Nieuws

Medailles en clubrecords tijdens Triple Indoor atletiekgala Alkmaar

20 december 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 14 december was de wielerbaan van het Sportpaleis in Alkmaar voor een dagje omgetoverd tot atletiekstadion. Hier vond het jaarlijkse Triple Indoor Gala plaats, een indooratletiekwedstrijd voor pupillen, junioren, senioren en masters. Met dit jaar weer mooie clubrecords, medailles voor onze pupillen en de atleten uit 400/800 meter-groep van trainer Eugène van Kruchten die voor één keer met elkaar ingeschreven hadden voor kogelstoten.

Pupillen
Voor de pupillen en trainers Hanke, Sten, Lucas en Isa stond de dag in het teken van een meerkamp, met voor de allerjongsten onderdelen als hoogspringen en kogelstoten die zij nog niet zo vaak geoefend hebben. Jent de Reuver ging er bij de jongens mini met een zilveren medaille vandoor op de meerkamp. Zijn 40 meter sprint ging in 8,29 seconden (2e plaats) en ook bij het hoogspringen werd Jent 2e (0,80 m hoog – en clubrecord). Als klap op de vuurpijl liep Jent de afsluitende 600 meter in 2:51,40 minuten, wat een flinke verbetering van zijn eigen clubrecord betekende!

Fae Tuijn is een sterke meerkampster, dan hebben we al gezien tijdens de zomercompetitie. En zo ook in Alkmaar was er goud voor Fae op de meerkamp. Haar vader kon het bijna niet geloven vanaf de tribune, maar Fae had een enorme stoot met kogelstoten van wel 7,02 meter. Deze gaat de boeken in als clubrecord! Fay Bergfeld mocht bij de meisjes pupillen C op het podium komen voor de zilveren medaille op de meerkamp. En Fay liep een ijzersterke 600 meter over de wielerbaan, in 2:27,21 minuten, een PR én een gouden medaille! Julie Popot had een prima 40 meter sprint, in 8,13 seconden (6e plaats). Haar zus Noa werd 2e op de 60 meter sprint (9,53 seconden). Hoogspringen en kogelstoten gingen ook prima, waardoor Noa op een 4e plaats in het klassement eindigde.

Bij de oudere pupillen liet Liam Verduin (A1 pupil) een prima 60 meter sprint zien. Zijn tijd was 10,05 seconden. Noah Beentjes en Samuel Möhlmann waren van de partij in de categorie jongens pupillen A2. Noah liep een geweldige 1000 meter, winst in de serie en voor het eerste onder de 4 minuten! Zijn tijd was 3:55,34 minuten. Samuel is ook een echte meerkamper. In zijn eerste poging stootte Samuel de 2 kg zware kogel naar 6,49 meter en werd daarmee 10e.

Junioren
Lenneke Pettinga liep bij de meisjes junioren C1 een keurige 800 meter in 2:58,84 (5e plaats). Later in de middag ging zijn nog hoogspringen, en kwam tot 1,30 meter hoog.

Sepp Schulte kwam bij de jongens junioren D2 tweemaal in actie. Sepp sprong 1,45 meter hoog en stootte de kogel naar 8,03 meter. Imme de Reuver ging ook hoogspringen, bij de jongens junioren D1. Hij sprong een geweldig PR van 1,30 meter hoog. Eerder op de dag ging Imme al van start op het moeilijke onderdeel hordenlopen. Imme heeft de smaak te pakken op dit onderdeel, en finishte zijn 60 meter horden tevreden in 12,74 seconden.

Senioren en masters
Manouk Rodenburg en Annette IJzer kwamen uit op de 60 meter sprint. Voor Manouk was het haar eerste indoorwedstrijd. Normaal loopt zij graag een 400 meter, en wilde deze korte sprintafstand ook wel eens proberen. Haar doel – onder de 10 seconden eindigen – heeft ze ruimschoots gehaald. De eindtijd voor Manouk was 9,22 seconden (dames senioren). Annette finishte in 10,24 seconden bij de dames masters.

Frank Stam - die een drukke dag had om de clubrecords in de gaten te houden voor AVC - kwam uit op de het onderdeel kogelstoten. Hij was één van de eerste AVC atleten die zich inschreef. Trainingsmaatjes Guus Burger en Aris Lubbers konden niet achterblijven. Frank had in zijn jonge jaren de kogel wel eens ter hand gehad, Guus heeft de spierballen en Aris de ervaring. Deze heren trainen in de trainingsgroep van Eugène van Kruchten, en doen de rest van het jaar alleen maar aan hardlopen/sprinten. De voorpret voor de heren groeide naarmate de wedstrijd dichterbij kwam; Aris ging spinazie eten, Frank regelde een clinic bij trainer Alan Pijlman, en Guus deed extra krachttraining.

Ondertussen leek het Annette gezellig om ook te gaan kogelstoten en kreeg Manouk Rodenburg en Judith Meijer met zich mee. Manouk maakte dankbaar gebruik van de clinic van Alan en Judith maakte zich niet zo druk; zij vond dat ze genoeg kogelstootervaring had opgedaan in haar DEM tijd. Judith schroomde bovendien niet om tijdens de wedstrijd iedereen te filmen met haar telefoon (inclusief de concurrentie), de filmpjes uitgebreid te analyseren en de atleten luid en duidelijk te voorzien van commentaar en verbeterpunten.

Bij de heren was het Aris die de verste stoot had van alle AVC’ers. Hij kwam tot 10,16 meter. Maar zijn kogel was natuurlijk qua gewicht aangepast aan zijn leeftijdscategorie (heren masters 60-65). Bij de drie AVC dames was het Judith die het verste kwam, wel 8,39 meter. Dit betekende tevens een prachtig AVC clubrecord in de categorie dames masters 40-45.

De deelnemende senioren en masters konden uitgebreid napraten in restaurant Portofino in Alkmaar, waar zij 's avonds met elkaar uit eten gingen.

Voor alle uitslagen van deze leuke wedstrijddag, klik hier.

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Looptrainer Wim Noom heeft, voordat de lockdown begon, iedere zaterdagochtend om half negen vanaf het clubhuis foto’s gemaakt. Dit… Meer >
 
www.avcastricum.nl
De pupillentrainers schreven een ingezonden brief aan de pupillen, hun ouders en alle andere AVC'ers: "We hadden onze… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Na de pupillen en de junioren is er nu ook groen licht gegeven om de trainingen voor atleten van 18 jaar en ouder (senioren en masters)… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Tijdens de persconferentie van 6 mei is bekend geworden, dat vanaf 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven