Nieuws

Prachtige resultaten jeugdcross camping Bakkum -- ‘1e plaats voor Franka!’

16 december 2017 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl

Zaterdag 16 december werd op Camping Bakkum de tweede cross van de regionale crosscompetitie gehouden. Totaal zo’n 650 jeugdatleten, afkomstig van ruim 15 Noord-Hollandse verenigingen kwamen naar de Kennemer Duincamping voor een uitdagend parcours over het heuvelachtige bosterrein. Na de afgelopen winterse buien was het parcours een echte uitdaging. Het massaal toegestroomde publiek kon genieten van een groots sportief spektakel. Onze jeugdatleten hebben prima prestaties laten zien, met wederom een geweldige eerste plaats voor Franka Holland!


TDR Jeugd
De jongens junioren A en B gingen als eerste van start. Bij de drukke start met wel 39 deelnemers liep ook Noah Baltus mee. De heuvelachtige cross was voor de jongens 4 km lang. In een nette tijd van 13:07 minuten werd Baltus 2e bij de jongens junioren B en 3e in totaal. Duncan Steenbakker probeerde te volgen maar verloor tijd door een valpartij. Steenbakker gaf niet op en finishte in 14:32 minuten, waarmee hij 6e werd bij de junioren B. Jens van Gelderen pakte de 2e plaats bij de jongens junioren A in een tijd van 13:34 minuten. Mats Heine en Koen Grandiek streden voor een 3e plek bij de jongens junioren A. Heine wist met een voorsprong van acht seconden voor Grandiek te eindigen in een tijd van 13:44 minuten. Grandiek finishte in een tijd van 13:52 minuten. Tijmen Hoedjes liep een sterke race. Hij liep bij de jongens junioren A een tijd van 14:05 minuten. In het tussenklassement na twee wedstrijden staat hij op een nette 5e positie.
Op de foto Noah Baltus op weg naar de finish, gefotografeerd door Ronald Steenbakker.

 

De meisjes junioren A en B hadden in een klein deelnemersveld 2,5 km voor de boeg. Vlak voor de start begon het te hagelen. De dames lieten zich echter niet kennen en gingen hard van start. Femke Been, Eline Runderkamp en Noa Zoon leidden de kopgroep. ‘Door de heuvels en de scherpe bochten was het een pittige wedstrijd, maar het ging beter dan verwacht!’ melde Been, die 2e bij de meisjes junioren B werd met een tijd van 10:01 minuten. Runderkamp kwam er vlak achteraan maar wist de deelneemster voor haar net niet in te halen. Hierdoor behaalde ze een 2e plaats bij de meisjes junioren A in een tijd van 10:07 minuten. Zoon volgde de dames en kwam in 10:25 minuten over de finish. Hiermee werd ze 3e bij de meisjes junioren A.
 

Overige prestaties van TDR-jeugdatleten:
Maaike Bakker MJA 11:02 2,5 km
Alex Bakker JJB 16:56 4,0 km
Kick Castricum JJB 14:35 4,0 km
Richelle Kanis MJB 11:30 2,5 km
Cheryl Konijn MJA 10:47 2,5 km
Lotte Poelman MJB 13:16 2,5 km
Timo Stegink JJA 13:58 4,0 km
Lars Thodé JJB 15:37 4,0 km
Junioren B
In het strijdtoneel van de jongens junioren B hielden Martijn en Zipp zich prima staande.  Deze wedstrijd over 4000 meter liep Martijn in 17:32 minuten en Zipp (foto) kwam er vlak achteraan in 17:39 minuten. Volgende keer wel jullie AVC clubshirt aan jongens, we herkenden jullie bijna niet!
 

Junioren C
Pipp (foto) schoof ten opzichte van eerste voorronde een plaatsje op, en eindigde op een keurige 7e plaats in het loopgeweld. 
 

Junioren D2 – Winst voor Franka!
Franka wilde deze thuiswedstrijd natuurlijk graag winnen, en dat is haar gelukt! In een spannende eindstrijd wist zij met 2 seconden voorsprong op haar achtervolgster de wedstrijd te winnen. Cynthia wist beslag te leggen op een uitstekende 9e plaats. 
Bij de jongens D-2e jaars hadden we Hessel in de strijd. Hij deed het geweldig en eindigde op de 4e plaats.


Junioren D1
Hier had AVC een gezellig meidenteam aan de start, met Deirdre, Bo, Famke, Bente Dania, Sophie en Lisa. Deirdre was goed op dreef. Zij was het eerste AVC meisje, en legde 1500 meter af in 6:34 minuten, goed voor een prachtige 6e plaats. Bo vindt het heel leuk om te crossen met al die meiden, zij werd netjes 19e, dit is absoluut finale-waardig Bo! Voor Famke was er plek nummer 25, prima gedaan Famke tussen de wel 50 atletes. Bente, Dania en Sophie besloten deze wedstrijd samen te lopen, want samen gaat het beter dan alleen. Zij eindigden op de 32e, 33e en 34e plaats. En vlak erachteraan kwam Lisa, en was dit team weer compleet. Dit vrolijke meidenteam eindigde op een 6e plaats in de ploegenuitslag. 
Bij de jongens was natuurlijk Rens (foto links) van de partij. Hij liep een prima en goed opgebouwde race, en eindigde op een 14e plaats.

Pupillen mini
Na de pauze gingen de allerjongste pupillen van start. Bij de meisjes vormden Jalou, Fae, Samantha en Charlotte een mooi team. Bijzonder is dat deze vier meiden nog maar nét op atletiek zitten. Voor alle vier was het hun eerste cross wedstrijd en wat ging het goed! Jalou liep naar een prachtige 5e plek! Fae en Samantha werden 11e en 12e. En Charlotte – aangemoedigd door haar moeder Simone die de hele dag als vrijwilliger in touw was – liep de 750 meter heel knap in 6:21 minuten. Dit meidenteam eindigde als team op een mooie 2e plek. 
En een team van drie stoere jongens – Tim, Noël, en Hugo – gingen over de heuveltjes op de camping. Ze kwamen vlak achter elkaar binnen met kleine Tim als aanvoerder van dit stel. Als team eindigden zij op een tweede plaats.

Pupillen C
Bij de meisjes pupillen C waren er twee meisjes héél zenuwachtig. Maar het kwam allemaal goed, want Robyn en Sara liepen een prima race en werden 15e en 16e. Vóór deze twee kanjers kwam Noa als eerste AVC meisje over de streep, zij eindigde op de 8e plek. Als team eindigden ze samen op een supergoede 3e plek!
Liam heeft ook de smaak van het crossen te pakken. Hij was werd heel knap 6e in het veld van wel 28 jongetjes. Kjell werd 13e en liep de 1000 meter in 5:46 minuten. Tijs zat er vlak achter op de 15e plek. Sven en Micha deden ook erg goed mee, hun tijden waren 6:35 minuten en 6:42 minuten. Een derde plek in het klassement voor dit jongensteam!

Pupillen B
Gigi was zo bezig met de wedstrijd dat zij haar AVC muts kwijtraakte bij de warming-up. Voor haar was een fraaie 8e plek weggelegd. Maartje eindigde netjes voor de middenmoot op een 16e plaats. Elin legde de 1250 meter af in 7:15 minuten. En met Liv was dit meidenteam weer compleet. Voor het team was er een keurige 4e plaats. 
Bij de jongens hadden we een ploeg van wel elf atleten oranje AVC shirt aan de startlijn staan. Sam kwam hij als eerste AVC’er binnen op een prima 10e plek. Gevolgd door Noah op een 15e plek. Mats, Jari (foto linksonder) en Samuel zaten er weer vlak achter, zij liepen 6:25, 6:29 en 6:32 minuten over de 1250 meter. De cross wordt iedere keer iets langer, want de eerste wedstrijd voor deze jongens ging over 1000 meter. Lars had nog een mooie eindsprint, hij werd 25e, op de voet gevolgd door Wout. Dexter en Ennis zitten nog maar nét op atletiek, en ze hebben supergoed gepresteerd op hun allereerste crosswedstrijd. Beste vrienden finishen samen, en dat deden Ravi en Matthijs dan ook in 8:29 minuten. Voor het team jongens pupillen B was dit alles goed voor een uitstekende 3e plaats!
Jari

 

Pupillen A1 – derde plaats voor Melle!
Bente was het eerste AVC meisje, met een 22e plaats. Anna spurtte met haar lange passen naar de finish, zij werd 29e. Gevold door Weisje op de 30e plek.
Na een derde plek bij de eerste voorronde, heeft Melle ditzelfde kunstje laten zien op camping Bakkum, ook weer met een paar seconden verschil ten opzichte van zijn voorgangers. Koen heeft in de afgelopen weekenden aan een aantal loopjes meegedaan en probeert zo nóg sterker te worden voor de cross wedstrijden. Het is hem gelukt om als 2e AVC’er te eindigen op een 15e plek. Voor Noud was het z’n allereerste crosswedstrijd, en wat ging dat goed! Hij werd knap 20e in 6:07 minuten, een seconde later gevolgd door Bandi. Imme pakt zo nu en dan ook wat extra crossloopjes in de regio mee, omdat hij rennen zo leuk vindt. Imme eindigde als 23e in 6:14 minuten. Fabrice, aangemoedigd door zijn snelle zus Deirdre, werd 26e in het veld van maar liefst 45 jongens. Geert en Luuk liepen mooi samen op, en eindigden gelijk in 6:27 minuten. Justin deed 6:43 minuten over de 1250 meter. En ook Raoul had vleugels dankzij de aanmoedingen van z’n zus Bo. Finn was natuurlijk ook van de partij, hij liep nét binnen de 8 minuten. Voor dit jongensteam was een vierde plek in het eindklassement weggelegd.
 

Pupillen A2 – tweede plaats voor Sepp!
Sanoë had ’s ochtends nog een paardrijwedstrijd, daarna ging ze gelijk door naar de cross. Soms gaat er dan iets mis, en zo was zij haar hardloopbroek vergeten. Maar Sanoë kan gelukkig in een paardrijbroek heel hard rennen; voor haar was een 15e plek. Felice deed het supergoed, en eindigde als 20e. Manja zat er niet ver achter, zij werd 25e in dit grote veld atletes.
Sepp viel languit op de grond een paar meter na de start. Hij werd ingesloten door andere lopers, en struikelde. Een tegenvaller als je graag extra goed wilt lopen op een thuiswedstrijd. Vol gas begon hij aan de inhaalslag. De eerste ronde kwam hij als 10e door. Met veel doorzettingsvermogen kwam hij uiteindelijk als 2e over de finish. Lasse liep zelfs een eerste ronde alleen op kop, helaas ging hij té hard van start en moest uitstappen. Volgende keer rustiger aan starten en de wedstrijd uitlopen Lasse, want je bent absoluut finalewaardig en belangrijk voor het team. Mike eindigde op een 20e plek in het sterke veld. Joris liep de 1250 meter in 6:37 minuten. En Jannick doet blij elke wedstrijd mee, en dat vinden we heel knap!

Grote dank aan alle vrijwilligers die deze leuke cross op camping Bakkum mogelijk gemaakt hebben; de opbouwers van het parcours, de starter, parcoursposten, voorfietsers en achterfietsers, de catering, EHBO, hulp bij de finish, jullie waren geweldig! Speciale dank ook aan alle trainers en hulpouders voor de enthousiaste begeleiding voor, tijdens en na de wedstrijden!

 

Voor de uitslagen, tussenstanden en ploegenklassementenklik hier.

Voor foto’s van Bert Oudendijk (junioren en pupillen) klik hier (album nog niet compleet).
Voor een leuke fotoserie (junioren) van Dennis, klik hier.
Voor de foto’s van Fons Mok (junioren), klik hier
Voor enkele foto’s van Annette (pupillen), klik hier.
 

Voor een reportage van Castricum TV, klik hier.
 


 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Heel Nederland en de hele wereld maakt een hele bijzondere tijd met veel onzekerheden en beperkingen door. Dit heeft dagelijks effect… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven