Nieuws

Crossen over strobalen in Obdam

13 januari 2020 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 11 januari kwamen weer veel AVC jeugdatleten in actie bij de 2e wedstrijd van de regionale cross competitie in Obdam. Veel atleten kwamen met een duidelijk doel: zich nu al individueel en als AVC team plaatsen voor de finale op 7 maart op de camping in Bakkum. Door recente ziekte perikelen waren helaas een aantal AVC juniorenploegen verzwakt, omdat een aantal top finishers van de 1e wedstrijd nog niet fit genoeg waren om te starten, waaronder Iris de Wit (toen 1e bij de B meisjes), Sien van Vuuren (toen 1e bij de C meisjes) Marlotte Vliese (toen 4e bij de C meisjes) en Milo Dekker (toen 6e bij de B jongens). Voor hen wordt de 3e wedstrijd in Grootebroek op 8 februari dus erg belangrijk omdat dit de laatste kans zal zijn om zich voor de finale te plaatsen.

De pupillenteams daarentegen waren topfit en compleet. Met mooie klasseringen in de individuele klassementen en ploegenklassementen lijkt een groot deel van de (finale)kaarten nu al geschud.

Op deze frisse en winderige zaterdag streden zo’n 600 atleten uit de regio op een parcours met gras, een zandbak, sintel en een hier en daar wat strobalen. Het parcours was uitgezet op en rondom een paar sportvelden, en daardoor voor de aanwezige ouders en trainers goed overzichtelijk.

Jongens junioren AB
De jongens junioren A liepen een race over 4000 meter. In tegenstelling tot de 1e competitie wedstrijd in Heerhugowaard van 30 november maakten de AVC junioren die trainen in de teams van trainers Guido Hartensveld, Louis Dam en Eugène van Kruchten van TDR er dit keer geen boemelrace van. Ze vochten een aantrekkelijke onderlinge strijd uit, waarin de posities regelmatig wisselden. Koploper Djoao Lobles van Noordkop was niet bij te benen, maar niet ver daarachter kleurde het fel oranje. Door een zeer sterke laatste ronde wist Duncan Steenbakker (2e in 13.18 minuten) Jesse Scheltema (3e in 13.26) nog te achterhalen. Daarachter werd een lichtelijk zieke Joep Welsch 5e in 13.57 en Kick Castricum completeerde als 6e (13.50) het AVC kwartet, dat soeverein en met grote overmacht met de dagprijs bij de jongens junioren AB aan de haal ging.

De strijd bij de jongere B junioren was minder overzichtelijk doordat ze hun 4000 meter samen liepen met de A junioren. Nadat iedereen gefinisht was werd duidelijk dat ook hier de AVC’ers uit de TDR jeugdgroep vlak bij elkaar mooie top-10 plaatsen hadden gerealiseerd: Toon van Vuuren 5e in 15.02 minuten, Wesley Steenbakker 6e in 15.15, Kai Deumers 7e in 15.19 en Rowan Dekker 8e 15.24. De opvolgers van de A junioren staan klaar om in de toekomst de ploegen hegemonie bij de jongens AB voort te zetten.

Meisjes junioren AB
Evenals de jongens liepen de 5 meisjes junioren A en de 11 meisjes junioren B hun 2500m samen, met aparte klasseringen voor de A en de B junioren en een gezamenlijk AB ploegenklassement. De A en B meisjes waren goed aan elkaar gewaagd en de 1e twee plaatsen werden uiteindelijk ingenomen door de jongere B meisjes. Vlak daarachter streden de AVC/TDR meisjes junioren A Femke Been en Richelle Kanis voor de ereplaatsen bij de A meisjes. Het grootste deel van de race deden ze dit goed samenwerkend en dicht bij elkaar en in de laatste halve ronde plaatste Femke een sterke versnelling om daarna als 1e A juniore door de finish te komen in 10.08, terwijl Richelle wederom een sterk optreden bekroonde met een 3e plaats in 10.17.

Een half minuutje daarachter werd Juul Schuit prima 4e bij de meisjes B junioren in 10.48, waarmee ze niet alleen haar eigen finale plaats veilig stelde, maar ook voor de broodnodige punten zorgde (samen met Femke en Richelle) voor de 1e plaats voor AVC in het meisjes AB ploegen klassement. Hierdoor kan Juul de komende weken de langere (cross) afstanden even vergeten en zich goed gaan focussen op de indoor wedstrijden in Dortmund en Apeldoorn (NK). Pipp Pauzenga tenslotte werd 7e in 11.30.

Jongens junioren C
In een groot veld van 29 C junioren stond 4 AVC atleten aan de start. Sem Verkaart (trainend bij TDR Jeugd) liep wederom een sterke race over 3000 meter en werd net als in Heerhugowaard 4e in 11.17 minuten. Owen Prins wil dolgraag naar de finale, hij werd in Obdam 15e van de 29 deelnemers. Alec Deumers heeft hetzelfde hardlooptalent als zijn broer Kai. Alec eindigde netjes op de 19e plek. Liam Hoevers - nog niet helemaal in topconditie vlak na zijn gebroken arm - eindigde vlak achter Alec als 20e. De pechvogels van de dag waren Joppe van der Eyden en Sven Schilder; Joppe moest uitstappen vanwege een onderweg verzwikte enkel en Sven wilde heel graag lopen maar lag met griep in bed. We hopen dat jullie er de derde wedstrijd weer bij zijn!

De jongens junioren C – met lopers uit TDR Jeugd en uit de reguliere AVC trainingsgroep - haalden met elkaar een 5e plaats in het ploegenklassement.

Meisjes junioren C
De door ziekte ernstig verzwakte AVC/TDR meisjes C ploeg, zonder Sien van Vuuren en Marlotte Vliese en met een nog lang niet 100% fitte Franka Holland in de gelederen zorgde voor een aangename verrassing voor coach Eugene van Kruchten. Zij stroopten samen de mouwen op en wisten dapper strijdend alsnog het meisjes C ploegen klassement te winnen. Verantwoordelijk hiervoor waren Franka Holland (8e in 9.01) en Britt Duinmeijer, die een sterke progressie liet zien ten opzichte van de vorige wedstrijd (12e in 9.25). Het grootste lichtpunt tijdens deze race over 2000m was echter het lopen van onze de 1e jaars C-juniore Iris Kleverlaan. Sinds haar goede wedstrijd in Heerhugowaard (7e) traint ze 1x per week mee met de TDR jeugd groep en de gevolgen beginnen nu al zichtbaar te worden. Na de wedstrijd vertelde ze het volgende: “Ik moest van Eugene bij Franka in de buurt blijven, maar halverwege ging het zó lekker dat ik dacht dat ik best wel voorbij Franka kon gaan”. Dat deed ze dan ook zonder enige schroom en ze liep in haar mooie en soepele loopstijl naar het podium: 3e in 8.36 minuten. Dit is een grote vooruitgang vergeleken met de vorige wedstrijd. Onmiddellijk na de wedstrijd werd ze door trainer Eugene van Kruchten beloond met de mededeling dat ze vanaf nu welkom is om 2x per week met de TDR jeugdgroep mee te trainen.

De plaatsen 17,18,19 werden ook bezet door AVC atletes, respectievelijk Famke Nijssen, Bo de Wilde en Cynthia Huis in ’t Veld. Famke en Bo hebben als eerstejaars C juniores uit de reguliere AVC trainingsgroep meer dan uitstekend gepresteerd. Op de 25e plaats volgde onze hordeloopster Eline Booms. Lisa Thomson is heel erg in haar nopjes met haar nieuwe looptrainer Kees Vrolijk op maandagavond; Lisa eindigde vandaag als 29e in het klassement.

Jongens junioren D2
De race van de jongens junioren D ging over 2000 meter, totaal 1 grote ronde en twee kleine ronden. Sepp Schulte liet zich in de eerste ronde niet gek maken, in de laatste ronde werkte hij zich naar voren tot een prachtige 2e plaats in een tijd van 8.08 minuten. Goed gedaan Sepp! De finale is in the pocket. Voor Lasse Obdam was er een prima 17e plek op deze cross. Thierry Limburg-Zwaneveld had bij vertrek vanaf de Brink nog niet heel veel zin om te lopen, maar gelukkig liet hij er geen gras over groeien in Obdam. Thierry eindigde als 18e. Mike Osendarp was nog maar net opgeknapt van een flinke griep, en nog niet op oorlogssterkte. Hij eindigde als 24e. Ilmar Schramp had zo z’n eigen tactiek; hij verscheen in Obdam met hele gave splinternieuwe knaloranje spikes. Deze spikes gaven hem vleugels in de modderige bochten, en brachten Ilmar naar een 27e plaats in het klassement.

De jongens junioren D2 zijn wederom op een uitstekende 3e plaats in het ploegenklassement geëindigd, waarmee de finaleplek als ploeg nog steeds binnen handbereik lijkt.

Jongens junioren D1
Bandi Leijen was de beste AVC’er met een prachtige top-10 klassering, Bandi werd 9e in een tijd van 9.27 minuten over de 2000 meter. Imme de Reuver liep een sterke race, en wist beslag te leggen op de 21e plaats, heel knap in een veld van ruim 40 atleten. Justin van Zeijl ontpopt zich als een echte duurloper, hij werd 26e. Geert Beukers kan de maandagse looptrainingen nooit meedoen door andere activiteiten. Daarom vinden we het extra stoer dat hij de crosscompetities altijd van de partij is. Geert finishte als 32e in het loopgeweld. Luuk Reurts kwam er vlak achteraan als 34e. Een leuk gesprekje in de Juichzone op Camping Bakkum: Koen Spelbos en Sepp Schulte kwamen daar trainer Rogier tegen. Rogier vroeg geïnteresseerd ‘Hoe ging de cross gister jongens?’ Koen antwoordde lachend ‘Goed, ik had er vier achter me!’. That’s the spirit Koen! Raoul de Wilde en Jack Driessen doen aan stuivertje wisselen. De eerste cross in Heerhugowaard eindigde Jack voor zijn vriend Raoul. Vandaag in Obdam was Raoul juist als eerste binnen.

De jongens junioren D1 eindigde op de 4e plaats in het ploegenklassement.

Meisjes junioren D1
Bente Denneman en Weisje Nieuwenhuizen verdedigden de eer van AVC. Bente was na afloop dik tevreden want ze had op het laatste stuk wel een stuk of vier meiden ingehaald, eindigde zo als 18e in het klassement. Weisje had wat vertraging onderweg en kwam in clubtenue het veld opgerend. Gelukkig was ze net op tijd om lekker mee te doen, ze eindigde op de 23e plek.

Jongens mini pupillen
Wat een kanjers, de mini pupillen hebben nog zulke korte beentjes maar ze gingen supervlot en behandig over al die grote strobalen! Ons topteam bestaat uit wel zes mini-jongens. Met een fantastisch resultaat, want zij werden eerste in het ploegenklassement. Tom de Ruijter was de snelste van het stel met een fraaie 3e plaats; zijn 700 meter ging in 3.12 minuten. De broertjes Manuel en Maxwell Berroa Mateo werden 5e en 7e. Jent de Reuver konden we met zijn oranje AVC muts over het héle veld volgen. Jent finishte als 8e. Obbo de Groot en Sebastiaan Engel zijn nog supermini’s; ze zijn namelijk een jaar jonger dan de rest (en Maxwell ook!). Obbo werd 13e en Sebastiaan 14e.

Jongens pupillen C
De jongens pupillen C liepen een afstand van 1000 meter. Otis Imeson was de eerste AVC’er, hij is nog niet zo lang lid van AVC en dit was zijn allereerste wedstrijd. Geweldig om meteen als 9e te eindigen! Gabe de Groot werd 26e. Abel de Wit ging op handen en voeten over de strobalen. Heel goed, want dan kun je niet vallen of struikelen. Abel eindigde op de 29e plek. Gevolgd door Joris als 30e. De jongens behaalden met elkaar een vierde plek in het ploegenklassement.

Meisjes pupillen C
Vuurwerk, met drie meiden binnen de top-10! Met voor Fay Bergfeld zelfs een eerste plek, zij wist in de eindsprint nét de nummer 2 in te halen. Supergoed gedaan Fay met 1000 meter in 3.57 minuten! Sanne Nederlof zat er maar een paar seconden achter, en eindigde als 3e. Roos Bekker zorgde ook dit maal weer voor de punten door als 9e te eindigen. Fae Tuijn volgde op de 15e plek. Nienke Engel wist Jaylin Bouhof vlak voor de laatste bocht nog in te halen; Nienke werd 25e en Jaylin 26e. Voor Jaylin was het haar allereerste atletiekwedstrijd, en heeft heel stoer meegedaan. Complimenten meiden!

Met elkaar eindigden deze meiden pupillen C op een dik verdiende eerste plaats in het ploegenklassement.

Jongens pupillen B
Tom Oorthuizen is net een paar weekjes lid van AVC. Hij heeft duidelijk hardlooptalent, want hij was de eerste AVC’er die over de finish kwam, op een fantastische 8e plaats. Jip de Ruijter kwam in exact dezelfde tijd binnen, als 9e. Luke Feeke en Dex Zonneveld en volgden als 15ee en 16e, een enorme verbetering voor beiden ten opzichte van de eerste wedstrijd (21e en 22e toen). Dylan l’Abée was de vorige wedstrijd nog hekkensluiter, maar dacht ik kan eigenlijk veel sneller. Zo werd hij vandaag netjes 23e. Vinn Schilder en Sven Hoornsman eindigden als 27e en 28e. Goed gedaan mannen, in het veld van wel 36 atleetjes. Zij eindigden netjes als 3e in het ploegenklassement.

Meisjes pupillen B
Wel acht leuke meiden zitten er in team meisjes pupillen B. Marlin Kaandorp en Yfke Hoffschult gingen samen over de strobalen. Marlin had de langste adem bij de finish, en eindigde als 10e. Op de voet gevolgd door Yfke op de 12e plek. Top gedaan meiden! Jalou kwam in standje oorlog het veld op. Haar vader was namelijk ietwat verdwaald in Obdam, en kon ook nog eens geen parkeerplek vinden. Met rode wangen (nog vóór de start) en vol adrenaline vloog Jalou over het gras en de strobalen, om keurig als 17e te eindigen. Linn Bekker, Emma Thomson en Ilse de Waard bleven gezellig bij elkaar in de buurt lopen. Zij finishten als 28e, 29e en 30e. Samantha Slooves was door omstandigheden te laat voor de start. Gelukkig kon trainer Sten regelen dat ze meeliep met de meisjes A1, zodat ze wel een tijd neer kon zetten en een uitslag kreeg (32e plek). Met Famke Mors op de 35e plek was het meidenteam weer compleet. Een prima 4e plek in het ploegenklassement voor AVC.

Jongens pupillen A1
Een team van vier jongens, die zoals vorige keer al gezegd eigenlijk alle vier sprinters zijn. Nu zul je Daphne Schippers ook zou gauw geen 10 kilometer zien lopen. Dus Cian McGlone was als eerste AVC’er binnen op de 23e plek. Liam Verduin en Milan Ansari eindigde op de 36e en 37e plek. Kjell Oudegeest werd 39e. Milan, trek je volgende keer je oranje AVC shirt aan zodat we je goed kunnen herkennen?

Meisjes pupillen A1
Voor Elin Bernhard was er een mooie top-10 klassering (9e plek). Jasmijn Kloek wist als 18e te finishen. Elise Meelis is nog maar net een weekje lid van AVC. Haar moeder dacht van te voren dat ze haar eerste wedstrijd heel spannend zou vinden, maar volledig ontspannen rende ze naar de 20e plek. Onze sprintster Noa Popot had het zwaar onderweg, zij werd 30e. Met Cecile Stam op de 36e plek was ook dit team weer compleet.

Jongens pupillen A2
Vier jongens die weer binnen zes seconden van elkaar eindigden. Met Jari Knaapen als eerste AVC’er die behendig over de strobalen ging. Als 16e kwam hij over de meet. Samuel Möhlmann volgde als 18e. Noah Beentjes wil niets liever dan hardlopen én de finale halen, hij werd 21e. Wout Wieringa finishte netjes als 22e. Lars Schramp tenslotte, vorige week nog aan de start van de AVC Strand- en duinloop om wat kilometers te maken, werd 40e.

Meisjes pupillen A2
De laatste groep die van start ging waren de meisjes pupillen A2. Gigi Martens zorgde weer voor een prachtige top-10 klassering, ze werd 7e op de 1000 meter. Elles Neeft eindigde als 28e. Elin Binkhorst had een loodzware week achter de rug, en kon vandaag even lekker weer lopen. Het ging hartstikke goed, want ze werd 34e en schoof wel 8 plekjes naar voren vergeleken met de vorige wedstrijd. Maartje is meer van de technische atletiekonderdelen, en toch is ze bij de cross áltijd van de partij. Maartje eindigde als 39e.

De aanwezige trainers Eugène, Louis, Guido, Toby, Janine, Maria, Sten, Hanke, Lucas, Francois, Judith en Isa zijn supertrots op alle mooie resultaten. Zij bedanken alle atleten voor hun inzet en kijken vol verwachting uit naar de volgende cross op 8 februari in het Streekbos te Grootebroek.

Voor alle uitslagen, klassementen, ploegenklassementen en standen na twee wedstrijden, klik hier.
Voor alle foto’s van Dennis (junioren) klik hier.
Voor alle foto’s van Annette (junioren) klik hier.
Voor alle foto’s van Annette (pupillen) klik hier.

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven