Nieuws

Ondertussen in het startvak

26 januari 2020 door Arne Lubbers
www.avcastricum.nl
Op 12 januari stond AVC'er Arne Lubbers op 17-jarige leeftijd in Egmond in het startvak; ingeschreven als 18-jarige liep hij die dag zijn eerste halve marathon. Arne schrijft hieronder over zijn belevenissen:

"Terwijl zo’n 13.000 deelnemers al begonnen waren liep ik het startvak in. Met startnummer 14.048 start je natuurlijk ook niet als eerste. Zoals in het eerste verslag vanuit de Juichzone al verklapt werd, had ik een jaartje bij mijn leeftijd geteld om mee te kunnen doen. Voor het wedstrijdvak werden de leeftijden helaas wel gecheckt.

Na een snelle start, mede mogelijk gemaakt door de heuvel die we afdaalden, begon het strand. Terwijl een hardloper naast mij zijn schoenen uitdeed en rustig op blote voeten verder ging, had ik andere dingen aan mijn hoofd. Of eigenlijk, andere dingen tegen mijn hoofd, namelijk windkracht 6. Het strand was dus afzien, het zand en tegenwind zorgden niet voor geweldige motivatie voor de rest van de halve. Daarnaast heb ik helaas ondervonden dat je niet beter kan ademen als er zuurstof met ongeveer 50 kilometer per uur je mond in geblazen wordt, dus dat was ook jammer.

Na een klein uurtje te hebben uitgewaaid op het strand, arriveerde ik eindelijk bij de strandopgang. Door de eerste paar kilometer over de camping te herstellen van het strand, en natuurlijk door de aanmoediging van het publiek in de Juichzone begon ik de terugweg als nieuw. Ohja, een windje in rug en de stenen ondergrond hielpen ook. De terugweg ging tot mijn verbazing van een leien dakje, zelfs de beruchte heuvels net voor de finish.

Misschien kwam dit doordat ik te langzaam van start gegaan was, maar in mijn nog vrij korte wedstrijd-carrière ben ik te weten gekomen dat zoiets bijna niet mogelijk is. Dus geef ik mijn trainingen voor deze wedstrijd de schuld - mede mogelijk gemaakt door mijn trainer Rogier Tetterode - die bij camping Bakkum langs de lijn stond. Na die motivatie-slopende heuvels net voor het einde kwam ik over de finish, in een, al zeg ik het zelf, best aardige 1 uur en 50 minuten.

Dus wat hebben we van deze ervaring geleerd? Ten eerste dat ik volgend jaar toch echt dat wedstrijdvak in wil om een beter tijd neer te zetten. Ten tweede dat er verschrikkelijk snelle atleten bij AV Castricum zitten, en tenslotte dat de halve van Egmond toch wel iets heel anders is dan de Marquetteloop." 
www.avcastricum.nl
Op zondag 1 maart 2020 organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de vierde keer een hardloopcross. Dit sportieve… Meer >
 
www.avcastricum.nl
De voorbereidingen voor de Bevrijdingsvuurestafette die plaatsvindt op 4 en 5 mei zijn in volle gang! Er zijn nog enkele plaatsen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Om geplaatst te worden voor de crosscompetitie-finale moeten de jeugdatleten aan minimaal twee van de drie voorrondes meegedaan hebben,… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zaterdag 15 en zondag 16 februari vond het NK indoor U18/U20 plaats in de indooratletiekhal van het Omnisport in Apeldoorn. Een… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven