Nieuws

Genieten bij de Adventurerun op Ameland

22 december 2017 door Jacco Verhulst
www.avcastricum.nl
Zaterdag 16 december hebben elf AV Castricum atleten deelgenomen aan de 10 kilometer of halve marathon van de Adventurerun op Ameland. Samen met 6 gastlopers en 2 supporters kwam de groep op een totaal aantal van 19 personen.

Op vrijdagmiddag ging het grootste deel van de groep al naar Ameland, inchecken in het hotel en nog wat op het eiland rondkijken en alvast een deel van het parcours verkennen. ’s Avonds werd er in het hotel een pastabuffet geserveerd voor de belangrijke koolhydraten die we de volgende dag hard nodig zouden hebben. De verleiding met zo’n grote groep is groot om uitgebreid een drankje te drinken maar iedereen hield het netjes en lag op tijd in bed om de volgende dag uitgerust aan de start te verschijnen.

Zaterdag was de wedstrijddag. Eerst een goed ontbijt, koffie en nog wat inkopen doen in het dorp. Langzaamaan wordt iedereen wat nerveuzer, de één wordt stiller, de ander juist drukker. De start van de 10 en 21 km is in de middag, dus lekker rustig voorbereiden in de ochtend. Het parcours van de 10 km en de 21 km is prachtig maar zeker niet makkelijk. De start en finish is in Nes, de grootste plaats van Ameland. Na de start een stukje door het bos en bij de 21 km twee keer het strand op en af. Dat maakt  in totaal ongeveer 7 km op het strand dat mooi breed en hard was met de wind in de rug.
 

Daarna een prachtig parcours grotendeels over schelpenpaden, een deel dennenbos, kleine heuveltjes, scherpe bochten en één grote zware heuvel op ongeveer 16 km met een prachtig uitzicht richting Schiermonnikoog. Helaas gunden we onszelf niet de tijd om van het uitzicht te genieten. De laatste kilometers via het dorpje Buren weer terug naar de gezellige en drukke finish in Nes. Geen makkelijke ronde maar wel erg mooi en karakteristiek voor Ameland.
 

Van AV Castricum was Pedro Afonso de snelste loper op de halve marathon met 1:34 uur. Het meest opvallend was John Oudejans die ongeveer 10 minuten sneller liep dan vorig jaar. Maar ook Mark Kuijs die iets meer dan 10 minuten van zijn persoonlijk record afhaalde. Rick en Ester hebben niet samen gelopen maar finishten wel samen in 1:57 uur. Kees de Groot liep op de 10 km de helft samen met zijn vrouw Hanneke om daarna gas te geven en te finishen in 56 minuten. Had Kees z’n gebruikelijke tijd van ongeveer 49 minuten gelopen dan was hij in zijn categorie op het podium beland, wie weet volgend jaar!

Na het douchen en omkleden hebben we uiteraard wél met z’n allen een drankje gedronken. Daarna hebben we met z’n 19-en aan een grote lange tafel in een restaurant nog heerlijk gegeten en besproken wat we allemaal doorstaan hebben op de 10 of 21 km. Eén ding was duidelijk; we hebben allemaal genoten van de loop, van het mooie eiland, en van de gezelligheid van de groep: Volgend jaar zijn we er weer!

Het was een grote, gezellige en hechte groep, daarom hieronder de prestaties van allemaal, de gasten en de AV Castricum leden.
 

Leden AV Castricum 21 km:
Pedro Alfonso               1:34,09 uur
Bart Hulst                    1:36,25 uur
John Oudejans             1:36,58 uur
Sjoerd Huisinga           1:40,19 uur
Jeroen van der Voort    1:42,42 uur
Jacco Verhulst             1:43,16 uur
Mark Kuijs                   1:50,33 uur 
Rick Molenaar              1:57,41 uur
Esther van Ouwerkerk  1:57,42 uur
 

Gasten van AV Castricum 21 km:
Merijn Pieters               1:33,34 uur
George Kuijs                1:42,59 uur
Clara Huisinga              1:56,52 uur
 

Leden van AV Castricum 10 km:
Kees de Groot               56,48 minuten
Hanneke de Groot         59:29 minuten
 

Gasten van AV Castricum 10 km:
Monique Lodewijks       1:00,19 uur
Norman Veger             1:07,05 uur
Ellen Veger                  1:11,47 uur


 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven