Nieuws

Cross Heerhugowaard - Vijf overwinningen voor AVC

02 december 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 30 november stond voor de AVC jeugd en hun trainers al heel lang in de agenda omcirceld: de eerste wedstrijd in de cross competitie van het winterseizoen 2019-2020.

De cross competitie bestaat uit drie voorronden. De beste individuele atleten en de beste verenigingsploegen na deze drie voorronden plaatsen zich voor de finale. De finale wordt op 7 maart georganiseerd door onze eigen vereniging op de terreinen van Camping Bakkum.

Deze eerste voorronde vond plaats bij AV Hera in Heerhugowaard. Het parcours op AV Hera liep rond de atletiekbaan. De atleten waren voor het publiek veel in beeld wat deze wedstrijd leuk maakte om naar te kijken. Het parcours was lastig door verschillende scherpe bochten en twee steile heuvels. Met totaal zo’n 86 jeugdatleten had AVC een mooie oranje deelname. Maar liefst 5 AVC atleten wisten in hun leeftijdscategorie de wedstrijd te winnen. De wedstrijd ging in de ochtend van start met de jongens junioren AB.

Jongens junioren AB
De jongens junioren A en B liepen samen een race over 3000m. Er werden aparte klassementen opgemaakt voor de A en de B junioren en een gezamenlijk AB ploegenklassement. De wedstrijd werd gedomineerd door de AVC junioren die trainen in de teams van trainers Guido Hartensveld en Eugène van Kruchten van TDR. Ze waren er duidelijk op uit om met een optimale individuele en ploeg klassering naar huis te gaan en dat lukte op overtuigende wijze. Bij de JA werd het podium gevuld met Duncan Steenbakker (1e in 10.34,53), Jesse Scheltema (2e) en Joep Welsch (3e). Verder waren er goede top-10 klasseringen voor Kick Castricum (5e) en Lars Thodé (9e).

De jongere B junioren (allemaal 1e jaars B) uit de TDR jeugdgroep weerden zich kranig in dit A junioren geweld, met top-10 plaatsen voor Toon van Vuuren (5e in 11.21,02), Milo Dekker (6e) Wesley Steenbakker (9e). Kai Deumers volgde als 13e.

In het teamklassement werden de TDR/AVC junioren AB met grote overmacht 1e.

Meisjes junioren AB
Evenals de jongens liepen de meisjes junioren A en B samen, met aparte klasseringen voor de A en de B junioren en een gezamenlijk AB ploegenklassement. Doordat het parcours door de organisatie onjuist werd aangegeven liepen zijn slechts 1750m i.p.v. de beoogde 2000m. Ook hier weer veel oranje shirts in de voorste. Top klasseringen bij de A meisjes waren weggelegd voor Richelle Kanis, die naar een relatief rustig begin een sterke opmars maakte in de 2e ronde om als 3e te finishen in 7.20,22. Zij maakte vooral indruk op de kleine heuveltjes waar ze zienderogen op haar concurrentes inliep. Achter Richelle kwam Femke Been moegestreden als 4e over de finish. Deze enigszins teleurstellende prestatie van Femke kon naderhand verklaard worden, doordat ’s middags bleek dat ze een flinke griep onder de leden had en de rest van de dag met koorts in bed heeft moeten doorbrengen.

Bij de meisjes B junioren startten 4 AVC/TDR atletes en hierbij viel zonder twijfel de beste dag prestatie te bewonderen. Iris de Wit is een talentvolle voetbalster die via het TDR scholieren talenten project deze zomer ook met atletiek is begonnen. Doordat ze in de selectie voetbalt kan ze slechts 1x/week op zondag bij TDR een looptraining doen en desondanks laat ze telkens zien dat ze een aanwinst is voor de atletiek. Vandaag was ze als erg jonge 1e jaars B juniore alle regionale A én B meisjes te snel af en won in 6.57,31 dankzij een gedurfd en aanvallend gelopen wedstrijd. Inmiddels heeft Iris besloten om een klein stapje terug te maken bij het voetballen en over te gaan naar het 2e team, waardoor ze nu een extra TDR training op dinsdag kan gaan doen. Achter haar kwamen nog 3 AVC/TDR meisjes B in de top-10 over de finish. Juul Schuit werd 5e, zij maakt een heel goede progressie door en krijgt als oorspronkelijk 400m loopster steeds meer plezier in de langere afstanden. Ze zal ongetwijfeld volgens jaar goede een 800m gaat lopen op de baan. Daarnaast kwamen Pipp Pauzenga als 7e en Yoni Bas als 9e over de finish.

Ook hier werden de TDR/AVC meiden junioren AB met grote overmacht 1e in het ploegenklassement

Jongens junioren C
In een groot veld van 29 C junioren stond 4 AVC jeugdatleten aan de start. Sem Verkaart (trainend bij TDR Jeugd) liep een erg goede aanvallende race over 2500m en kwam als 4e in 9.43,21 over de meet. Owen Prins, Sven Schilder en Joppe van der Eyden zijn alle drie nog niet zo lang geleden met atletiek begonnen, het crossen is zelfs nog helemaal nieuw voor hen. Owen eindigde netjes op de 14e plek, op de voet gevolgd door Sven op de 16e plek. De favoriete onderdelen van Joppe zijn sprinten en hordenlopen, de langere afstanden zijn wat lastiger voor hem. Heel relaxed en ontspannen liep Joppe de 2500 meter uit, zijn doel – een leuke middag met z’n trainingsmaatjes – was behaald.

Mooi dat de jongens junioren C – met lopers uit TDR Jeugd en uit de reguliere AVC trainingsgroep - zo met elkaar op een keurige 3e plaats in het ploegenklassement eindigden.

Meisjes junioren C
Vooraf werd al rekening gehouden met een sterk optreden van de AVC/TDR atletes bij de meisjes junioren C, die een wedstrijd over 2000m kregen voorgeschoteld. Met trainer Eugene van Kruchten was een mooi tactisch plan gesmeed om allereerst weer een sterke team prestatie neer te zetten en daarnaast individueel hoog te eindigen. Direct vanaf de start namen Sien van Vuuren, Marlotte Vliese en Franka Holland gezamenlijk het initiatief in handen door resoluut zoals afgesproken de kop te nemen en samenwerkend de concurrentie goed dwars te zitten. De jonge meiden deden dit perfect, werkten goed samen en communiceerden samen uitstekend. Toen een van de tegenstandsters probeerde te counteren, reageerde Sien van Vuuren perfect door in eerste instantie mee te gaan en daarna een niet te volgen versnelling te plaatsen waardoor ze soeverein als 1e in 7,45.12 over de meet kwam met niet minder dan 13 seconden voorsprong. Verdere top-10 plaatsen voor AVC/TDR atletes waren er voor Marlotte (4e) en Franka (5e).

Iris Kleverlaan uit de reguliere AVC trainingsgroep kon heel goed uit de voeten op het parcours met de vele scherpe bochten. Als een duveltje uit een doosje liet zij met haar 7e plaats het grootste deel van de 36 atletes achter zich, en toonde aan dat ze in de toekomst ook een aanwinst voor TDR zou kunnen zijn. De plaatsen 17,18,19 en 20 werden ook bezet door AVC atletes, respectievelijk Lenneke Pettinga, Cynthia de Wilde, Britt Duinmeijer en Bo de Wilde. Cynthia en Britt trainen bij TDR Jeugd. Lenneke had zo haar eigen tactiek om de concurrentie af te schrikken; ze had spikepuntjes van wel 12 mm onder haar spikes gedraaid. En Bo heeft als eerstejaars C juniores uit de reguliere AVC trainingsgroep meer dan uitstekend gepresteerd. Op de 24e plaats volgde Famke Nijssen. Gevolgd door onze hordenloopster Eline Booms op de 30e positie. Lisa Thomson en Bente Montezinos Mul doen altijd goed hun best tijdens de looptrainingen en zijn áltijd aanwezig bij de competitie wedstrijden. Ze liepen de wedstrijd keurig uit, en eindigden op de 33e en 35e plaats. Met Thyrza Joy Cornet, sinds kort met atletiek gestart via het TDR Jeugd scholierenplan, was het team meisjes junioren C weer compleet.

De looptrainers Eugène, Toby, Diana Janine zijn er supertrots op dat er namens AVC maar liefst 13 gemotiveerde en leuke meiden aan de start stonden; we zijn hiermee de vereniging met veruit de grootste groep deelneemsters in een leeftijdscategorie waar anderen vaak afhaken. Jullie zijn geweldig meiden! Het is met de zeer goede klasseringen van met name Sien, Marlotte en Franka van AVC/TDR Jeugd duidelijk dat ook hier in het ploegenklassement de concurrentie zeer ver achterbleef.

Jongens junioren D2
Sepp Schulte liep in een kopgroepje van 3 jongens. In de laatste 300 meter wist hij de andere twee atleten in de verwarring van de scherpe bochten en een op het juiste moment ingezette eindsprint van zich af te schudden. Sepp finishte zijn 2000 meter in 7.35,47 Gefeliciteerd met je eerste plaats Sepp! Zijn trainingsmaatje Mike Osendarp kwam netjes in de middenmoot binnen, op de 16e plek. Lasse Opdam vindt het moeilijk kiezen tussen voetbal en atletiek, want beide sporten kan hij goed. Voor Lasse was er een prima 18e plek op deze cross. Thierry Limburg-Zwaneveld had nog nooit meegedaan aan een crosswedstrijd, omdat hij nog niet zo lang op atletiek zit. Hij bekende van te voren dat hij er best een beetje tegenop zag. De instructie die hij meekreeg was om vooral niet te hard te starten, en pas de tweede ronde te versnellen. Het resultaat: een prima klassering (22e) en een tevreden trainer en atleet. Ilmar Schramp is er altijd bij voor zijn ploeg, hij loopt zijn eigen wedstrijd en laat zich niet gek maken. Ilmar eindigde als 26e.

De jongens junioren D2 zijn op een nette 3e plaats in het ploegenklassement geëindigd.

Jongens junioren D1
Bandi Leijen was de beste AVC’er, hij werd 14e in een tijd van 9.11,56. Imme de Reuver liep een sterke race, en wist beslag te leggen op de 18e plaats, heel knap in een veld van ruim 35 atleten. De vrienden Fabrice Groot en Geert Beukers finishten de wedstrijd over 2000 meter samen, de 23e en 24e plek waren voor hen. Jack Driessen heeft nog niet zoveel ervaring met crossen, maar het ging hem supergoed af (27e). Koen Spelbos (28e) had was last van zijn enkel; de volgende cross gaat vast stukken beter Koen! Luuk Reurts was natuurlijk ook van de partij in het team jongens junioren D1, hij eindigde als 30e. Met Raoul de Wilde was de hele ploeg jongens - die nu voor het eerst bij de junioren uitkomen - weer compleet.

Meisjes junioren D1
Bente Denneman en Amber Ahannach verdedigden de eer van AVC. Amber ging geweldig stoer en dapper van start, ze was de eerste atlete die de scherpe bocht na de start rondde! Deze snelle sprint moest ze helaas bekopen verderop in de race; uiteindelijk wist onze sprintster als 26e te eindigen in het klassement. Bente eindigde als 22e, haar 1500 meter ging in 7.12,06.

Jongens mini pupillen
We hebben een topteam mini-jongens! Zes kanjers gingen over de heuveltjes in Heerhugowaard. Met een fantastisch resultaat, want Manuel Berro Mateo snelde als eerste over de finish! Zijn tijd op de 600meter was 2.49,12. Jent de Reuver eindigde als 5e en Tom de Ruijter als 6e. Maxwell Berroa Mateo, Sebastiaan Engel en Obbo de Groot zijn nog supermini’s; ze zijn namelijk een jaar jonger dan de rest. Hoe stoer is het dan om tóch gewoon lekker mee te doen aan de crosswedstrijdjes en vlieguren te maken. Hún jaar komt volgend jaar. Vandaag werd Maxwell als keurig 7e en Sebastiaan eindigde op de 12e plaats. Obbo ging af en toe even lekker een stukje wandelen om te genieten van het mooie parcours, dat is helemaal niet erg als je nog een 5-jarige supermini bent. Uiteindelijk finishte Obbo as 13e. Deze jongens staan op een 1e plaats in het ploegenklassement na 1 wedstrijd.

Jongens pupillen C
De jongens pupillen C liepen een afstand van 1000 meter. Gabe de Groot was de eerste AVC’er, hij deed er 4.51,37 over, en dat is echt wel sneller dan een gemiddelde kilometertijd van een menig volwassene op een duurloopje. Voor Camille Klein was het zijn eerste crosswedstrijd, hij werd 23e. Joris le Mair verkocht maar liefst 73 lootjes voor de Grote Clubactie! Maar hardlopen kan hij ook, hij eindigde op de 26e plek. Abel Wit is nog maar een paar maandjes lid van AVC, en hij gaat steeds mooier hardlopen. Abel eindigde op een 27e plaats.

Meisjes pupillen C
Hier zien de trainers een heel mooi finaleploegje ontstaan. Want wat gebeurde er? Twee AVC meiden zaten in een mooi kopgroepje en wisselden omstebeurt van positie. Sanne Nederlof, nog maar nét lid van AVC ging als een speer naar de 2e plek (in 4.49,09). Fae Tuijn zat er nog geen tiende seconde achter op de 3e plaats. En dan te bedenken dat onze grootste troef Fay Bergfeld een Sinterklaasfeest had en daardoor deze wedstrijd afwezig was. Roos Bekker zorgde vandaag voor de punten door als 9e te eindigen. Nienke had het wat zwaar onderweg, maar aangemoedigd door haar moeder liep ze dapper door en eindigde als 18e.

Met elkaar eindigden deze meiden pupillen C op een dik verdiende eerste plaats in het ploegenklassement.

Jongens pupillen B
Trainster Judith had een leuk ploegje van wel zes jongens pupillen B. Van te voren werd nog even extra goed het parcours met de heuveltjes verkend, waarna de jongens helemaal klaar waren voor hun cross. Jip de Ruijter was als eerste binnen, hij liep zijn 1000 meter in 4.29,02 en eindigde uitstekend als 12e. Dex Zonneveld en Luke Feeke volgden als 21e en 22e. Vinn Schilder vindt de wedstrijden nog een beetje spannend. Maar dat was nergens voor nodig, want het ging supergoed. Vinn eindigde keurig als 24e van de wel 42 lopers. Sven Hoornsman volgde op de 34e plek en Dylan l’Abee eindigde als 38e.

Meisjes pupillen B
Zes leuke meiden zitten er in team meisjes pupillen B. Yfke Hoffschult was de snelste van het hele stel, haar 1000 meter ging in 4.50,02 (13e plaats). Jalou Leek - dapper in haar korte broek -  eindigde als 20e. Emma Thomson maakt opvallend goede progressie, ze eindigde op de 22e plek van de bijna 40 atletes. Ilse de Waard volgde als 26e en Linn Bekker als 34e. Famke Mors zwaaide onderweg even gezellig naar Annette die onder aan de heuvel met haar fotocamera klaar stond, en liep blij de wedstrijd uit (35e).

De meisjes pupillen B eindigden als 5e team in het ploegenklassement, en de verwachting is dat dit zeker nog wel wat kan stijgen omdat er een aantal meisjes afwezig waren in verband met Sint-festiviteiten. De trainers verheugen zich nu al op de volgende cross.

Jongens pupillen A1
Een team van vier jongens, die eigenlijk alle vier snelle sprinters zijn. Maar ze lieten zich niet kennen, en deden natuurlijk mee aan de cross wedstrijd. Cian McGlone was als eerste AVC’er binnen op de 22e plek (4.31,50). Op de voet gevolgd door Milan Ansari als 24e. Liam Verduin – afgelopen zomer een van de snelste sprinters tijdens de competitiefinale – eindigde als 33e. En Kjell Oudegeest als 35e.

Meisjes pupillen A1
Jasmijn Kloek heeft wel zin in weer een finale. Als een speer ging ze over de heuveltjes, en wist als 13e te finishen in 4.37,50 (1000 meter). Sara de Waard volgde op de 19e plek. Cecile Stam ging voorzichtig de glibberig en modderig geworden heuveltjes af, en zorgde er zo voor niet uit te glijden. Met lange benen en grote passen ging ze over de rest van het parcours, en werd 29e.

Jongens pupillen A2
Vier jongens die binnen vier seconden van elkaar eindigden, dat is pas teamwork! Jari Knaapen ging resoluut voorop van de AVC’ers, terwijl hij daar in de ochtend nog heel anders over dacht (zóóó spannend, een wedstrijd). Als 16e kwam hij over de meet, zijn tijd 4.15,59. Wout Wieringa werd 17e, op de voet gevolgd door Noah Beentjes. Noah heeft zich als doel gesteld de finale te halen; met zijn 18e plaats van de 43 atleten lijkt dat voorlopig wel goed te zitten. Samuel Möhlmann finishte netjes als 22e.

Meisjes pupillen A2
De laatste groep die van start ging waren de meisjes pupillen A2. Gigi Martens zorgde voor een prachtige top-10 klassering, ze werd 7e in 4.16,56 op de 1000 meter. Elles Neeft is in de zomer met atletiek begonnen, en dit was haar eerste cross (25e). Maartje Wit en Elin Binkhorst zijn meer van de technische atletiekonderdelen, maar crossen hoort er nu eenmaal bij vinden ze. Wat een goede mentaliteit meiden! Maartje werd 39e en Elin 42e.

De aanwezige trainers Eugène, Toby, Janine, Sten, Hanke, Lucas, Kasper, Judith en Isa zijn supertrots op alle mooie resultaten. Zij bedanken alle atleten voor hun inzet en kijken vol verwachting uit naar de volgende cross op 11 januari in Obdam.

Uitslagen
Voor alle uitslagen, klassementen en ploegenklassementen, klik hier.

Foto's
Voor alle foto’s van Dennis (junioren) klik hier.
Voor alle foto’s van Annette (CD junioren) klik hier.
Voor alle foto's van Annette (pupillen) klik hier.

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven