Nieuws

Marquetteloop 2017 -- ‘Winst voor Alex Schermer op Heemskerks loopfestijn’

27 juni 2017
www.avcastricum.nl
De 36e editie van de Tata Steel Marquetteloop werd goed bezocht door atleten en atleetjes van AV Castricum. We bedanken Atletiekvereniging Dem voor de goede organisatie!

Jeugd 1300 meter en 3300 meter
Ook dit jaar stonden er weer meerdere AVC jeugdatleten aan de start van de 36e Tata Steel Marquetteloop. Voorafgaand aan de start werd een enthousiaste warming-up op muziek verzorgd voor dit Heemskerkse loopfestijn.

Op de 1300 meter tot en met 7 jaar gingen Noah en Tijs van start. Bij de jeugd tot en met 12 jaar waren Manja, Bente, Rens, Justin, Joris en Koen van de partij. Zij liepen eveneens een afstand van 1300 meter door Heemskerk.
 

Aan de start van de 3300 meter (jeugd tot en met t/m 15 jaar) verschenen D-juniore Cynthia Huis in ´t Veld en A1 pupil Mike Osendorp (foto).  Cynthia liep een snelle tijd van 16.01. Cynthia bij de meisjes en Mike bij de jongens eindigden allebei op een mooie 11e plaats. Mike liep een tijd van 14.36. Alle kinderen ontvingen een blauw t-shirt in de kleuren van sponsor Tata-Steel, alleen de broers Koen (foto) en Tijs hielden echt liever hun oranje AVC shirt aan. Alle kinderen werden bij de finish beloond met een hele mooie medaille, die door hen vol trots werd gedragen. 

Nadat pupillentrainer Kees de kinderen had aangemoedigd maakte hij zich klaar voor de start van zijn 7 km loop, waar hij op een mooie 5e plek eindigde. Natuurlijk werd trainer Kees op zijn beurt ook aangemoedigd door de AVC- pupillen en hun ouders. In de buurt van de Noordermaatweg – vlak voor hun huis – deelden Rens en Bente bekertjes water uit aan de hardlopers op de langere afstanden. Kortom, de kidsrun van de Marquetteloop 2017 was weer een geslaagde dag en alle kinderen hebben weer goed gelopen en mogen trots zijn op hun prestaties!


7 km
Om 11.45 uur was de start van de 7 km. Van AVC stonden er diverse atleten aan de start: junior Martijn Hollenberg die in 4 HAVO van het Bonhoeffer College zit, kon een punt extra verdienen op zijn rapport door de Marquetteloop te doen. Hij heeft niet alleen gezorgd voor de extra punt, maar liep ook een mooie tijd; 37.07.  De trainer van Martijn – Richard Dijkhuizen – liep op naam van Marcel Termes die verhinderd was. Richard werd derde op deze afstand in een mooie tijd van 26.20, op de voet gevolgd door pupillentrainer Kees Vrolijk (foto, zwart t-shirt) die 26.54 liep. Erik Stam liep ook een snelle tijd van 27.57. Rinus van der Wal (bijnaam Rinus Running) liep met zijn Tata Steel-collega´s, hij deed 34.36 minuten over de 7 km. Hij maakte een filmpje over zijn loop, dat kun je hier bekijken. Rinus deed de Marquetteloop als kleine opwarmer voor de Wereldkampioenschappen Ultrarun, lees meer

Paula Vrolijk-de Vries (foto, roze t-shirt) realiseerde een tijd net onder de 40 minuten nl. 39.29 en Nanda Zonjee (uit dezelfde trainingsgroep van Ari Smit) zette de klok stil op 42.29. Jacco Verhulst (foto, zwart t-shirt) liep gezellig met zijn vrouw Monique Lodewijks en hun zoon Bram Verhulst, hij had een tijd van 40.41. 

14 km
Op deze afstand was de winnaar van AVC: Alex Schermer won in een mooie tijd van 57.23. 

21 km
De lopers van deze afstand verdienen groot respect, want om drie keer de felle tegenwind te trotseren op de Noordermaatweg is een zware beproeving. Martijn Kooijman liep een snelle tijd in 1.31 en Pieter Rustenburg zat daar enkele minuutjes achter en liep 1.35.   
 

Filmimpressie van de Marquetteloop
Bekijk het filmpje.
 

27 juni: Dit artikel is geschreven door Annette IJzer (kidsloop) en Paula Vrolijk ( 7 t/m 21 km), met dank aan Richard Dijkhuizen en Christel Hoogeboom. 

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven