Nieuws

Pupillen op Clubrecordjacht tijdens indoor Assendelft

13 oktober 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Het regende zaterdag 12 oktober indoor-clubrecords bij de pupillen in Assendelft! Maar liefst 9 prestaties waren clubrecord-waardig, waarvan de 40 meter-tijd van Noa niet alleen de pupillen B maar ook bij de pupillen A. Met de komst van een mooie indoor atletiekhal in de buurt en waar ook nog eens regelmatig wedstrijden georganiseerd worden, is het natuurlijk leuk voor onze jeugdatleten om mee te doen. Zo’n 16 pupillen en junioren CD van AV Castricum togen deze regenachtige zaterdag naar de droge en warme indoorhal van AV Lycurgus.

Bij de jongste mini pupillen gingen vier jongetjes van start op de meerkamp. Gabe mocht een prachtige bronzen medaille in ontvangst komen nemen. Het kogelstoten wist Gabe zelfs te winnen met een afstand van 5,38 meter. Deze enorme afstand was tevens goed voor een verbetering van het clubrecord bij de jongens mini pupillen. Dat gold ook voor de 40 meter sprint van Gabe, zijn tijd 7,82 seconden gaat in de boeken als nieuw clubrecord. Jent werd netjes 5e bij het verspringen, hij kwam tot 2,41 meter, een clubrecord! Abel en Obbo zijn nog maar net lid van AVC, en hadden wel zin in een indoorwedstrijd. Kogelstoten hadden zij dan ook nog nooit geoefend, maar dat mocht de pret niet drukken.

Bij de meisjes mini was het goud voor Julie, met een ruime voorsprong van bijna 300 punten op de nummer 2. Op alle drie de onderdelen van de meerkamp wist Julie het AVC clubrecord te verbeteren; haar 40 meter ging in 7,87 seconden, Julie sprong 2,65 meter ver en zij stootte de kogel naar 4,49 meter.

Bij de meisjes pupillen C waren het Samantha en Charlotte die van start gingen. Het kogelstoten lukte nog niet zo goed bij Samantha, maar dat ga je komende tijd oefenen nu je naar de B-pupillen gaat Samantha! De sprint ging des te beter, haar tijd van 7,53 seconden was goed voor de 2e plek. Charlotte sprong wel 2,56 meter ver, dat was bijna net zo ver als haar outdoor PR. Prima gedaan!

Liam mocht maar liefst twee clubrecords noteren; een afstand van 3,73 meter bij verspringen en een tijd van 6,94 seconden op de 40 meter sprint. Zijn prestaties waren goed voor een zilveren medaille op de meerkamp jongens pupillen B. Noa liep een supersnelle sprint in 6,67 seconden. Dit was niet alleen een clubrecord bij de meisjes pupillen B, maar ook bij de meisjes pupillen A! Voor Noa was er een tweede plek op de meerkamp.

Samuel en Noah gingen samen van start op de meerkamp bij de jongens A1 pupillen. Samuel haalde heel consequent drie 6e plaatsen op de drie onderdelen. Hij mocht een mooi PR op de 60 meter sprint noteren, van precies 10 seconden rond. Het favoriete onderdeel van Noah is de lange afstand. Toch had Noah wel zin in een leuke indoorwedstrijd. Ook Noah wist persoonlijke records te verbeteren in Assendelft, onder andere een worp van 5,20 meter bij kogelstoten.

Bij de meisjes A1 liet Maartje prima prestaties zien. Zo kwam de 2 kg zware kogel wel 6,09 meter ver. Imme (jongens A2) ging helemaal supergoed bij kogelstoten, hij kwam tot wel 7,31 meter, een 4e plek!

Bij de junioren CD waren Eline, Lenneke en Sepp naar Assendelft gekomen. Eline ging als eerste van start, op de 60 meter horden, een onderdeel waar zij zich graag op wil verbeteren en regelmatig op traint. Eline liet zich niet van de wijs brengen door twee keer een onderbreking van de startprocedure; haar start ging uiteindelijk super, en Eline noteerde een prima tijd van 12.52 seconden. Lenneke sprong 3,93 meter ver, en Sepp 3,92 meter. Een uurtje later won Sepp het kogelstoten met een afstand 7,59 meter.

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven