Nieuws

Pupillenkamp - Wat een feest!

13 september 2019
www.avcastricum.nl
We kijken terug op een geslaagd AVC-kamp. Hoe kan het ook anders? Maar liefst 67 enthousiaste deelnemertjes hadden er al tijden naar uitgekeken. En wat hebben ze genoten! Het werd een kamp met veel lol en weinig slaap, met sportieve activiteiten en tijd om te chillen én een muzikaal intermezzo. Het voorspelde onstuimige kampweer viel bovendien alles mee. Het programma kon van start zoals gepland. Wel zo fijn, want de organisatie had veel buitenactiviteiten in petto voor de pupillen.

Vossenjacht
Nadat de tenten waren opgezet en de magen met een lunch waren gevuld, was het tijd voor een vossenjacht. In groepjes met verschillende starttijden en routes gingen de pupillen op zoek naar de “vossen” die zich heel goed hadden verstopt. Elke vos had een letter bij zich waarmee aan het eind een woord kon worden gevormd. Het is begrijpelijk dat de mevrouw in de kiosk bij Johanna’s hof niet gelijk als vos werd opgemerkt. En dat vreemde vrouwtje met die rollator dan? Wel jammer van die sportschoenen. De militair die zo’n goed camouflagepak had aangedaan dat hij bijna niet meer opviel. Lag daar nou een echte zwerver? Er waren veel twijfels, maar uiteindelijk hadden alle groepjes de juiste oplossing gevonden. Even bijkomen met wat lekkers. Ondertussen werd de kantine omgebouwd tot knutselatelier en verschenen er in de verte op het grasveld grote blauwe ballen.

Muzikaal intermezzo
Wat je al niet met een fitnessbal kan doen! Ja, ook drummen! Slechts een speciekuip met een fitnessbal, drumstokjes, een opzwepend muziekje en een enthousiaste instructeur waren nodig voor een geslaagde ritmische work-out. Voor klein én groot wel te verstaan. Zag ik daar trainers en hulpouders nou ook stiekem meedoen? Al naargelang de leeftijd van de pupillen werden de oefeningen steeds iets ingewikkelder. Het enige nadeel van deze work-out voor de ouders van de mini’s is misschien dat ze het melodietje van de “Gummybear song” weer in huis horen. Sorry daarvoor, dan weten jullie waar het vandaan komt.

Knutseltijd
Het middagprogramma was zeer afwisselend. Waar de ene groep muzikaal bezig was, was de andere groep aan het voetballen of in en rond de tenten aan het chillen. Links en rechts zoefden pupillen op skateboards voorbij. Het was een goed idee om die mee te nemen Hanke en Lucas! Knutselen was ook een optie. Niet elk kind wordt natuurlijk blij van knutselen. Maar de kinderen die er wel van hielden waren zeer geconcentreerd en serieus bezig met hun knutselwerk. Ik kan je verzekeren dat er hele mooie kunstwerken werden gemaakt! Ze werden allemaal opgehangen in de kantine als een fleurige, vrolijke slinger. Goh, de tijd ging opeens heel hard. Na de patatjes werden de mini’s alweer opgehaald. Voor de andere deelnemers was het kamp nog niet afgelopen.

Lasergamen
Lasergamen in het bos stond op het programma. Het blijft altijd leuk om in de schemer het bos in te gaan. Best spannend! Als afsluiter kon er na het lasergamen nog even worden gedanst in de kantine. Ook de popcornmachine was weer een succes. De kinderen vormden een keurige rij om een vers portie popcorn te bemachtigen. Daarna was het toch echt tijd om te gaan tandenpoetsen en te gaan slapen.

Een bonte ochtend
Op de zondagochtend zag de een er iets frisser uit dan de ander. Toch had iedereen er weer zin in en heerste er een vrolijke stemming tijdens het ontbijt om 7.30 uur. Waarschijnlijk had de ochtendgymnastiek van Sten daar ook aan bijgedragen. Het energiepijl was weer opgelopen bij de kinderen. Ze deden mee aan een hoogspringclinic van Alan, een estafettetraining van Francois of een partijtje knotshockey. En toen ging het toch echt hard regenen. De camping hebben we daarom overgeslagen. Onze Sten organiseerde daarop spontaan een bonte ochtend. Dank aan alle kinderen die een liedje zongen, een dansje deden, met bekertjes geluid maakten op de cupsong én aan de deelnemers van de polonaise! Wat een mooie afsluiter. Volgend jaar weer?

Grote dank gaat uit naar alle trainers, hulpouders, kampcommissie, “vossen” en iedereen die heeft meegewerkt om van dit kamp een groot succes te maken!

Nog even nagenieten?
Bekijk hier alle foto's!

Bekijk hier de filmpjes van de trommelworkshop
filmpje 1
filmpje 2
filmpje 3

Bekijk hier het filmpje van de muzikale afsluiting van het pupillenkamp
filmpje 4 

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven