Nieuws

Vrolijke noot in de Juichzone op Camping Bakkum

18 januari 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Het was een hele gezellige middag in de gezamenlijke Juichzone van AV Castricum en Camping Bakkum. Veel supporters, AVC leden, jeugdleden met hun ouders en andere dorpsgenoten verzamelden hier om de hardlopers aan te moedigen.

Vanaf de start in Egmond gingen de lopers gelijk het strand op, en na 7 km van Egmond naar Castricum door de duinen via Camping Bakkum terug naar Egmond aan Zee. Ongeveer halverwege, op ruim 10 kilometer na de start, passeerden de vele lopers de oergezellige Juichzone op de camping. De juichzone op Camping Bakkum is al bijna een traditie. Dit jaar liep voor de derde keer het parcours over het terrein van de camping.

De sfeer zat er al snel goed in; DJ Sweet le Freak zorgde voor opzwepende muziek, en onze AVC mascotte zorgde voor de vrolijke noot. De camping had gezorgd voor broodjes Unox, warme chocomel en glühwein. De kinderen vermaakten uitstekend op het naastgelegen voetbalveld en speelveld, totdat de speaker omriep dat de eerste lopers in aantocht waren. Want vooraan in het deelnemersveld werd natuurlijk onze plaatselijke held AVC atleet Michel Butter verwacht.

Nadat de topatleten met een toch altijd weer verbazingwekkende snelheid gepasseerd waren, volgden nog duizenden hardlopers waaronder tientallen AVC atleten. Alle lopers, topatleet of niet, werden hard toegejuicht door de steeds enthousiaster geworden menigte toeschouwers. Zo had Richard Dijkhuizen even tijd voor een hug met de mascotte, volbracht Wim Res vandaag zijn 50e halve marathon, en hielpen bestuurslid Paula Vrolijk en trainer Ari Smit elkaar er doorheen op het loodzware strand. Trainer Jacco Verhulst kwam door in een mooi groepje. Judith (Tamis) & Judith (Peterink) eindigden als 54e en 55e dame. Voor juniorentrainster Janine Kalverla was het haar eerste halve marathon (‘en tevens mijn laatste’ sprak ze na de finish). Michel Butter finishte als tweede Nederlander, achter Abdi Nageeye. Michel liep een mooie tijd van 1.05.42. 

Lopen voor het goede doel
Arjen Dekker liep samen met een aantal loopmaatjes voor het goede doel Let Sunn Shine, hij liep met startnummer 425 en werd ook daadwerkelijk 425e, in de tijd van 1:40:07. Meer lezen over de actie Let Sunn Shine? Lees verder.

Combiklassement
Enkele AVC-leden hadden een dubbele wedstrijd, op zaterdag de Egmond-Pier-Egmond fietswedstrijd en op zondag de halve marathon!  Jolinda Lute heeft een prachtige prestatie neergezet met haar vierde plaats in het combiklassement. Judith Peterink werd 11e in het combiklassement. 

Kwart marathon
Kees Vrolijk eindigde op een mooie 24e plaats bij de kwart-marathon.

Toppers
Voor alle AVC’ers – zoals Roel Smit op de foto hierboven – die vandaag deze zware halve marathon volbracht hebben: een dikke high five van de AVC mascotte! Jullie zijn toppers!

Camping Bakkum, bedankt voor de goede samenwerking!
 

Foto´s
Voor een fotoserie vanuit de Juichzone, klik hier.

Voor een mooie fotoserie van Bert Oudendijk vanaf het strand, klik hier.
 

Uitslagen
Alle uitslagen staan hier.


 
www.avcastricum.nl
Op zaterdag 7 maart 2020 begint het nieuwe Start to Run-programma. Zeven weken lang worden beginnende lopers begeleid, zodat ze op de… Meer >
 
www.avcastricum.nl

Ouders trainen met pupillen

18 januari 2020
Zelfverzekerd stonden de AVC pupillen zaterdag 18 januari klaar voor de pupillentraining. Dit in tegenstelling tot hun ouders, die… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zaterdag 11 januari kwamen weer veel AVC jeugdatleten in actie bij de 2e wedstrijd van de regionale cross competitie in Obdam. Veel… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Voor bikkels tussen de 4 en 13 jaar oud was er - voorafgaand aan de doorkomst van de halve marathon - op Camping Bakkum een Mini… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven