. In het eindklassement eindigde Mike op een 13e plek. Én met een fraai PR op zak van wel 3,66 meter ver.

De jongens junioren C hadden een flinke uitdaging, polsstokhoogspringen was namelijk onderdeel van de meerkamp. En dat is een onderdeel wat natuurlijk niet zo vaak geoefend wordt. Geweldig dat onze Sem en Dean de uitdaging gewoon aangingen, en ruim over zichzelf heen sprongen! Sem haalde de 1,80 m hoog en Dean zelfs 1,90 m hoog.

Op de 600 meter liep Sem een mooie race, met zijn eindsprint kon hij zijn directe tegenstander nét voorblijven (1.48,83). Kai was de snelste AVC’er, dat kan haast ook niet anders want Kai traint sinds kort bij het TDR Jeugd scholenproject mee. Dean is nog niet zo lang geleden begonnen met atletiek, en had een mooie vuurdoop met polsstokhoogspringen en 150 meter. Zijn 150 meter ging in 21,59 seconden.

En toen de wedstrijd afgelopen was, en de prijsuitreiking voorbij, was het tijd voor KAMP! De CD junioren hadden inmiddels hun tenten opgezet, de ouders waren naar huis, dus het kamp kon van start. Natuurlijk hadden de junioren honger na de wedstrijd, dus in de kantine stonden heerlijke broodjes knakworst en krentenbollen klaar. Inmiddels was het laat, en donker. En hoe leuk en bijzonder is het om in het donker naar het strand te gaan. Met trainster Maria voorop, fietste het hele spul de Zeeweg af richting strand. Daar werd in het pikkedonker tikkertje gespeeld en vergesprongen in het zand (want iedereen had blijkbaar nog energie over). Terug bij AVC bleek Sten nog aan de bar na te zitten (hij was speaker tijdens de wedstrijd), en leuke dansmuziek bij zich te hebben. De junioren gingen dansen en feesten, tot het echt tijd was de tenten op te zoeken.

De C junioren hadden het erg warm in hun tentjes, en besloten te gaan slapen in de openlucht. De hoogspringmat was een heerlijk groot matras. De D-junioren sliepen inmiddels lekker rustig in hun tentjes.

Maria was al vroeg weer uit de veren, en kwam de junioren wakker maken voor het ontbijt. Na het ontbijt stond er een sportieve activiteit op het programma, namelijk bootcamp, verzorgd Pieter, een echte crossfit trainer. De junioren renden met boomstammen door het bos, deden burpees en nog veel meer. Pieter zette de junioren flink aan het werk. En dat in de hitte!

Terug bij AVC werd er wat verkoeling gezocht door middel van een koude douche, op badhanddoek op het grasveld om een beetje bij te bruinen, of in de steeplebak met water. Na de lunch hadden de trainers nóg een sportieve activiteit geregeld voor de junioren: namelijk het Outdoorpark in Alkmaar. In de auto op de heenweg werd nog flink gemopperd (‘waarom gaan we niet naar het strand of zwemmen’), maar o wat was het superleuk in Alkmaar! Met touwladders door het water, over obstakels heen, soms een plons in de sloot, en ook nog samenwerken om aan de overkant te komen. De junioren vonden het te gek! De witte sportkleding was niet meer wit, de schoenen waren niet meer droog. Maar dat gaf niet.

Bij terugkomst bij AVC was inmiddels het vuurtje van de barbecue aangestoken. Wel in de schaduw in de hoek van het veld, want daar was het tenminste nog een beetje koel. Gezellig aan een lange tafel genoot iedereen van stokbroodjes, rauwkost, hamburgers, worstje en saté (met dank aan Keurslager Mark van der Poel). Toby en Jeroen draaiden het vlees, de trainers die het hele kamp begeleid hadden mochten lekker uitrusten. Rond 20.00 uur keerden de junioren, trainers en kampcommissie moe maar voldaan naar huis, om lekker weer in hun eigen bed te slapen.

Voor alle uitslagen, klik hier.
Voor het totaalklassement over vier wedstrijden CD Evening Games, klik hier.

Voor veel kampfoto's van Dennis, klik hier.
Voor foto's van Bert Oudendijk, klik hier.

 

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven