Nieuws

Junioren dobbelen om Sinterklaascadeautjes

25 november 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zo'n 30 AVC junioren beleefden samen met de trainsters Maria en Janine een feestelijke en gezellige avond. Het was namelijk weer tijd voor het legendarische 'AVC junioren Sinterklaas dobbelspel'.

Maria - getooid met Pietenmuts - en Janine hadden de avond goed voorbereid; ze hadden onder andere pepernoten, chocomel en komkommer ingekocht. Want er stond voor de junioren een gezellig feest gepland op zaterdagavond 23 november. Rond 19.00 uur waren zo'n 30 junioren aanwezig. Iedereen had drie cadeautjes met een totale waarde van vijf euro meegebracht. Dat waren dus bijna 100 cadeautjes op een enorme grote stapel. De trainers waren verheugd met deze grote opkomst.

Omdat de junioren nu eenmaal erg nieuwsgierig zijn, werden de mooi ingepakte cadeautjes op tafel afgedekt met een groot kleed. Toen kon het dobbelspel beginnen, met de volgende speciale spelregels: de eerste ronde mag je een cadeautje pakken als je een even getal gooit. Je legt het cadeautje onder je stoel. Daarna nog een rondje dobbelen, en mag je bij een oneven getal een cadeautje pakken, totdat de alle cadeautjes op zijn. Maar let op, de cadeautjes mogen niet geopend worden! Het spel gaat verder met een kaart pakken, en lezen wat er op staat (bijvoorbeeld 'je mag een cadeautje uitpakken' of 'schuif een stoel op'.)

Midden in het spel werd luid op de deur gebonkt en stormden twee Pieten het clubhuis binnen, ze smeten de pepernoten in het rond. Deze Pieten hadden overduidelijk geen zin in een Pietendiscussie, want ze waren niet zwart, ook geen roetveeg, maar oranje!

Voor de jongste D-junioren was dit allemaal totaal onverwacht; de oudere junioren hadden al eens eerder kennisgemaakt met dit malle stel. Zo hielpen de oranje Pieten met het gooien van de dobbelsteen. Uiteindelijk mochten de junioren alle cadeautjes uitpakken en ze konden onderling ruilen.

Het was een geweldig leuke avond, een tikkeltje chaotisch maar met een feestelijke sfeer. Iedereen heeft genoten van warme chocolademelk, pepernootjes en allerlei lekkers verzorgd door Janine en Maria. 

Bedankt Pieten, tot volgend jaar! 

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Op zondag 1 maart 2020 organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de vierde keer een hardloopcross. Dit sportieve… Meer >
 
www.avcastricum.nl
De voorbereidingen voor de Bevrijdingsvuurestafette die plaatsvindt op 4 en 5 mei zijn in volle gang! Er zijn nog enkele plaatsen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Om geplaatst te worden voor de crosscompetitie-finale moeten de jeugdatleten aan minimaal twee van de drie voorrondes meegedaan hebben,… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zaterdag 15 en zondag 16 februari vond het NK indoor U18/U20 plaats in de indooratletiekhal van het Omnisport in Apeldoorn. Een… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven