Nieuws

Bericht van onze voorzitter Joop Beentjes

29 maart 2020 door Joop Beentjes
www.avcastricum.nl

Beste AVC leden,

Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om samen lekker in ons fraaie duingebied te trainen. Helaas, het zal nog wel even gaan duren voordat we weer gebruik mogen maken van onze accommodatie en onze trainingen kunnen hervatten.  


Het sluiten van ons sportpark met alle activiteiten op onze atletiekclub zoals trainingen, wedstrijden en andere bijeenkomsten, is nu doorgetrokken tot en met 31 mei naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen. Door de Atletiekunie is besloten om ook alle competities van het aankomend atletiekseizoen af te gelasten. Dit geldt in ons geval ons voor de CD juniorenteams, het damesteam en het herenteam. De pupillencompetitie valt buiten de Atletiekunie, de commissie bekijkt half april of de tweede en derde competitiewedstrijd eventueel door kunnen gaan.
 

Het is een onwerkelijke situatie. Op 7 maart organiseerde A.V. Castricum nog de finale van regionale jeugdcross met heel veel deelnemers en bezoekers. Een week later hebben wij ons sportpark moeten sluiten. Met het sluiten van ons sportpark missen veel leden nu hun wekelijkse training(en) en daarbij de sociale contacten.
Bovenstaande maatregelen staan in het belang van onze leden en de samenleving in het algemeen en dienen het gemeenschappelijke doel het coronavirus zo snel als mogelijk onder controle te krijgen. Zowel de Atletiekunie als ook het bestuur van A.V. Castricum onderschrijven de maatregelen van onze regering en de adviezen vanuit het RIVM.

De algemene ledenvergadering (die we gepland hadden staan op 16 april) hebben we verplaatst naar 25 juni, dan huldigen we ook alle leden die in 2019 een clubrecord hebben verbeterd. Alle leden en hun ouders/verzorgers zijn hiervoor uitgenodigd.


We vragen iedereen om begrip en om solidair te zijn met onze vereniging zodat wij zoveel als mogelijk de financiën gewoon kunnen laten doorgaan zoals gepland. Wij, onze leden, onze trainers en de Atletiekunie, hebben met elkaar gekozen voor het zijn van een vereniging: laten we elkaar als goed lid ondersteunen in deze voor ons onbekende tijdgeest en vertrouwen op ons solidariteitsgevoel voor onze mooie sport.

 

Tenslotte is onze grootste wens dat iedereen deze lastige en onzekere periode goed doormaakt waarbij de gezondheid op de 1e plaats staat. 

 

Met sportieve groet,

namens het bestuur van A.V. Castricum,
Joop Beentjes - voorzitter


 
www.avcastricum.nl
Looptrainer Wim Noom heeft, voordat de lockdown begon, iedere zaterdagochtend om half negen vanaf het clubhuis foto’s gemaakt. Dit… Meer >
 
www.avcastricum.nl
De pupillentrainers schreven een ingezonden brief aan de pupillen, hun ouders en alle andere AVC'ers: "We hadden onze… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Na de pupillen en de junioren is er nu ook groen licht gegeven om de trainingen voor atleten van 18 jaar en ouder (senioren en masters)… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Tijdens de persconferentie van 6 mei is bekend geworden, dat vanaf 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven