Nieuws

Pietentraining pupillen -- ‘Een bakfiets vol cadeautjes’

27 november 2017
www.avcastricum.nl
Over het fietspad van de Zeeweg kwam zaterdagochtend 25 november rond tien over negen een enorme bakfiets aangereden. In de grote bak was genoeg ruimte voor een Piet, de staf van Sinterklaas, veel pepernoten en wel drie zakken cadeautjes. Een andere Piet zat achter het stuur en trapte de trappers van de zware bak in het rond. Dit had alles te maken met de Pietentraining en het Pepernotenfeest van de AVC pupillen. De Pieten, die speciaal voor deze dag hun oranje pietenpakjes aan hadden, kwamen behendig het AVC terrein opgefietst.


 

Maar liefst 70 pupillen renden enthousiast naar ze toe om ze te verwelkomen, en natuurlijk was er voor iedereen een flinke hand pepernoten. De Pieten wilden heel graag met de kinderen mee trainen, en begonnen eerst zoals het hoort met een rondje warmlopen over de baan. Vervolgens gingen de Pieten met de pupillen mee naar het bos. 

Daar op de zandvlakte gingen de pupillen en Pieten allerlei wedstrijdjes doen – zoals wie het meeste pakjes in de schoorsteen kon gooien – want dat hoort natuurlijk bij Pietentraining. En Piet kon het natuurlijk niet laten om af en toe weer een pakje úit de schoorsteen te halen. 

In het takkenbos werden tegelijkertijd aan een andere groep pupillen kaartjes uitgedeeld en het Sinterklaas-stratego spel gespeeld, de jongens tegen de meiden, en dan proberen als eerste de schimmel te veroveren. Maar ook zorgen dat je niet getikt werd door een roe of stoombootkapitein. Of door een echte Piet.

Bij terugkomst stond er limonade, chocomel en veel lekkers klaar. Trainer Sten las een mooi gedicht voor, en voor de trainers en hulpouders zat er een bedankje van Sint in de zak. Want Sint vindt het geweldig dat zij elke week leuke trainingen verzorgen voor de pupillen!

De pupillen zelf kregen natuurlijk ook nog allemaal een leuk cadeau; voor iedereen was er een prachtig oranje led-lampje wat je in het donker aan je hardloopschoen kunt klikken! En ook nog een klein spelletje.

Het was een hele gezellige ochtend! Bedankt Sinterklaas en Pieten! De Pieten hebben beloofd op 3 december bij de Strand- en Duinloop nog even terug te komen, zij hopen dat alle pupillen meedoen!

Bekijk het fotoalbum voor alle mooie foto's van Jojanneke en Annelies.
 

 
www.avcastricum.nl
Op donderdag 11 april 2019 vindt om 20.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats, inclusief huldiging van alle leden die een… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zaterdag 16 maart streden de jongste atleten van Atletiek Vereniging Castricum, samen met ruim 1200 andere jeugdatleten uit de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zondag 17 maart stond de derde editie gepland van de Parnassia Groep Cross, die georganiseerd wordt door AV Castricum en de Parnassia… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Maandag 11 maart was het tijd voor de jaarlijkse jurybijeenkomst: de AVC juryleden zijn bijgepraat door Oscar Wokke en Ton… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven