Nieuws

Eerste kennismaking met junioren - "Junior bootcamp"

15 oktober 2017 door Sten van der Moer
Op 7 oktober was het dan eindelijk zover, de "Junior bootcamp". Deze dag stond al weken rood omcirkeld in de agenda’s van de A2 pupillen. Trainers Kasper, Hanke en Sten waren minstens net zo gespannen voor de bootcamp, want het is niet niks weten ze uit ervaring, dat junior worden.

De Junior bootcamp is een (als het aan de trainers ligt een terugkerende) dag waarbij de oudste pupillen kennis maken met de onderdelen en trainers van de junioren. Want balwerpen wordt ineens speerwerpen, ineens ga je hordelopen en gooi je met pannendeksels; discuswerpen. Voorheen werd alleen op de laatste pupillentraining voor de A2’ers een patatdiner verzorgd, maar aangezien de groep groter is geworden en de overgang soms best lastig is, hebben Hanke, Annette en Sten deze bootcamp opgezet.
 

De dag begon om 13:00 uur met een feestelijk ontvangst (aldus het draaiboek). Helaas had het de hele ochtend geregend en die trend zette zich helaas voort. Juniorentrainer en  Jeugdcoördinator Igor gaf de aftrap met de eerste ‘workshop’, waarbij het speerwerpen aan bod kwam. Vervolgens gingen de aanstaand junioren discuswerpen onder leiding van Hanke en Kasper. Ondertussen was Sten druk bezig in de keuken om een gezonde snack neer te zetten.

Gelukkig klaarde het buiten eindelijk wat op. Er was weer een nieuw gezicht op de baan verschenen; hoofdtrainster Maria ging de volgende workshop geven, het hordelopen. Maar zij wilde natuurlijk ook wel even weten wat voor vlees ze in de kuip had. Maria vertelde over hoe wedstrijden anders zijn bij de junioren en over de trainingen. De pupillentrainers hebben hun pupillen nog nooit zo lang naar iemand zien luisteren. Erg onder de indruk, gingen Hanke en Sten de andere workshop voorbereiden; het polsstokhoogspringen. Dit onderdeel wordt zeer weinig beoefend binnen de vereniging, maar Hanke is een van de atleten die de polsstok wel in handen durft te nemen en te vliegen op grote hoogte. Hij kon niet wachten om nieuwe junioren voor dit leuke onderdeel te enthousiasmeren.Voor de onderdelen hordelopen en polsstokhoogspringen werden de kinderen verdeeld onder Maria en Hanke. Maria deed verschillende ritmeoefeningen, helaas konden er geen echte hordes gebruikt worden aangezien de baan veel te glad was. Bij Hanke werd begonnen met polsstokverspringen in de zandbak. Vervolgens gingen de pupillen ook naar de echte polsstokhoogspringmat, waar een poging werd gedaan om een sprong te doen. Bij sommige kinderen zagen we lichte nervositeit, maar uiteindelijk heeft iedereen de sprong gewaagd. Natuurlijk werd er na een klein uurtje gewisseld van groep. In de pauze kwam looptrainer Richard poolshoogte nemen.

Rond een uur of vijf waren we klaar met de bootcamp en was het tijd om even te chillen. Maar eerst moest trainer Alan (de vader van Hanke) - die letterlijk om de hoek woont - even worden verrast met een verjaardagslied. Want Hanke was namelijk een beetje vergeten dat zijn vader jarig was toen hij de plannen voor het dagvullende programma van de Junior bootcamp maakte... Dus zo ging de hele groep over het fietspad, richting het huis van Alan om heel hard te zingen aan zijn voordeur.

Onze afgevaardigde van de jeugdcommissie - Annelies - was ondertussen aangekomen om te helpen bij het diner. Juniorentrainster Diana, de looptrainster, bleef gezellig mee eten. Rond half zes kwam Annelies als verlosser van onze stevige trek aan met een heerlijke schaal patat en lekkere snacks. Het patatdiner kon weer plaatsvinden. We hebben Hanke overigens op heterdaad betrapt op patatjes stelen bij Iris.

In de avond stond een leuke film op het programma. Geweldig was om te zien dat de kinderen binnen vijf minuten eruit waren welke film het zou worden, unaniem. In de pauze van de film, was er voor iedereen popcorn. Vermoeid maar zeer voldaan werden de ouders. Moe en voldaan gold ook voor Sten, Kasper en Hanke die vanaf 9.00 uur 's ochtends al in touw waren voor de reguliere pupillentraining.
 

We hopen dat de A2 pupillen een dag hebben gehad om nooit te vergeten! Wij zullen jullie in ieder geval nooit vergeten (Hanke heeft al tien keer gezegd dat hij jullie mist). Veel plezier bij Diana, Richard, Janine, Maria en Igor! En ook Toby gaat met jullie mee als trainer op de maandagavond.

Foto´s

Voor alle foto's van deze leuke dag, klik hier.

Bedankt Annelies voor het runnen van de keuken! Bedankt Annette voor het doen van de boodschapjes en communicatie van dit plan! Juniorentrainers bedankt voor jullie komst, zorg goed voor ze!

Sten, Hanke en Kasper

Geschreven door Sten van der Moer; geplaatst door Annette IJzer op 15 oktober 2017

 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven