Nieuws

De Blijf Fit-groep houdt traditioneel al meer dan 40 jaar haar Nieuwjaar- (of soms Oudjaar-) bijeenkomst. Met als hoogtepunt de jaarlijkse uitreiking

07 januari 2018 door Wim Behrens
www.avcastricum.nl
De Blijf Fit-groep houdt traditioneel al meer dan 40 jaar haar Nieuwjaar- (of soms Oudjaar-) bijeenkomst. Met als hoogtepunt de jaarlijkse uitreiking van de ‘Gouden Schoen’. Wim Behrens schreef onderstaand verslag:

'Om de kantine te reserveren kreeg ik twee datums; 23 december of 6 januari. Dat hield dan wel in dat er geen oliebollen zouden zijn maar cognac met koffie en appeltaart. Er werd gekozen voor 6 januari.

We waren op een paar na voltallig en ook onze oud leden André Numan en Sjaak Martens waren aanwezig. De  laatste had zelfs zijn vrouw meegenomen. Moesten we nu op onze woorden passen nu? Nee Me#Too kennen de Blijf fitters niet, zij vragen altijd beleefd of het goed is. En vooral niet te vergeten ons oudste AVC lid - de bijna 93-jarige - Dick Onrust was aanwezig, vergezeld door zijn schoonzoon.

Joop - de voorzitter van AVC - merkte dat er een kleine stilte was gevallen en zag zijn kans waar om het woord te nemen en wenste de leden van Blijf Fit een sportief en gezond jaar toe. Na deze opening naam onze opperstalmeester Hans het woord en deze concludeerde dat er wel een mooie Gouden Schoen-prijs was maar niet een voor onze beste loper. Terwijl we toch een atletiekvereniging zijn. Hij vond het eigenlijk wel nodig dat wij onze beste loper vereerden met een mooie wisseltrofee. Gelijk met het woord voegde hij de daad bij dit woord door een schitterende Zilveren Hardloper op een fraaie grijze ondergrond te introduceren.

Als enig jurylid lichtte hij zijn motivatie toe: "Hij liep al jaren hard heel erg hard zo hard zelf dat bijna niemand hem bij hield. Op een kleine inzinking na is hij weer helemaal herrezen en hebben onze beste lopers moeite om hem bij te houden. Als ze denken dat hij er even niet bij is, en de mannen denken nú hebben we hem, dan hadden zij het mis en had hij nog even een klein sociaal contactje in de achterhoede. En dan floepte hij weer zonder enige vorm van uitputting al pratend bij de kopgroep aan."

Over wie hebben wij het dan? Nou, niemand minder dan Cees Brasser. Cees is hierbij dan ook voor volgend jaar benoemd als enig jurylid en mag de prijs dan aan een andere Blijf Fitter overhandigen.

In de vereniging is misschien wel eens het misverstand dat Blijf-fitters joggers zijn en alleen kunnen praten; het moet mij van het hart dat in hun betere jaren menig marathon werd gelopen. Zoals Londen, Berlijn, New York, Rotterdam, Amsterdam en ook minder bekende lopen als de Berenloop op Terschelling. Zelfs stonden Egmond, de Dam tot Damloop en Nijmegen bijna elk jaar op het programma. Ik weet wel, het is lang geleden, de meesten van AVC liepen toen nog in de luiers.
 

Wim, de man in de oranje jas, had ook nog een klein woordje. Hij gebruikte daar als parodie op de oud spreekstalmeester Rob Nel (Hoe kennen wij… etc.): "Kent u van die mensen, die van die leidende functies hebben gehad, en aan wie ik als coach instructies geef. Maar die door andere praat even niet aanwezig zijn. Ja u kent ze vast, en als ze dan vragen wat moet ik doen? antwoord ik: doe maar wat als je maar beweegt. Mannen, ik hou van jullie en ik hoop zo ook weer 2018 door te kunnen gaan!"
 

Er was nog een klein intermezzo van Ad Vorstman  die opriep voor vrijwilligers om dementerende medemensen naar de dagbesteding te brengen. Dus als je geroepen voelt voor een paar uurtjes neem even met Ad contact op.


 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven